reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Agata szczere gratulacje i wielkie buziaki dla Martynki! wracajcie szybko do domu :) aż się wzruszyłam przypominając sobie, że sama to przechodziłam nie całe dwa tyg temu. Jeszcze raz gratuluję, mam nadzieję że było szybko i na temat :tak:

gorąco pozdrawiam :)

reklama
Witajcie po krótkiej przerwie:) Mieliśmy wyjazdowy weekend pełen wrażeń, oczywiście głównie dla Olki, która szalała z kuzynką-rówieśniczką, ale i my bardzo miło spędziliśmy czas.
Z mojej strony jutrzejsze spotkanie pod znakiem zapytania - Ola jutro jest u niani, chyba, że ja szybciej odbiorę i koło 12 dojedziemy.

Sylwia jak bedziesz miała jakies wieści od Gizelki to napisz prosze, my na wrześniówkach bardzo sie o nia martwimy :(((((
kiedys tu u was dziewczynki pisałam - bo tez jestem z Zielonej ale jakoś te moje posty umarły smiercią naturalna :)

ale mam do was pytanko:
gdzie najtaniej skompletowac wyprawkę (pieluszki tetrowe, kosmetyki, reczniczki itp) na allegro, w Dariuszu czy może w ABC ???
Hej asiek!! Niestety nie mam kontaktu z gizelką, informacja, że przewożą dziewczynę z wrześniówek do ZG pojawiła się na październikowym forum i zajrzałam do Was, okazało się, że to gizelkaL czekamy więc razem z Wami…
I zaglądaj do nas częściej!
Ja kupowałam większość na allegro ale to 2 lata temu, sprzedawcy nie pamiętam, teraz się jeszcze nie wzięłam za uzupełnianie zapasów, ale niedawno byłam po raz pierwszy w Dariuszu i miło mnie zaskoczył wybór i ceny.

Mamusie jak u Was było z depresją po porodzie?? czy coś brałyście jak Was ogarnęła?? bo mnie chyba dopadła :-(
Siły…… cóż więcej napisać, mam nadzieję, że jest obok ktoś do pomocy, żebyś miała chwilę dla siebie.

mam pytanko do mam cycujących- jak to wygląda z rozmiarem biustonosza po porodzie i przy karmieniu?

Przed ciąża miałam 75 B/C, teraz mam 80 D, jeszcze coś urośnie? ;-) Czy do karmienia mogę kupić już staniki na 80 D? Czyli jednym zadaniem: "mleczarnia" się powiększa, jak już pracuje na pełnych obrotach?

Aha i czy lepsze są staniki z fiszbinami, czy bez?

Z moich stanikowych doświadczeń - na dzień z fiszbinami, na noc bez. Kup sobie 1,2 miękkie staniki na tydzień, dwa przed porodem a potem dopiero po porodzie po jakichś kolejnych dwóch.

Emilcia ja na spotkanie mam, bardzo chętnie ale niestety coraz ciężej mi chodzić a jeszcze zostały mi 2 miesiące, czuje się jak emerytowana babcia. W dodatku borykam się z cukrzycą ciążową i pewnie dlatego jest mi tak ciężko [/B]
Trzymaj się!! Mi teraz coraz ciężej, ale moja dwulatka rzadko kiedy daje mi odpocząć;)

O godzinie 16.00 (czyli zanim napisałam posta ;p) na świat przyszła Martynka ważąca 3560 g oraz mierząca 54 cm!!
Jak trochę Agata ochłonie to zadzwonię do Niej i zapytam co i jak i szybko dam znać!! :))

Nooo super wieści!! Miał być lipiec i jest:) Buziaki dla Agaty i Martynki, niech mała będzie kochaną córeczką i fajną siostrą;)

GRATULACJE DLA NOWEJ MAMUSI I DUUUZO ZDROWKA DLA NIEJ I MARTYNKI :*:*

Udało mi sie zamontowac ten nieszczesny baldachim :p
Tez slyszalam ze do wylegarnia kurzu,ale z drugiej strony na szkole rodzenia Położna mowila ze na pierwsze miesiace idealnie izoluje od otoczenia Dzidzie ze ma tak jakby swoj wlasny swiat pomimo wielu wrazen z zewnatrz i czuje sie bezpieczniej tak troszke odizolowane ;-) dlatego tez sie skusilam ... wyglada slicznie !

Ja juz zwarta i gotowa ! czekam tylko na akcje ;) torba juz spakowana wszystko przygotowane !

Wózek złożony , fotelik samochodowy tez juz w pgootowiu czeka :-):-):-)

Pije napar z lisci malin - ginekolog zalecil,ponoc bardzo dobrze wpływa przed porodem na ukrwienie wszytskiego itd. także polecam,można slodzic wiec i smak jest OK!

Widziałam,ze wczesniej wspominałyście o wyprawce dla Bobaska , ja prawde mowiac wszystko z Allegro mam i jestem zadowolona,te rzeczy ktore kupilam w sklepach np. komplet poscieli SŁONO PRZEPŁACIŁAM !!!

Takze nie wiem gdzie najtaniej mozna cos zlapac w ZG,ale wiem jedno do BOBASA juz nigdy nie pojde,bylam raz - i spotkalam sie z super obluga itd nikt mnie nie nagabywal,po dwoch miesiac udalam sie tam znowu obejrzec kilka konkretnych rzeczy i wlasnie porownac cenowo - SZOKIEM BYLO DLA MNIE jak naskoczyla od razu mloda blondynka ( ktora szczerze mowiac poslugiwala sie takim jezykiem ktory ewidentnie nie pasowal do pracy w sklepie z artykulami dzieciecymi ) malo znala sie na rzeczy,oczywiscie oferowala najdrozsze produkty - co starala sie racjonalnie wytlumaczyc jednak jak dla mnie malo przekonywuajaco - nie wiem kto jest tam wlascicielem ale podejrzewam ze TO WLASNIE NA NIEGO NATKNELAM sie probujac stamtad uciec poniewaZ dziewczyna nie dawala za wygrana i ciagle oferowala cos innego " a moze jeszcze zaperezentuje Pani to i to .." i wychodzac zlapal mnie starszy Pan , ktory zaczal wysmiewac moja opinie na temat wozka ktory chce kupic ( OCZYWISCIE FIRMY KTOREJ ONI NIE POSIADAJA - BEBE CONFORT ) zaczal zadawac glupie i niepotrzebne pytania - naprawde bylam w szoku jak mozna miec takie podejscie do Klienta, na ta mloda blondynke wrzeszczal przy mnie ze ma sie " zamknac" bo on teraz mowi` - doslownie SZOK! No ale tak jak mowie zdarzylo mi sie to podczas drugiej wizyty w tym sklepie- pierwsza uwazam za bardzo udana :-) no ale co jak co, juz wiecej tam nie pojde mimo wszystko :tak:

agrafa - tez mialam problem z zakupem stanika i zrobilam tak jak radzi Sylwia ;-)

ale mam jeszcze pytanie do Was Mamuski ktore juz urodzily - czy kazdej z Was przydal sie elektryczny laktator - ja planuje karmic piersia jak NAJDLUZEJ bedzie mi to dane :tak: i jezeli macie laktatory to mozecie napisac jakich uzywacie?? Z gory dziekuje :-D

ale sie rozpisalam :zawstydzona/y:

POZDRAWIAM KOCHANE :*:*:*

Somiracle !!!
Jak urodzisz chowaj wszystkie gryzaki przed psiunią^^
Moj psiak wszystkie Laury gryzaki pogryzl;/, bo wyrzucała z łóżeczka;(( taki zazdrośnik jeden;))
Ostatnio nawet zabrał się za Laury plastikową łyżeczke, bo spadła i nie zdążyłam podnieść....Nie dało się uratować :D:D

Pozdrawiam mamuśki;))

artykuły dla niemowląt

To adres tego sklepu w ZG- o niektóre rzeczy trzeba pytać (cena na telefon).

GRATULACJE dla nowej MAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzięki wielkie namiary bardzo mi sie przydadzą , juz czas kompletować wyprawkę :)

miałam Wam wcześniej napisać bo wiem, że martwicie się o Gizelkę ale dziewczyna z naszego formu zgineła w wypadku samochodowym- była w 8m ciąży :((( strasznie mnie to dobiło i nie miałam jakoś weny...

u Gizelki wszystko ok, lekarzą udało się zatrzymać akcje, pewnie juz do porodu bedzie leżeć w szpitalu...

reklama
Ja tylko na chwilę...
Ola trochę gorączkowała, marudziła i skarżyła się na brzuszek, ale wygląda na to, że dzisiaj lepiej. Chociaż kupki jak nie było, tak nie ma.

Co do laktatora mam po Oli elektrycznego NUKa, z którego byłam zadowolona, ale to po ręcznym niewypale mój pierwszy elektryczny i przy nim zostałam, nie wiem jak inne, ale Medele też chwalone. NUK ok 200 zł kosztował 2 lata temu, więc przy tak niewielkiej różnicy cenowej z ręcznym Medeli wybrałabym dla wygody i szybkości elektryczny. Używałam pół roku, chwilę przed powrotem do pracy i już pracując. Na początku nie był potrzebny. Teraz chciałabym używać mniej i po powrocie do pracy pomału wprowadzać sztuczne, to może będzie mniej problemów z odstawieniem, bo miałam tak rozbujaną laktację, że trudno było wyhamować i zamiast 9 miesięcy karmienia jak planowałam wyszło 13 i dopiero wskoczyliśmy na mleko Junior.

Bardzo się cieszę, że gizelkowe dziecię się jeszcze uchowało u mamy w brzuszku. Pozdrów ją asiek, jeśli macie kontakt...
a wiadomość o Pati poruszyła całe forum:(

Aaa i polecam Wam wycieczkę do Ono, które się likwiduje. Super ubranka za 30% ceny na metce. Tym sposobem mamy już kombinezon na zimę i kilka innych ciuszków za grosze;) Dzisiaj jadę po taki sam kombinezon dla córeczki koleżanki:) to może jeszcze coś trafię:) W sumie dla Oli głównie, bo małych ciuszków trzeba głównie na uzupełnienie. I poza tymi zakupami nie mamy jeszcze planów na sobotę.

Do góry