reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Vii - wydaje mi się, że szary jest bardzo dobrym rozwiązaniem :) a połączenie z innymi kolorami powinno wypaść dobrze. Zresztą masz zmysł do urządzania ;) Wy dziś do parku, a my pod blokiem na placu hehe

Aestima, Beti - białe meble mają urok, gdybym mogła sobie pozwolić na urządzanie mieszkania od podstaw (choć najlepszy by był dom ;) )...

My na wiosnę za totalny remont pokoju Leny się węźmiemy (jak uzbieramy kasę...), narazie podklejamy tapety zadarte przez Czorta ;)

reklama
Cześć ;)

Noesia nauczyła się mówić cześć oczywiście po jej brzmi to czee lub cieś i teraz przy każdym wejściu do pokoju to mówi biega za psem i też go meczy cały czas na zmiany cacy i cieś biedny już ucieka ;D

Vii trzymam kciuki oby wszystko było dobrze i poród mógł być naturalny ;)
A co do pokoiku maluchów to szara tapeta jak najbardziej :)

Aestima pokoik Miesia jest przepiękny ;)

Zawalka choć teraz napeano Ci trudno to wydaje mi się jak dziewczyny pisały teraz postarać się nie naciskać niech sam sobie jakoś to przemyśli poukłada Jaśko podrośnie i pewnie zabraknie mu maluszka ;) Na pewno będzie dobrze :)***

Witajcie:)

Vii - Izuniek ma rację - masz zmysł artystyczny i na pewno pokoik dla Hani i Groszka (bo nie wiem jakie imię teraz aktualne:) będzie śliczny.Tylko biedna Ty teraz z tym remontem, bo chociaż tapety to i tak sprzątanie będzie. Dzisiaj u nas Jasio testował niebieską kredkę na ścianie w przedpokoju. Dobrze, że wstrzymaliśmy się z jego malowaniem na jakiś czas:)

Aestima - mi też podoba się pokoik Miesia. Ja sama nie mam niestety zmysłu artystycznego i w moim mieszkaniu jest bardzo praktycznie - bez półek i bibelotów zbierających kurz. A mieszkanie malowaliśmy sami z mężem i niestety nie da się tego ukryć, bo od razu widać prowizorkę:). Włosy Jaśkowi obcinaliśmy w dniu jego pierwszych urodzin i tatuś złapał trochę do woreczka. Wczoraj był jego drugi raz u fryzjera.

MamusiaNoesi - gratuluję Noesi "Cześć". Ja za bardzo nie mam się czym chwalić, ale napiszę Wam, że ten mój łobuz wczoraj przed zaśnięciem wyjął smoka z buzi i powiedział bardzo głośno i wyraźnie :"dupa".Dobrze, że było to jego jednorazowe osiągniecie, bo późnije juz to się nie powtórzyło:)

Jak tam wycieczka pociągiem dziewczyny?

Hej
zawalka- hahaha nie mogę z tej dupy:D
u nas Wojcio dzisiaj fryzjera zaliczył, trochę się bałam ale już nie mogłam patrzeć na tą szczecinę, nawet dało radę, dostał lizaka i zajął się nim, pani fryzjerka była bardzo czujna i wyprzedzała unikiem z nożyczkami jego gwałtowne ruchy, no i pierwsze 10zł wydał na swój wizerunek:))

zawalka dupa powiadasz:) bosko poprostu, zapisz w albumie, ze jedno z pierwszych slow Jasia to dupa hehehhe. ale sie usmialam:)

u nas nowoscia slowna jest auto:) ma swoj ulubiony woz strazacki - resorak. i tylko wstanie jeste A-TO krzyk:) do tego jest taki slodki bo karmi swoim jedzeniem misie z lyzeczki:) a najslodsze bylo ta jak ogladalismy ksiazeczke i ulamal kawalek biszkopta i polozyl na morke pieska i mowi mniam mniam:) ze piesek glodny i je:)

dziewczyny.....ja z potrzebą - ma któraś może pożyczyć na jutro - góra do soboty fotelik samochodowy, który będzie pasował na stelaż do Roana???albo będzie miał pożyczyć wózek z fotelikiem....tak sobie myślę, że pociągiem będzie mi najwygodniej w ten sposób z Krzysiem.....dajcie znać jakby co!!!!!!

hej ho,

martini - powodzenia u lekarza kochana :* a w ogole to moj M kazal ci przekazac ze pieknie wygladasz po ciazy tylko nie wiedzial czy wypada to powiedziec w obecnosci twojego meza ;)

zawalka - heh dupa :) czadowo :) moja mama twierdzi ze majce wyszlo wczoraj cos a'la ku**** ;) my z repertuaru slownego oprocz czlonkow rodziny mamy bam, ne, da i katka (to jest kaczka) ;)

beti - slodziak z dawidka :)

my po szczepieniu, mloda sie tak lekarki przestraszyla ze rzucila sie na mnie i uczepila szyi ze tamta nawet jej osluchac nie mogla. no i pani doktor nie chciala mi wierzyc ze mlodej 4-ki wyszly i mi wpierala ze to moze zgrubienie dziasla, ze mi sie wydaje itp no ale ja sie upieralam wiec w koncu na sile zajrzala dokladnie i zdziwienie bo faktycznie dwie czworki sa ;) poza tym mloda wazy 9,8 kg (szok!) i 78 cm takze ciagle wzrostem 75centyl ale dobrze ze troche z waga podgonila :)

to tyle u nas
milego dnia :*

Hej :)

Zawalka dupa hahahah ale się uśmiałam śmieszny ten twój Jaśko ;)

Martini powodzenia u lekarza życzymy ;)***

Marzenka no Majcia biedna się wystraszłyła my ostatnio jak byliśmy na tym szczepieniu to nam Noesia usnęła w wózku jakieś 15 minut przed dojściem do przychodni i w środku musieliśmy ją obudzić, była taka zła na wszystkich że jak weszliśmy do gabinety to krzyczała strasznie i tak się odpychała rączkami od pani doktor że machnęła jej po twarzy. Sczepienie na szczęście obeszło się bez krzyków bo już się uspokoiła i była bardzo dzielna ;) Majcia duża dziewczynka ;)

Yvonne jak po urlopie ?:D

My wczoraj rano złapaliśmy w końcu mocz Noesi do badania ogólnego i na posiew :szok: tyle czasu od szczepienia się męczyliśmy bo ona ostatnio na nocnik nie chce usiąść, jak nakleiłam woreczek i puściłam na golaska to ściągała, jak założyłam pieluszkę na woreczek to tak ruszała, że zawsze się poprzestawiało i siku lądowało do pieluszki i nawet już puszczaliśmy ją na golasa z P i biegaliśmy z pojemnikami żeby złapać jak robić będzie i nic. w między czasie robiliśmy przerwy kilku dniowe żeby się nie zestresowała biedna i w końcu się wczoraj udało jakoś złapać do woreczka ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry;)
Vii muffiny nawet, nawet.. troszke za suche.. cały czas szukam jakiegoś fajnego przepisu, który mi będzie pisany cały czas;)
zawalka ale słowo Jasiu wypowiedział;d oby to był jednorazowy wybryk takiego słowa;)
mamusiaNoesi gratulacje za złapania moczu;) to trochę się mieliście żeby ten mocz wtrafił do tego woreczka;)

Dziś jedziemy do deichamann'a mierzyć Roksie kalosze;) mam nadzieję, że się tam jakieś znajdą dla niej..
A jak nie to dziewczyny gdzie mogę jeszcze zakupić kalosze w małych rozmiarach?

Miłego dnia;)

Do góry