reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

No to ciekawe jak Somiracle dziś:D

Ja się tylko pochwalę, że Kasperek zaczął jeść przecier jabłuszkowy:) Woli je chyba nawet bardziej niż soczki !!!

reklama
Witajcie:)Podczytuję Was ale czasu brakuje na pisanie. Gratuluje nowym mamusiom ich pociech:)Przybywa nas:)Milenka wszystko co dam pięknie juz je.Wprowadziłam juz gluten. Nie dawałam jej jeszcze dań z mięskiem.
Podpowiedzcie mi prosze .Czy sa, warte odwiedzwnia lupeksiki ,z ciuszkami dla dzieci ,w naszym miescie?Mieszkamy na o.zastalowskim i tu nie znalazłam ani jednego.
A druga sprwa to opinie o przedszkolach niepublicznych. Do miejskiego sie nie dostaliśmy, za póżno sie tu przeprowadzilismy.Pozdrawiam mamusie i dzieciaczki:)
picture-272426.jpg

[video=youtube;4FKJi4ZnF4c]http://www.youtube.com/watch?v=4FKJi4ZnF4c[/video]

Ostatnia edycja:
frotka 74-My też mieszkamy na osiedlu zastalowskim.Co do lumpeksów to ja jeżdżę na miasto bo w pobliżu nie ma.
My mamy jutro wizytę u lekarza nie mogę doczekać się.
Somiracle-Musi być dzidziusiowi dobrze w brzuszku.Rodziłam Julke w 38 tygodniu i mam nadzieje że teraz tak też urodzę.

Miałam dwie cc.Pierwsze w 40tc a drugie w 37tc.Miałam wspaniałego gina w Szczecinie:)Mile wspominam emocje z wizyt w okresie ciąży:)
Oleńka a w mieście to gdzie?

Dzień dobry!!

Z powodów problemów z internetem mało mnie było, ale obiecuję poprawę ;))

Oleńko nasza maleńka!! Spóźnione, ale najszczersze życzenia urodzinowe!! Rośnij nam zdrowo Kochanie, życzę Tobie, żeby rodzice zawsze Cie otaczali tak wielką miłością, żeby byli wyrozumiali, żeby wspierali w najtrudniejszych momentach (oby było ich jak najmniej!!) Dużo radości, uśmiechu, samych przyjaciół wokół, słoneczka w serduszku każdego dnia!! Wszystkiego najlepszego!! - Mamo Sylwio przekaż Oli!! :)

Sylwia ślicznie wyglądasz w ciąży, brzusio masz malutki, poza tym wiem, że szybko go zgubisz, więc nie mam pojęcia czym się martwisz!!:)
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!! Czekamy tutaj na relację!!:)

Somiracle co u Ciebie? Hmmm :) nie odzywasz się... Zaraz Ci napiszę smsa!! Zobzaczymy co nam odpiszesz ;D

Ania, gratulacje dla Laury!! Ciesz się, że bezobjawowe masz ząbki!!:)

Agrafa jak się czujesz??

Frotka Milenka jest śliczną, uroczą dziewczynką!! Chciałabym ją poznać i Mamusie też oczywiście!!:) Czy wybierzesz się kiedyś z nami na spacerek??:)
Co do lumpków... Moja ciocia chodzi na miasto, tam gdzie Oleńka pisze i tak ubrana chodzi, że raaanyyyy!!:) Też musze sie tam w końcu wybrać :)
A przedszkole znam takie ooo:
Niepubliczne Przedszkole, Zielona Gra, Prywatne Przedszkole w Zielonej Grze, Przedszkola
Z tego co wiem, słyszałam, polecam!! Znam osoby tam pracujące i tam właśnie poślę Adaśka za niedługo :)

Kuna jak Kaspi dziś się czuje?

Oleńka życzę Tobie, żeby poród nastąpił w tym 38 tygodniu!!:) I również czekam na wieści z gabnetu lekarskiego!!:)

U nas dalej ząbki idą :) już nie pamiętam kiedy ostatnio spałam dłużej niż 30 minut za jednym razem!!:) Ale silni jesteśmy i póki co dajemy radę!!:)

Pozdrawiamy Was wszystkie serdecznie!!
Miłego dnia!!:*

edit:
Wiadomość od Somiracle!!
Super, że napisałaś, bo ja na tym tel nie mam zadnych numerów! a wiec w niedziele o godz. 21.40 przyszedł na świat mój Synek poprzez cesarskie ciecie. Waga 3335g, 56 cm. Lekarze zdecydowali o cc poniewaz kroplowka dwa razy podana byla i zadnych efektow. Jestem bardzo szczesliwa, pozdrow dziewczyny ode mnie:) jak tylko bede miala chwile jak wroce do domu, to postaram sie opisac wiecej szczegolow na forum! Buziaki :*

SOMIRACLE MAMUSIU!! SERDECZNE GRATULACJE!!:*:*:*

Ostatnia edycja:
Hurrrrraaa! Jeest somiraclowy maluszek na świecie!! I to z jaką datą!! Tak jak moja Oleńka 8.08:) Oj będę mieć do Was sentyment:) Wracajcie szybko cali i zdrowi. I powodzenia!!

emilka - dziękujemy za śliczne życzenia;)

Ja po wizycie zastępczej, bo mojego lekarza dzisiaj nie ma:( żenada jakich mało - pierwsza wizyta bez USG, a nawet słuchania serduszka, lekarz sędziwy i niedosłyszący;( dobrze, że moje samopoczucie w normie i regularnie i wyraźnie czuję mała, bo gnałabym do kogoś innego, a tak chyba jakoś wytrzymam 3 tyg. do kolejnej:)
oleńka - mam nadzieję, że u Ciebie wieści lepsze...

Kuna - gratulacje jabłuszkowe - i jak służą owoce?? Może pomogą na brzuszek?

frotka - Milenka cudna, chociaż film mi się nie odpalił. Ja małolumpkowa - nie wiem gdzie i nie umiem robić w takich miejscach zakupów. Z przypadku kiedyś zrobiłam na Ptasiej koło poczty i na Placu Pocztowym niedaleko piekarni Rzepki - to taki dość nowy lumpek.

Sylwia mój lekarz też na wakacjach.Ale u mnie to fajny był lekarz.Młody,przystojny było na czym oko zawiesić hahaha;-).A więc tak chłopiec rośnie,jak na razie wszystko dobrze.Zapomniałam zapytać o wagę.Robił mi usg nerek bo bardzo ostatnio bolała mnie lewa strona i podbrzusze.I nic nie znalazł.Mówi że to może z przemęczenia, nerwów, stresu.Stresu ostatnio mi nie brakuje przez teścia choć mieszka daleko.Musze zrobic badanie z glukozą.Wiec u nas raczej wszystko dobrze,pokazał jajeczka i ogonek na usg.
A na kiedy Ty masz termin.Ja z okresu na 19 listopada a z usg na 15listopada.

SOMIRACLE-fajnie że już po wszystkim.Gratuluje synka,niech rośnie duży i zdrowy.

reklama
Nie Moli, nie słyszałam...
Nie znam nikogo kto tam dziecko dawał, znajomych dzieci chodziły albo na Wandy albo na Braniborskiej do żłobków!
Ale popytam :) może ktos coś słyszał :)

Sylwia to żeś trafiła na lekarza :( dobrze, że za 3 tygodnie już kolejna wizyta!! Na pewno wszystko ok, jak sama piszesz - dobrze się czujesz, więc nie ma powodów do niepokoju!!:)

Oleńka super, że wszystko wporządku z dzidzią i Twoimi nerkami!! I ze lekarz lepszy niż u Sylwii :))

A my dziś niewyspani, tzn ja, bo Adaś nawet teraz drzemie sobie :) Mam dość tych zęboli już!! Dość, dość, dość!!
Ale dam radę ;)

Miłego dnia!!:)

Do góry