reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

marzena 49,90 zapłaciliśmy.. i były 20 rozm tylko małej nie włożyłam nogi.. więc wziełam 21 i do tego pani nam, zaproponowała wkładki.. więc jest z jakieś pół centymentra luzu, ale tak powinno być .. przynajmniej Roksie strasznie szybko noga rośnie.. kapcie wymieniam co miesiąc;/
Teraz chce żeby jej cały czas zakładać kalosze;) śmiga w nich po domu;)

reklama
Dobry wieczór:)

Izuniek dzięki za dzisiejszy wypad:) Becik padł jak długi:)

Martinni już po badaniach?

Zawalka ja myślę, że P. zmięknie. jak to sie mówi nie obrażając nikogo z jedynaka nie czort nie sobaka:)

Matko jedyna laski jak ja Wam po trochu zazdroszczę z tymi kaloszkami:) my chcieliśmy Becikowi kupić byliśmy nawet w kilku sklepach i nie cena nas odstraszyła tylko brak rozmiaru, były 19-21 i 27 w górę a Becik ma 23 nogę i nie mogę takich dostać. Wymietło normalnie:D będę polować aż w końcu upoluję, a może któreś z Was widziała gdzieś w sklepie takie zwykłe małe laczki w granicach rozmiaru 24-25? Chcę kupić młodej, choć wiem że powinna mieć usztywnianą piętkę ale ona butki i kapcie zdejmuje z nów i chodzi w moich kaputach to kupiłabym jej takie małe żeby miała w czym śmigać.

ej ja nie wiem co wy z tymi kapciami?! az czuje sie jak wyrodna matka bo moj lata bez kapci albo na boso albo w skarpetach:) ja tez jestem bezkapciowa:)

marzena mialam na mysli, ze wzrostem tyle samo maja jakos ale twoja ciezsza wrrrr.

Witam sie;)

Aestima zazdroszcze kokam;)

Beti ja tez z tych wyrodnych co bez kapci;) Teraz Zuza nosi ale tylko w zlobku;)

Zuza juz coraz lepiej chociaz rano ciagle placze, Dzisiaj juz kolo 14 pakowala sie do domu;)
A ja dzis podpisalam umowe;) wiec zaraz bede szla do pracy tylko papiery dostane i koniec laby;P

aestima - tez zazdroszcze :p

beti - ty no nie zartuj! oz to moj grubas, chyba jej jakas dietke zastosuje :p choc wujek zapowiedzial ze jak dyszke przekroczy to prezent i imprezke organizuje ;) no my wlasnie musimy sie rozejrzec za kapciami bo mloda co prawda tylko przy meblach albo za raczki ale rehabilitantka
kazala chodzic w kapciach.

karolq - to powodzenia w zorganizowaniu sie ;)

a my wlasnie sie pakujemy, jedziemy o 4:45 do sopotu na slub. majusia zostaje :( nie myslalam kiedys ze bede taka miekka i nie bede umiala zostawic dziecka, juz 2 razy sie dzis poryczalam. baby to glupie sa :p

Juhu,
Coś nie mogę się zmobilizować na wyskrobanie czegoś...
Ale jak już zaczęłam to może się uda :)

Całe szczęście, że mamy kaloszki po starszej kuzynce bo widzę, że problem macie ze znalezieniem :| ale i tak Bolo chodzi w nich jak paralityk i nie chce ich zakładać nawet.

Beti - Bolcio też nie ma paputków teraz. Miał 2 pary wcześniej jak zaczynał chodzić, ale od kiedy zaczęło sięciepło robić to latał na boso teraz już w skarpetach jak chłodniej. Chyba bym oszalała jakbym słuchała jego biegania "w te i nazad". Ja papcie mam ale używam albo i nie ;)

Aestima - szybkiego uporządkowania się i ogarnięcia życzę :)
pokój Miesisława śliczny. Bardzo mi się podoba ten wózeczek - Bolcio by oszalał :)
o włoskach - nam znajoma fryzjerka poradziła żeby podcinać włoski to się zagęszczą i mimo, że w miarę krótkie są to już był ścięty. I teraz też się zbieram żeby go obciąć. Zastanawiam się nad maszynką nawet ale nie wiem czy to przejdzie...

vii - gratuluję, że w końcu wybrałaś :)

karolq - widzisz, pomału i Zuza się przyzwyczai do żłobka. Będzie coraz lepiej.
i pochwal się co to za praca (tu albo tam ;))

Marzena - Majcia da radę (i babcia też) a Ty tym bardziej. Bawcie się dobrze :) no i odpocznijcie we dwójkę nad morzem ;)

A w temacie gadania - u nas ostatnio postępy duże. Zaczyna powtarzać bardzo dużo wyrazów. Zwykle to początki wyrazów, ale da się połapać o co chodzi. W ciągu ostatniego tygodnia to postęp, że ło! A i zawsze na dobranoc mu mówię kocham Cię i on też zaczął podobnie do Miesia - "koka" :) a i raz jak ja szyłam i tata poszedł po południu do piaskownicy dzwoni L. i mówi: Bolcio powiedz co mama robi? a Bolo: mama sije :) aż mi się łezka zakręciła w oku :)

Udało się naskrobać :)
Ja się męczę od kilku dni z facebookiem. Tworzę profil BoBola i idzie mi jak po grudzie :/ jakieś to takie nieintuicyjne jest. Pewnie facet to wymyślał ;)

Hej ;)

Widzę, że dyskusja kapciowa, my nosimy i polecam kapcie firmy Befado, można je kupić na ul.Kupieckiej na górze na przeciwko salon styl wg mężczyzny.

Marzena no najciężej jest zostawić szkraba ;) udanej imprezy życzę ;)

Aestima super Mieszko powiedział "kokam" ja mojej w kółko to wałkuje, ale ona nie chce ... Za to wczoraj miała caluśno-przytulaśny dzień i albo mnie całowała albo mojego P, aż nie mogłam ze zdziwienia bo raczej nie bardzo chce się tak przytulać i całować ;D No ale jak jużchciała to korzystaliśmy.

Katoryba co do fryzjera to jak byś powiedziała, że chcesz to pewnie jakiś fryzjer by ci małego tak ostrzygł, lecz ja nie polecam włoski dziecka w tym wieku są jeszcze zbyt delikatne najlepiej tak do ok 4 roku tylko nożyczkami strzyc. Włosy po maszynce mogą zacząć robić się sztywne i często zaczynają rosnąć do góry zamiast przylegać do główki.

Witam sie z rana;)

Gratuluje Bolciowi;) Zuza tez coraz wiecej mowi a najbardziej podoba mi sie jak mowi nie ma i rozklada raczki aj wycalowalabym ja wtedy;P A ogolnie mamy etap bunty przy ubieraniu;/ mam czasem ochote przywiazac mala do kaloryfera i ubrac sila;/ masakra jakas to minie?:p

Katoryba pracowac bede w konwojach:)

karolq ze niby co ze w konwojach? :)

katoryba gratki za postepy w mowienie, na dwa latka Bolo bedzie wyszczekany zobaczysz;)

mamusia ja tez bym chciala kokam uslyszac:)

u nas smiesznie bo nie ma pradu na jednej lini jakby:) wczoraj sie zrobilo jakies zwarcie i czekam na elektryka. a stalo sie to prawdopobobnie dlatego, ze kilka dni temu A. sie kapal i mlody wrzucil mu prostownice do wody podlaczana do pradu!!! ale na szczescie nie byla wlaczana i po doch dniach chcialam spr czy dziala i po kilku minutach uslyszalam taki huk i nie dzialala ale prad tak. dopiero po 24h cos sie zaczelo dziac. takze przestroga nie zostawiajcie, jesli macie w miare male lazienki, nic podlaczonego do pradu!!!

reklama
Do góry