reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Witam!
Przepraszam, że się wcinam w dyskusję. Zrobiłam za duże zapasy pieluszek dla synka i zostały mi dwa opakowania. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana zakupem Pampersów 2, to mam na sprzedaż dwa Jumbopacki (2 x 94 szt) za 85 zł.
Jakby co, to proszę o iformację na prv.
----------------------------------------------------
Nieaktualne.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry!!:)

Meegii i jak tam? :) Często jest tak, ze dziewczyny martwią się przed wczesnym porodem, a potem przenoszoną ciąże maja :)
A może już rozpakowana jesteś... ?:) Jeśli nie, to trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród!!:)

Sylwia u lekarza byłaś? Nie pamietam, w który dzien miałaś wizytę :) mam nadzieję, że wszystko w porządku!! Na pewno w porządku!! Jak się czujesz?? :)
Wielkie buziaczki dla Oleńki!!:*

Gizela jak na kontroli było? Pisz nam tu szybko :)

Agrafa upał okropny :) mam go dość, a co dopiero Wy... :( Ojjj dziewczynki trzymajcie się dzielnie!! :)

Ja znów chora - piszę znów, ale chyba powinnam napisać nadal ;/ mam nadzieję, że polepszy mi się w końcu :) jutro jedziemy nad morze, odpoczniemy sobie, powdycham jodu i powinno być ciut lżej :)
Tak więc jakiś czas nas nie będzie :)
Pozdrawiam Was cieplutko, pilnujcie się, nie wychodzcie na słonko, uważajcie na siebie i dzieciaczki!!
Buziaki :*

WITAJCIE :-)

Ja już ledwno żyje :(((
Całą ciąże czułam sie SWIETNIE! zero jakichkolwiek dolegliwosci! A teraz w te skwary LEDWO ZYJE !:baffled:
Staram sie w ogole nie wychodzic z domu, a jak juz wyjde do sama przejazdzka autm do miasta a mi juz slabo i cala jestem mokra!
W domu mam tyle do zrobienia a zero sił i ochoty,najzwyczajniejw swiecie PADAM ZE ZMECZENIA !!!

A z takich przyjemniejszych rzeczy to wlasnie wczoraj odebralam łóżexczko dla Małego i Wózek :))))))))))))) Już wszystko czeka!!! Szczerze mowiac nie mialabym nic przeciwko zeby urodzic juz tak za dwa tyg pod koniec lipca :tak: ;-)

Tak się ciagle zastanawiam czy bede wiedziala ze to JUŻ ???!!!
Dziewczyny jak u Was bylo? Bo ja obawiam sie zeby nie zrobic przedwczesnej ''akcji'' :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ;-)

Ogolnie mysle ze jestem juz przygotowana , wszystkie potrzeben rzeczy chyba juz mam...
Teraz wystarczy juz tylko wrzucic je do torby :-)

Buziaki Mamuski i Trzymajcie sie w te upały,bo ja sie rozplywam....
:*:*:*

Hehe;))
Somiracle ja w sumie takich przedwczesnych sygnałów nie miałam;)
Nie było mi tez duszno czy coś poprostu same wody zaczęły się sączyć;))
ale jak się obudziłam to myślałam, że chce mi się siusiu;)
I jak zaczęły się wody sączyć to sobie pomyślałam, że co jest grane, co ja siku nie potrafie utrzymać???
A jak poszłam do toalety i poczułam pierwszy skurcz to wiedziałam, że to już;))
Poprostu samo przyjdzie i będziesz wiedzieć, że to JUŻ;))
PS. Somiracle piękne ciuszki masz tam u siebie;))

Współczuje Wam brzuchatki w te upały....
Laura też już nie daje rady z gorąca;((
W domku wiatrak na nią dmucha;)) i się śmieje jak jej tak wieje;))

Witam.
I ja chciałabym się do mamusiek 2010przyłączyć.Jest to moja druga ciąża i waśnie kończę 22tydzień.Termin mam na 19listopada.więc jeszcze trochę muszę poczekać na naszego szkraba.W naszym domku obecnie króluje córeczka ma rok i dwa miesiące.A teraz lekarz mówi że będzie chłopiec.
Uciekam coś zjeść jakaś głodna jestem.Miłego dnia

Witaj Oleńka! Gratuluję chłopczyka!!!!
Jak znosisz te upały??;-)

Somiracle!!! U mnie było podobnie jak u Ani! wody odeszły...Jeśli u Ciebie pęcherz nie pęknie to po prostu pilnuj skurczy, jak sie zaczną, będą coraz boleśniejsze i częstrze to wskakuj pod cieply prysznic. Jeśli ból nie przejdzie to bądź gotowa. Czekaj aż skurcze będą co 4 min i wio do szpitala!:) Powodzenia!!!!;*

dziewczyny teraz szal wyprzedaży w sklepach dla dzieci.

Jaki rozmiar ubranek dla 6-7 miesięcznych dzieci (myślę juz o wiośnie 2011, bo teraz wyprzedaż ciuszków wiosna/lato) i jak to wygląda z butkami jakie rozmiary dla ilu miesięcy? Dzieci zaczynają chodzić w okolicy roku, wczesniej się butki też nosi? Jesli tak w jakim rozmiarze?

Dzięki.

Witam po chwili przerwy:) zdążyłam się prawie ugotować podczas upałów i poświętować urodziny:)

Megi – patrzę na Twój suwaczek… i….?:) pewnie odezwiesz się już po powrocie do domu:)

E_milcia – pewnie już się cieszycie morzem i sobą, Adaś pewnie wniebowzięty!
U mnie ok, po ubiegłotygodniowej wizycie wszystko ok, 3 USG ze szczegółowymi pomiarami za mną, mała rozwija się symetrycznie i jest zdrowa;)

Somiracle – no i u Ciebie też już końcówka… może się uda pod koniec lipca, chociaż sierpniaki też są boskie!;) U mnie fałszywych alarmów nie było;)

Witaj olenka! U Ciebie będzie jeszcze mniejsza różnica wieku niż u mnie;) więc szczególnie życzę powodzenia i zaglądaj do nas;) Pewnie już jesteś po połówkowym i wszystko ok.!

Agrafa – na wiosnę 6 miesięcy rozmiarówka lub 6-9. Ja pierwsze porządne buty kupiłam Olce jak miała 10 miesięcy i to tak trochę naciągane było, bo jeszcze nie chodziła sama. I buty myślę najlepiej przymierzyć, nie kupowałabym wcześniej. Chodzące dzieci najczęściej od rozmiaru 18-19 zaczynają.

kuna - jak u Was?? kolki całkowicie pokonane?

reklama
Sylwia :-) Jestem cicho to znaczy, że jest sajgon :D:D:D:D Mały przechodzi skok rozwojowy- jest nerwowy, nie może spać, jest ciągle na rękach i je co 2 godz. 150ml!!! W dodatku puszcza bączki jak dziki więc 'rurkujemy' go... Jest paskudnie ale i tak go kocham:D
Chciałabym więcej napisać ale... MAŁY PŁACZE, lecę!;(

Ostatnia edycja:
Do góry