reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Cześć Dziewczyny :-)
Mam chwilę wolnego bo wygoniłam babcię z Kasprem:D:D:D:D
Witam nową Mamusię! Co do pieluch to szukaj zawsze promocji, najlepiej brać Huggiesy, Bellę, unikaj pampersów, są drogie i... dla mnie śmierdzą :D:D:D:D

W ogóle to jestem załamana pogodą! Ostatnio jak byłyśmy z Emilką to mały przeryczał mi pół wyjścia:( Za gorąco mu chyba było i musieliśmy przystopować z dłuższymi wyjściami... Mi było meeega gorąco i słabo, w dodatku dostałam pierwszego okresu po porodzie i dochodzę do wniosku, że chciałabym być znów na początku ciąży i mieć w nosie krwawienie :D

Aha, dodam jeszcze od siebie na temat szpitala w ZG, standardy wciąż idą w górę natomiast kultura personelu zależnie od pogody ;) Myślę, że nie ma czego się obawiać, zawsze gdzieś znajdzie się ktoś, kto nie potrafi żyć bez powiedzenia czegoś głupiego itp. Ale warto urodzić tam, gdzie nasze maleństwa będą na pewno bezpieczne !

Lecę!:)
Miłego dnia!

reklama
Cześć Mamuśki :-)
W końcu znalazlam chwile dla siebie żeby usiaść spokojnie poczytac i cos napisac :tak:

Na poczatku napewno chcialabym Wam wszytskim podziekowac za troske :-):tak::zawstydzona/y: Dziekuje Kochane :*:*:*

U mnie na całe szczescie wyniki wyszły dobrze! tzn nie mam zoltaczki :))))) ale musze ponowic badania za miesiac i ogolnie uwazac teraz bardzo na siebie,wiadomo teraz jak moj Narzeczony ma wirusa ryzyko zarazenia jest wysokie,ale bez popadania w paranoje - lekarze tez mowia zeby spokojnie do wszystkiego podchodzic :-)

A ja wlasnie dzisiaj skonczylam rozpakowywac ostatnie kartony z rzeczami po przeprowadzce, teraz mieszkamy na Botanicznej ;-) Bardzo fajna okolica cisza i spokoj :tak: ale nie powiem przweprowadzka dala mi troche w kosc i jeszcze w takie upaly...

Powoli szykuje torbe do szpitala :-) zeby wszystko juz na mnie czekalo. A mam duuuzo rzeczy do kupienia,powiem szczerze ze na poczatku ciazy tak w 2-3 miesiac to doslownie szalalam ze to tzreba kupic i to i to,a teraz jak juz naprawde trzeba sie zebrac to mi sie najzwyczajniej w swiecie nie chce :sorry2: Dzisiaj juz zrobilam selekcje w szafie co bedzie potrzebne na sam poczatek i juz wlozylam do kosza na pranie zeby sobie przygotowac. Łóżeczko i wozek tez juz zamawiam w przyszlym tygodniu. A jutro musze sie zebrac zeby jechac zrobic zakupy tych rzeczy ktorych mi brakuje szlafrok,koszula nocna itd. :tak:

JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC :-):-):-):-) naprawde juz bym chciala zeby bylo po wszytskim i ebym byla w domku z moim malym Szczesciem :-D

Aniu789 - A jak tam Twoj piesek przyjąl nowego lokatora w domu ? mocno zazdrosny ? :)))

BUZIAKI DLA WAS WSZYSTKICH KOCHANE :*:*:*

Witam mamusie, jeszcze się kulam - dosłownie kulam. Z tej gorączki nie mam siły na nic, tylko leżę i ewentualnie śpię, jak mi starze dziecko pozwoli. Dzidzia dalej mała. w dwa tyg przybrała tylko 47 gram. teraz ma jakieś 2500, lekarze mówią że mało prawdopodobne zeby dobiła do 3000 :-( więc szykuje mi się "wielkolud":-( aaaa no i powiedzieli że na 95% dziewuszka :-D

Emila czuję się tak sobie, strasznie puchną mi nogi. Czekamy na tatuśka i chyba już chce urodzić.

pozdrawiam was Gorąco

Meegii4 i Somiracle a ja wam zazdroszczę, bocian już schodzi do lądowania, a u mnie jeszcze długi lot przed nim i pewnie najwieksze upały, a powoli mam już dość. Męczy mnie alergia i nic nie mogę wziąć, ciśnienie mam jak zwłoki, pocę się od samego oddychania, a wam jeszcze trochę zostało i macie malucha przy sobie i jeszcze fajną pogodę na spacerki.

Ps: orientujecie się jaki jest cennik ZZO i opieki położnej u nas w ZG?

Somiracle;)
A powiem Ci, że dobrze przyjoł....Jest zazdrosny, ale na łóżko do nas jak LAura leży zazwyczaj wchodzi za pozwoleniem;) kladzie sie obok albo u niej w nożkach i probuje lizać:D:D

Jak Mała jest sama w pokoiku i on z nią jest a zaczyna płakać, jak wchodze to ucieka na miejsce, bo myśli, że zrobił cos nie tak....

No i jak ją ubieram po kąpieli, albo jak były te chłodniejsze dni to kład sie na łóżku obok i pilnował, nie wiem chyba żebym krzywdy nie zrobiła;)))

A jak Laura w łóżeczku leży to psiak w 7 niebie:DDD szybko bach bach na łóżko i sie przytulać chce do nas i buziaki dawać;))

ciesze sie,że wyniki ok;))

agrafa wierz mi że chyba chciałabym już urodzić, upały dają mi porządnie w kość a nie zapowiada się na mniejsze upały, wręcz przeciwnie w czwartek ma już być 33st :szok: niby ok ale nie dla mnie słonika:tak: a z tym ciśnieniem faktycznie coś mamy, bo ja co dzień mierze i co dzień jest ten sam problem, bo pielęgniarki nie słyszą ciśnienia takie niskie. Mierzą 4 razy i nic. A ostatnio miałam 90/55 zapytały się czy ja jeszcze żyję :-D Ale z tego co pamiętam w pierwszej ciąży też tak miałam. Więc może u mnie to normalne ;-)

pozdrawiam upalnie ;)

Witam :)
termin mam na 28 lipca...tak więc już niedługo...ale zaglądam tu od jakiegoś czsu i postanowiłam się zalogować:)
Mam małe pytanko co do gestozy-czyli zatrucia ciążowego! Czy któraś z was to miała?
Pozdrawiam ;)

Witajcie!!

Ja nie zazdroszcze zadnej z Was - brzuchatki tej pogody... Rozpływam się, Adaś- mój zimowy ludek też już ma dość... :( Czekamy na jakiś deszczyk, choć jeden dzień lżejszy :)

Iwonka witaj!! Gratuluję Bobaska :) I pytam o to co Ania :)
Co do zatrucia... Ja miałam... :(

Aniu kiedy w koncu na spacerku się widzimy?? :)

Miłego dnia Wam życzę :)

reklama
Nie wiem Emilko;((
Wiem, ze w tym tygodniu nie wiem czy damy rade...
Jutro jedziemy do Poznania mój będzie miał badania genetyczne.....(prawdopodobnie tylko na jeden dzień, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce)
Później Laura będzie miała zaległe szczepienie ;(( Pewnie będzie marudna
Może w przyszłym tygodniu??:D:D

Do góry