reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Somiracle GRATULACJE!!!

U nas ok, właśnie obżeram się zdobycznym winogronem z carrefoura;-).

Jaga wciąż leży w poprzek, 19. mam usg w 30 tyg i zobaczymy, co słychać w brzuchu.

Jak ja się cieszę, że mama sama się zgłosiła do opieki nad Jagą, jak wrócę do pracy. Bo w zg masakra i ze żłobkiem i z przedzkolami potem (pewnie tu będziemy kombinować;-))

reklama
Czesc dziewczyny :) zastanawiam sie nad zmiana lekarza prowadzacego, obecnie chodze do M Loroch, w sumie to jestem z niej zadowolona, ale mam troche problemow ze swoja ciążą i nie wiem czy nie lepiej przepisac sie do jakiegos innego specjalisty. tylko no wlasnie jakiego? myslalam nad dr Sandeckim, mysle, ze wielkim jego plusem jest fakt, ze ma dyzury w szpitalu, ale sama juz nie wiem....jakiego lekarza wy polecacie? oczywiscie z zielonej gory lub okolic

:)

widzę na wrześniowym forum, że gizelka już po cc i Michałek pojawił się na świecie:) Miejmy nadzieję, że wszystko w nimi ok!!

a_gala - witaj:)
O Sandeckim słyszałam różne opinie, ale większość pozytywnych. Sama chodzę do Aldemedu.

molitor - witaj tu:) zapytaj szczesliwa o ten żłobek, coś powinna wiedzieć:) Prywatny żłobek jest też na Wąskiej i na Lubuskiej.

agrafa - fajnie, że już spokojniejsza jesteś ws. opieki nad Jagódką. Moja mama też nam pomagała przy Olce od 6 miesięcy do roczku.

A my po basenowaniu dzisiaj i odwiedzinach u kuzynki:) super przedpołudnie:)

wpadłam goscinnie do was! hey babeczki!
kuna jak twój piekny kasperek?
emilcia kozo jedna kiedy na spacer?
i gratki dla waszej kolezanki somiracle! witaj na swiecie maluszku!

agrafa- z tego co słyszałam od znajomych to szkoła rodzenia nie działa przez wakacje.I ponoć Pani Kasia nie będzie jej prowadzić i szukają kogoś na jej miejsce.Szkoła ma zacząć działać od września na nowo.Tak słyszałam ile w tym prawdy to nie wiem,ale przynajmniej nie będziesz zdziwiona jak nikogo tam nie zastaniesz.

A My byliśmy ze znajomymi na deptaku,posiedzieliśmy,pogadaliśmy i do domku wróciliśmy.Julka taka zmęczona była że padła po kąpieli i śpi.Mam wolny wieczór.Normalnie szok.Spokojnej nocki

Szczęśliwa! Kasper już wsuwa papki, rzekłabym nawet jak dziki zajada:D
Kolki definitywnie przeszły- teraz przerabiamy zaparcia <rotfl>

:D

Poza śliwkami, jagodami, jabłkami, sporymi ilościami wody co byście poradziły ??:p
Czopki odpadają, rurki też - ile można <załamka>

Aha, no właśnie !!! Spacer!!! Tylko mam problem, mały przestał lubić jeździć w wózku... Zostaje albo chusta... albo ręce do ziemi ^^

Aha, Kasper już sam siedzi. No kilka sekund ale sam się podciąga:)

No właśnie, gdzie ta gizelka??? Mam nadzieję, że osobiście się tutaj nam pochwali co i jak przebiegło!

Oleńka, to prawda na wakacje nie ma szkoły rodzenia ale za to wątpię aby znaleźli kogoś na miejsce p Kasi. Sama mówiła, że nikt nie chce tej roboty bo przypada na niefartowne godziny. A nie wyobrażam sobie aby szkoła przestała działać ;-)

Yyyy... lecę!! Buziaki!;*

Szkoła zaczyna działać od 6 września- znaleźli kogoś do prowadzenia zajęć. Dowiem się szczegółów w pon i dam znać, co i jak.

A z tego, co się orientuję, to jagody działają w drugą stronę- na biegunki.

reklama
jagody surowe przeczyszczają, ale słyszałam o działaniu również normalizującym stąd też może na biegunki??
nie mniej jednak u nas trochę pomagają:)

Pech jednak chciał że Kaspi ma niedobór żelaza... musimy brać syropek i efekt jest natychmiastowy;/
Dziś od 4 rano próbowaliśmy walnąć kupkę;( Skończyło się niestety czopkiem glicerynowym.
Nie wyobrażam sobie co bym bez niego zrobiła. A z drugiej strony przeraża mnie to, że można je stosować tylko doraźnie...

A co do szkoły rodzenia to jestem ciekawa kto dał się w to wciągnąć?;)

Ostatnia edycja:
Do góry