reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2010

:)
Zgadamy się jakoś :)

My w przyszlym tygodniu w czwartek wyjeżdzamy :) ale poniedziałek, wtorek, sroda jak najbardziej pasuja :D

Nas tez czeka szczepienie... Własnie za tydzien w czwartek i zastanawiam sie czy zrobic je wczesniej czy pozniej... Muszę zadzwonic do pani doktor zapytac :)

reklama
witam :))
a więc pod serduszkiem 3 chłopiec:D....mam już dwóch synów w wieku 4 i 7 lat! miałam nadzieję na córeczkę....:/....ale ważne że jest zdrowy :) .....widać nie pisana mi córeczka...a szkoda :/....ale kochać będę tak samo bez względu na płeć :))

e_milcia....możesz napisać juk u ciebie została wykryta gestoza i jakie miałaś objawy itd?....troszkę się boję o to bo nagle zaczęłam puchnąć...wizyta jutro ale zawsze warto posłuchać mamy która to już przeżyła,żeby nie zbagatlizować sygnałow ze strony organizmu!....bo może nic nie być, a może być poważna sprawa! a ja należę do kobiet przezornych i wolę dmuchać na zimne :)
Pozdrawiam :))

Iwonko to normalne, że puchniesz przy takiej pogodzie!!

Ja na wadze w ostatnim miesiacu przybylam 14 kg, bylam bardzo spuchnieta, kostek nie widzialam ani u rak ani nog, domowe testy na mocz tydzień przed porodem wykryły białko w moczu, ciśnienie mialam 100/140-150 czasami spadało mi do 90/130. W czasie porodu ciśnienie skoczylo bardzo, jak się ocknęłam to miałam 185/128 ...
No, a równo pół roku temu ze łzami w oczach słuchałam najpiękniejszego płaczu na tym świecie :)
Pół roku... Jak ten czas leci... :)
Wtedy wariowałam na punkcie Adasia, a teraz to się opisać nie da tego jak szalenie mocno go kocham ;D

Domyślam się, że więcej dzieci nie chcecie :) Trójka to dużo :) fajnie, że chłopcy :) Przynajmniej będzie mial Cię kto bronić :)

Ostatnia edycja:
:)
my już po kilkudniowym jeziorkowaniu, było super:) tylko te komary i meszki wrrrrr... poczwórne chwilami zabezpieczenia nie dawały rady... ale żyjemy:) i upałów chwilowo mamy dość.

Iwonka - witaj, fajnie, że się ujawniłaś:) No i spokojnej w miarę końcówki.

Emilcia- buziak dla słodkiego półroczniaka! Ja bym zaszczepiła po powrocie. Jak w styczniu lecieliśmy na wakacje, to też przesunęłam szczepienie.

Somiracle - to jesteś teraz moją sąsiadką:) Cieszę się, że wyniki ok!

megi - a jak ze stopniem dojrzałości łożyska? Ktoś sprawdzał? Bo może dziecię zbyt słabo odżywiane już i trzeba coś zrobić??
I chyba fajnie, że dziewczynka, co?? Długo czekałaś na tę wiadomość:)

agrafa - zzo za darmo, a położnej legalnie w cenniku szpitala nie ma.
Co u Ciebie? Dajesz radę?

Sylwia z łożyskiem niby wszystko ok, nie wiem dlaczego akurat tak się dzieje. Byłam na badaniach tydzień temu i wszystkie dopływy też w porządku.W środę znów zadzwonię do lekarza i pewnie znów będzie chciał mnie widzieć, sprawdzić co z dzieckiem, czy przybiera. Bo jak będzie znów 50g na 2 tyg to raczej już zostanę w szpitalu. A faktycznie 9 miesięcy czekałam, żeby się pokazało czy jest dziewczynką czy chłopakiem ;))) mam nadzieję, że jak urodzę to się nie zdziwię, bo sukienusie już wyprane ;-) ale najważniejsze żeby wszystko było ok.

Dajemy radę ;-). Dziś pada, więc mam nadzieję, że będę normalnie się czuła i z ciśnieniem i z alergią.

Jaga kopie coraz intensywniej, nawet o 5 rano nie ma litości dla mamy ;-).

Wczoraj byłam w darku w przylepie i jakoś bez rewelacji, z wózków maja dużooo roana, coneco i jakieś mniej znane jeszcze, łóżeczka myślę w cenach jak wszędzie, więc nic nie kupiłam.

ZZO przy porodzie naturalnym jest za darmo??? W tej sali komercyjnej?

Dziewczyny, a tak w ogóle u nas rodzi się z położną, która akurat ma dyżur i tak też jest z lekarzem, czy lekarz przychodzi z doskoku?

Wiem, że mam masę pytań, ale jak nie uda mi się wbić na szkołę rodzenia, to lepiej wiedzieć cokolwiek wcześniej niż pytać między skurczami ;-).

e-milena 3 syn i na tym koniec:-)...oni na pewno mi atrakcji zapewnią,a bronić to będą....oby nie było przed kim :))....z mężem to 4 facetów w domu...o mato:szok: ! A jeśli chodzi o zatrucie to ja nie mam,na szczęście :) Dziś byłam u gina...szyjka skrócona do połowy i rozwarcie na 1cm....do terminu na pewno nie dotrwam-tak powiedział lekarz! atermin 28 lipca!!!Oj coś myślę że szybko pójdzie,bo po badaniu brzuch boli jak na miesiączkę:/....chyba zaczynam się bać ! W poniedziałek na ktg mam skierowanie....zaczynam się zastanawiać czy dotrwam....już samam nie wiem czego chce! Niby chcę już urodzić,ale boję się jak cholera! No cóż....taka kolej rzeczy :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :))

Iwonka a nie możecie e-cioci prezentu na urodziny zrobić i urodzić 31?? :D:D

Nie bój się...;)) Będzie dobrze;))

3-ci chłopak to powinno pójść szybko;P

Pozdrawiam cieplutko;))

reklama
Do góry