reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

:)
Zgadamy się jakoś :)

My w przyszlym tygodniu w czwartek wyjeżdzamy :) ale poniedziałek, wtorek, sroda jak najbardziej pasuja :D

Nas tez czeka szczepienie... Własnie za tydzien w czwartek i zastanawiam sie czy zrobic je wczesniej czy pozniej... Muszę zadzwonic do pani doktor zapytac :)

reklama
witam :))
a więc pod serduszkiem 3 chłopiec:D....mam już dwóch synów w wieku 4 i 7 lat! miałam nadzieję na córeczkę....:/....ale ważne że jest zdrowy :) .....widać nie pisana mi córeczka...a szkoda :/....ale kochać będę tak samo bez względu na płeć :))

e_milcia....możesz napisać juk u ciebie została wykryta gestoza i jakie miałaś objawy itd?....troszkę się boję o to bo nagle zaczęłam puchnąć...wizyta jutro ale zawsze warto posłuchać mamy która to już przeżyła,żeby nie zbagatlizować sygnałow ze strony organizmu!....bo może nic nie być, a może być poważna sprawa! a ja należę do kobiet przezornych i wolę dmuchać na zimne :)
Pozdrawiam :))

Iwonko to normalne, że puchniesz przy takiej pogodzie!!

Ja na wadze w ostatnim miesiacu przybylam 14 kg, bylam bardzo spuchnieta, kostek nie widzialam ani u rak ani nog, domowe testy na mocz tydzień przed porodem wykryły białko w moczu, ciśnienie mialam 100/140-150 czasami spadało mi do 90/130. W czasie porodu ciśnienie skoczylo bardzo, jak się ocknęłam to miałam 185/128 ...
No, a równo pół roku temu ze łzami w oczach słuchałam najpiękniejszego płaczu na tym świecie :)
Pół roku... Jak ten czas leci... :)
Wtedy wariowałam na punkcie Adasia, a teraz to się opisać nie da tego jak szalenie mocno go kocham ;D

Domyślam się, że więcej dzieci nie chcecie :) Trójka to dużo :) fajnie, że chłopcy :) Przynajmniej będzie mial Cię kto bronić :)

Ostatnia edycja:
:)
my już po kilkudniowym jeziorkowaniu, było super:) tylko te komary i meszki wrrrrr... poczwórne chwilami zabezpieczenia nie dawały rady... ale żyjemy:) i upałów chwilowo mamy dość.

Iwonka - witaj, fajnie, że się ujawniłaś:) No i spokojnej w miarę końcówki.

Emilcia- buziak dla słodkiego półroczniaka! Ja bym zaszczepiła po powrocie. Jak w styczniu lecieliśmy na wakacje, to też przesunęłam szczepienie.

Somiracle - to jesteś teraz moją sąsiadką:) Cieszę się, że wyniki ok!

megi - a jak ze stopniem dojrzałości łożyska? Ktoś sprawdzał? Bo może dziecię zbyt słabo odżywiane już i trzeba coś zrobić??
I chyba fajnie, że dziewczynka, co?? Długo czekałaś na tę wiadomość:)

agrafa - zzo za darmo, a położnej legalnie w cenniku szpitala nie ma.
Co u Ciebie? Dajesz radę?

Sylwia z łożyskiem niby wszystko ok, nie wiem dlaczego akurat tak się dzieje. Byłam na badaniach tydzień temu i wszystkie dopływy też w porządku.W środę znów zadzwonię do lekarza i pewnie znów będzie chciał mnie widzieć, sprawdzić co z dzieckiem, czy przybiera. Bo jak będzie znów 50g na 2 tyg to raczej już zostanę w szpitalu. A faktycznie 9 miesięcy czekałam, żeby się pokazało czy jest dziewczynką czy chłopakiem ;))) mam nadzieję, że jak urodzę to się nie zdziwię, bo sukienusie już wyprane ;-) ale najważniejsze żeby wszystko było ok.

Dajemy radę ;-). Dziś pada, więc mam nadzieję, że będę normalnie się czuła i z ciśnieniem i z alergią.

Jaga kopie coraz intensywniej, nawet o 5 rano nie ma litości dla mamy ;-).

Wczoraj byłam w darku w przylepie i jakoś bez rewelacji, z wózków maja dużooo roana, coneco i jakieś mniej znane jeszcze, łóżeczka myślę w cenach jak wszędzie, więc nic nie kupiłam.

ZZO przy porodzie naturalnym jest za darmo??? W tej sali komercyjnej?

Dziewczyny, a tak w ogóle u nas rodzi się z położną, która akurat ma dyżur i tak też jest z lekarzem, czy lekarz przychodzi z doskoku?

Wiem, że mam masę pytań, ale jak nie uda mi się wbić na szkołę rodzenia, to lepiej wiedzieć cokolwiek wcześniej niż pytać między skurczami ;-).

e-milena 3 syn i na tym koniec:-)...oni na pewno mi atrakcji zapewnią,a bronić to będą....oby nie było przed kim :))....z mężem to 4 facetów w domu...o mato:szok: ! A jeśli chodzi o zatrucie to ja nie mam,na szczęście :) Dziś byłam u gina...szyjka skrócona do połowy i rozwarcie na 1cm....do terminu na pewno nie dotrwam-tak powiedział lekarz! atermin 28 lipca!!!Oj coś myślę że szybko pójdzie,bo po badaniu brzuch boli jak na miesiączkę:/....chyba zaczynam się bać ! W poniedziałek na ktg mam skierowanie....zaczynam się zastanawiać czy dotrwam....już samam nie wiem czego chce! Niby chcę już urodzić,ale boję się jak cholera! No cóż....taka kolej rzeczy :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :))

Iwonka a nie możecie e-cioci prezentu na urodziny zrobić i urodzić 31?? :D:D

Nie bój się...;)) Będzie dobrze;))

3-ci chłopak to powinno pójść szybko;P

Pozdrawiam cieplutko;))

reklama
Do góry