reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hej ho,

zdrowka dla chorujacych - teraz ten najbardziej paskudny okres sie zaczyna :/

beti - no to super ze takie rzeczy maluchom proponuja :) choc wydaje mi sie dziwne uczyc czytac dzieci ktore nie mowia plynnie ;) ale wlasnie dlatego podobaja mi sie instytucje zlobkow, mam nadzieje ze od wrzesnia i my pojdziemy

katoryba - matko jakim smutkiem powialo z twojego posta ;) ale nie dziwie sie pogoda jak dla samobojcow :/

u nas w sumie tez nic nowego, weekend spedzilismy w poznaniu odwiedzajac stare katy, pogoda byla swietna wiec mozna bylo caly dzien spacerowac. ikea tez zaliczona wiec maja miala male przemeblowanie w pokoju ;) dzis niestety mamy szczepienie...wiadomo jak je lubimy ;)

reklama
Witajcie:)

A ja smarkata już od trzech dni. Jeszcze tylko 4 mi zostały - tak się pocieszam:)

Beti - to super, że tak fajnie w tym żłobku. Ja ostatnio też się zainteresowałam tą metodą nauki czytania i chcę Jasia uczyć w domowym przedszkolu;)Materiały można kupić przez internet. Są też materiały do nauki matematyki. A ile będzie Was to kosztować? A jeść i pić nauczyły go panie w żłobku? Muszę przyznać, że jestem zaskoczona, bo po tej aferze z "Zaczarowaną Krainą Puchatka" jakoś zaczęłam wątpić w korzystny wpływ żłobków na dzieci.

Katoryba - jesienna deprecha dopadła? Jasiu ciągle bawi się Bolciową owieczką. Sadza na niej żołnierza i mówi "beee":)

Marzena - i jak szczepienie? Do nas dzisiaj pani dzwoniła w związku ze szczepieniem:)Jakoś tak się obawiałam, że zapomniałam o nim. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale to już u nas chyba ostatnie szczepienie, a następne dopiero w wieku 6 lat:)

Smarkate pozdro dla wszystkich:)

Hej ho,

Paulineczko
- wyrazy współczucia... I życzenia zdrowia dla Was, Dziewczyny! :-*
Madzioszka - powrotu do formy żołądkowej ;) a Lena woła szuka Beatki w okolicach tunelu :p
Beti - super postępy Dawidowe i fajny pomysł z tą nauką czytania ;) zawsze jakieś rozwojowe urozmaicenie dnia :)
Ja baaardzo żałuję, że Lenie nie powiodła się kariera żłobkowa :( kolejnej próby nie podejmiemy, od razu do przedszkola pójdzie. Boję się, że nie nauczę jej tych wszystkich sprawności... :(
Marzena - poszczepiennie wszystko OK? :)

hehe nie no nic smutnego w poście nie było - tylko ogólniki ;)

zawalka - a tak się opierałaś żeby jej nie zabierał ;P mogłaś jeszcze osła zabrać ;)

ja też ubolewam nad nieżłobkowaniem młodego, bo chciałam go dać no ale życie napisało co innego.
Jednak dzieci bardzo dużo korzystają na długich kontaktach z równieśnikami.

A ta metoda super z tego co widzę. Chyba też zacznę się tym interesować :) zawalka - może zorganizujemy nauczanie w parach? ciekawa jestem czy chłopaki potrafiliby się skupić na tym chociaż 1min. ;)

Katoryba - wystarczy 10 sekund po trzy razy dziennie. Chyba dadzą radę:)

Izuniek - a już myślałam, że ktoś nowy dołączył, a to taka zmiana avatarka:)

Skorupka84 - ja też chodziłam do SR przy szpitalu i bardzo jestem zadowolona, głównie dlatego, że później wiesz gdzie co jest i mniej straszne to wszystko:)

skorupka nas tu duzo chodzilo. teraz pani kasia sadurska tem ma SR i zajecia na nfz. a ona wczesniej w szpitalu wlansie miala zajecia.

izuniek spokojnie na pewno sie wszystkiego nauczy:) jeszcze ma duuuzo czasu hehe nie mieliscie innego wyjscia bo mala chorowala strasznie wiec dobrze zobiliscie!!! a jak tam u was picie z kubka i jedzenie samodzilne?

zawalka no wlasnie w zlobu sie nauczyl, w domu cos tam sam probowal a od 2 tyg normalnie w domu i w zlobku sam zajada i bierze picie w kubku i pije ladnie. a amten zlobek z wroclawia hmmm makabra. ja mam tam zaufanie, wiele razy podgladalam przez szybke dzieci i panie jak nie widzialy i nie mam zastrzezen:) a co do ceny metody doaman to poprostu panie wychowawczynie korzystaja z tej metody i teraz przyla pora na ansze szkraby:)

skorupka - i ja chodzilam i tez polecam

izuniek - wszystko ok, nawet dala sie osluchac ;) wagowo mamy 10,5! szok ;) a zmierzyc zapomnielismy ;) ale niestety w grudniu nastepne wiec sie nadrobi zaleglosci

zawalka, katoryba - to moze wam maje podrzuce do tego mini zlobka ;) chyba ze popoludniami chcecie to organizowac :p zawsze dziewczynki maja przydomki "prymusek" to moze maja bedzie dawac przyklad chlopakom jak sie skupic :p

reklama
Do góry