reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2010

Cześć Dziewczyny :-)
Mam chwilę wolnego bo wygoniłam babcię z Kasprem:D:D:D:D
Witam nową Mamusię! Co do pieluch to szukaj zawsze promocji, najlepiej brać Huggiesy, Bellę, unikaj pampersów, są drogie i... dla mnie śmierdzą :D:D:D:D

W ogóle to jestem załamana pogodą! Ostatnio jak byłyśmy z Emilką to mały przeryczał mi pół wyjścia:( Za gorąco mu chyba było i musieliśmy przystopować z dłuższymi wyjściami... Mi było meeega gorąco i słabo, w dodatku dostałam pierwszego okresu po porodzie i dochodzę do wniosku, że chciałabym być znów na początku ciąży i mieć w nosie krwawienie :D

Aha, dodam jeszcze od siebie na temat szpitala w ZG, standardy wciąż idą w górę natomiast kultura personelu zależnie od pogody ;) Myślę, że nie ma czego się obawiać, zawsze gdzieś znajdzie się ktoś, kto nie potrafi żyć bez powiedzenia czegoś głupiego itp. Ale warto urodzić tam, gdzie nasze maleństwa będą na pewno bezpieczne !

Lecę!:)
Miłego dnia!

reklama
Cześć Mamuśki :-)
W końcu znalazlam chwile dla siebie żeby usiaść spokojnie poczytac i cos napisac :tak:

Na poczatku napewno chcialabym Wam wszytskim podziekowac za troske :-):tak::zawstydzona/y: Dziekuje Kochane :*:*:*

U mnie na całe szczescie wyniki wyszły dobrze! tzn nie mam zoltaczki :))))) ale musze ponowic badania za miesiac i ogolnie uwazac teraz bardzo na siebie,wiadomo teraz jak moj Narzeczony ma wirusa ryzyko zarazenia jest wysokie,ale bez popadania w paranoje - lekarze tez mowia zeby spokojnie do wszystkiego podchodzic :-)

A ja wlasnie dzisiaj skonczylam rozpakowywac ostatnie kartony z rzeczami po przeprowadzce, teraz mieszkamy na Botanicznej ;-) Bardzo fajna okolica cisza i spokoj :tak: ale nie powiem przweprowadzka dala mi troche w kosc i jeszcze w takie upaly...

Powoli szykuje torbe do szpitala :-) zeby wszystko juz na mnie czekalo. A mam duuuzo rzeczy do kupienia,powiem szczerze ze na poczatku ciazy tak w 2-3 miesiac to doslownie szalalam ze to tzreba kupic i to i to,a teraz jak juz naprawde trzeba sie zebrac to mi sie najzwyczajniej w swiecie nie chce :sorry2: Dzisiaj juz zrobilam selekcje w szafie co bedzie potrzebne na sam poczatek i juz wlozylam do kosza na pranie zeby sobie przygotowac. Łóżeczko i wozek tez juz zamawiam w przyszlym tygodniu. A jutro musze sie zebrac zeby jechac zrobic zakupy tych rzeczy ktorych mi brakuje szlafrok,koszula nocna itd. :tak:

JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC :-):-):-):-) naprawde juz bym chciala zeby bylo po wszytskim i ebym byla w domku z moim malym Szczesciem :-D

Aniu789 - A jak tam Twoj piesek przyjąl nowego lokatora w domu ? mocno zazdrosny ? :)))

BUZIAKI DLA WAS WSZYSTKICH KOCHANE :*:*:*

Witam mamusie, jeszcze się kulam - dosłownie kulam. Z tej gorączki nie mam siły na nic, tylko leżę i ewentualnie śpię, jak mi starze dziecko pozwoli. Dzidzia dalej mała. w dwa tyg przybrała tylko 47 gram. teraz ma jakieś 2500, lekarze mówią że mało prawdopodobne zeby dobiła do 3000 :-( więc szykuje mi się "wielkolud":-( aaaa no i powiedzieli że na 95% dziewuszka :-D

Emila czuję się tak sobie, strasznie puchną mi nogi. Czekamy na tatuśka i chyba już chce urodzić.

pozdrawiam was Gorąco

Meegii4 i Somiracle a ja wam zazdroszczę, bocian już schodzi do lądowania, a u mnie jeszcze długi lot przed nim i pewnie najwieksze upały, a powoli mam już dość. Męczy mnie alergia i nic nie mogę wziąć, ciśnienie mam jak zwłoki, pocę się od samego oddychania, a wam jeszcze trochę zostało i macie malucha przy sobie i jeszcze fajną pogodę na spacerki.

Ps: orientujecie się jaki jest cennik ZZO i opieki położnej u nas w ZG?

Somiracle;)
A powiem Ci, że dobrze przyjoł....Jest zazdrosny, ale na łóżko do nas jak LAura leży zazwyczaj wchodzi za pozwoleniem;) kladzie sie obok albo u niej w nożkach i probuje lizać:D:D

Jak Mała jest sama w pokoiku i on z nią jest a zaczyna płakać, jak wchodze to ucieka na miejsce, bo myśli, że zrobił cos nie tak....

No i jak ją ubieram po kąpieli, albo jak były te chłodniejsze dni to kład sie na łóżku obok i pilnował, nie wiem chyba żebym krzywdy nie zrobiła;)))

A jak Laura w łóżeczku leży to psiak w 7 niebie:DDD szybko bach bach na łóżko i sie przytulać chce do nas i buziaki dawać;))

ciesze sie,że wyniki ok;))

agrafa wierz mi że chyba chciałabym już urodzić, upały dają mi porządnie w kość a nie zapowiada się na mniejsze upały, wręcz przeciwnie w czwartek ma już być 33st :szok: niby ok ale nie dla mnie słonika:tak: a z tym ciśnieniem faktycznie coś mamy, bo ja co dzień mierze i co dzień jest ten sam problem, bo pielęgniarki nie słyszą ciśnienia takie niskie. Mierzą 4 razy i nic. A ostatnio miałam 90/55 zapytały się czy ja jeszcze żyję :-D Ale z tego co pamiętam w pierwszej ciąży też tak miałam. Więc może u mnie to normalne ;-)

pozdrawiam upalnie ;)

Witam :)
termin mam na 28 lipca...tak więc już niedługo...ale zaglądam tu od jakiegoś czsu i postanowiłam się zalogować:)
Mam małe pytanko co do gestozy-czyli zatrucia ciążowego! Czy któraś z was to miała?
Pozdrawiam ;)

Witajcie!!

Ja nie zazdroszcze zadnej z Was - brzuchatki tej pogody... Rozpływam się, Adaś- mój zimowy ludek też już ma dość... :( Czekamy na jakiś deszczyk, choć jeden dzień lżejszy :)

Iwonka witaj!! Gratuluję Bobaska :) I pytam o to co Ania :)
Co do zatrucia... Ja miałam... :(

Aniu kiedy w koncu na spacerku się widzimy?? :)

Miłego dnia Wam życzę :)

reklama
Nie wiem Emilko;((
Wiem, ze w tym tygodniu nie wiem czy damy rade...
Jutro jedziemy do Poznania mój będzie miał badania genetyczne.....(prawdopodobnie tylko na jeden dzień, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce)
Później Laura będzie miała zaległe szczepienie ;(( Pewnie będzie marudna
Może w przyszłym tygodniu??:D:D

Do góry