reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Cześć mamusie ;-) Sylwia, Emila i wszystkie inne ;) 14 lipca (100% termin ;)) o 23:52 urodziła się nasza córcia Patrycja, przez cc :-) 3100 i 52 cm. 12 lipca moja lekarka skierowała, mnie do szpitala, bo mała sie nie ruszała, ktg wyszło nie dobre, i chyba z tych nerwów zaczęły się skurcze, tyle że męczyli mnie aż do środy :wściekła/y:ale nie będę teraz o tym pisać bo przyjemne to nie było. Skończyło się na szybkiej drugiej cc, tylko nie wiem po co aż tyle czekali, aż małej serduszko przestawało bić i wody zielone:wściekła/y:
Ale teraz jest już ok, jestem w domku, mała jest taką kruszynką, że nie wiadomo jak ją brać na ręce:tak:. Jak wychodziłam w niedzielę do domu to waga spadła jej do 2930. Je i śpi na zmianę :-D oby jej się nie odmieniło ;-)

Witam również nowe mamusie na naszym forum :-)

pozdrawiam Was wszystkie

reklama
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niech mała zdrowo rośnie, i ty też szybko wracaj do sił po cc.

No i wszystkie ciocie czekają na fotki ;-).

Kruszynko Patrycjo witaj na świecie!!
A Ty megi szybko dochodź do siebie i docierajcie się w powiększonej rodzince. No i mała wagowo średniaczek:) Obawy odnośnie do porodu sn okazały się nie potrzebne, a swoją drogą szybko po cc wypuszczają z Nowej Soli, w Zielonej 6 dób trzymają... najważniejsze, że jesteście już razem całe i zdrowe. A jak synek powitał siostrę?

no to teraz kacperek i fasolka...

A u mnie dzisiaj nerwowo, mama wylądowała w szpitalu, sytuacja już opanowana, ale nerwy były:( Olka też dzisiaj jakaś podminowana. Może odeśpi (jak ekipa budowlana po sąsiedzku pozwoli) i popołudnie będzie lepsze...

Witajcie!!

Meegii wielkie gratulacje!! Dużo zdrówka dla Patrycji, rośnij zdrowo Perełko!! A Ty Meegii szybko wracaj do sił po cesarce!!:)

Sylwia, dziękuję za wiadomość :) dopiero ją przeczytałam :)
Nie denerwuj się Kochana, z Mamusią już dobrze, więc się nie denerwuj!! Dużo zdrówka dla Niej!!
Mam nadzieję, że Oleńka się wyspała i nie marudzi :)
I cieszę się, że dzidzia zdrowo się rozwija :)

Somiracle już w sumie możesz rodzić :) dzidziuś terminowy jest :) Trzymam kciuki, żeby szybko to nastąpiło, żebyś męczyć się nie musiała :)
Co do sygnałów, to ja nie miałam :) pokazał się śluz i w ciągu 24 godzin się zaczęły skurcze :) (tak jak moja księga pisała ;))

Kuna kurcze znów się męczycie :( ojjj... Wielkie uściski dla Kasperka!! Mam nadzieję, że lepiej Mu... :*

Ania Adaś też się w upały meczy...
Kiedy w koncu wspólny spacerek będzie, co?? :)

Oleńka witaj!! :) Cieszymy się, że nowa mamusia do nas dołączyła :)
Ciebie również na spacerek zapraszamy!!:)

Ciężarnym naszym dużo sił życzę!! I trochę deszczu... :)

Kacperk i fasolka w szpitalu na patologii przebywa :) dziś Agatę odwiedzę :) będę w okolicy, więc wpadnę i dam Wam znać co i jak z nią :) albo z nimi ;))

Nad morzem było super, szkoda tylko, że tak krótko :(
Później wstawię zdjęć kilka :)

A ząbek, który był, a później zniknął ;) znów się pojawił ;D;D;D

Miłego dnia Wam życzę!!:)

Megii! Gratulacje!!! Niech śliczna zdrowo się chowa !!!! Tak ostatnio przeglądałam forum i zastanawiałam się czy to już??:)
Wracaj do sił!!! I mam nadzieję że jakoś się spotkamy z dziewczynami na spacerku!
A o swoim porodzie może nam kiedyś opowiesz dokładniej jeśli będziesz chciała właśnie na żywo?:)

Mam nadzieję, że Kacperek i fasolka jakoś się trzymaja... No w każdym bądź razie będę trzymać kciuki!
No i pora na Somiracle:D Sama nie mogę uwierzyć, że jeszcze nie dawno ja czekałam na rozwiązanie!!!

Emilko, przepraszam, że nie odpisałam na wiadomość, znów korzystam z Plusa ... Poza tym brak czasu, Kaspi zapomniał jak sie zasypia i zajmujemu to przeciętnie 1,5h po czym śpi pół godziny:D

Czekam z niecierpliwością aż rozpakuje się reszta dziewczyn :D:D:D:D

Witamy i my.

Oj znowu upały zaczynają się i człowiek ledwo zipie.W domku fajnie ale muszę z Julką na spacery wychodzić.Obiadek zjedzony i nudzimy się same.Może do Tobi przejadę się zobaczyć czy przecena już jest.Chcę kupić Juce kurtkę na jesień w normalnej cenie a nie za 140zł.No i mojemu malcowi coś kupie bo nic a nic na chłopaka ciuchów nie mam.

meegii4-a tak mało terminów jest trafionych.GRATULUJE CÓRECZKI.Niech rośnie zdrowa i silna.

Witam się po przerwie:) Póżniej poczytam co u Was, mam co nadrabiać.U nas nerwowe oczekiwanie na pierwszy ząbek:) Przesiadłyśmy się też do nowej spacerówki, udany zakup:)Póki co wciąż na piersi ciągniemy, raz dziennie kaszka z butli. Wszystko co próbowałam podac łyżeczka pluje.Marchewka i jabłko spróbowane.wszelkie soczki po 4 miesiacu pije jak smok, ale ograniczam.Słodkie to jej smakują, muszę zacząć podawac łyzeczka to może się nauczy?Zaraz wprowadzać trzeba przecież obiadki. Tymczasem pozdrawiam.
url]

Megiiiiiiiii;** Serdeczne gratulacje;))
Emilko spacerek pewnie, że by sie przydał;) Ale od jutra ma ponoć padać....
Frotka oby ząbek wyszedł szybciutko;)
Moja Laura już wcina z łyżeczki;) I muszę powiedzieć, że jabłko jej bardzo smakuje;)
Na początku jak pierwszą łyche dostaje to sie krzywi ale tak to je:D:D Pluje jak zaczyna rozmawiać a najbardziej lubi opluwać mame jak ma w buzi i kicha:D:D
No i od paru dni podajemy herbatke już po 4 miesiacu;)
Mleczka w dzień coś nie chce pić... Nie wiem czy to te gorąco na nią działa czy sie zaczyna przestawiać na łyżeczkę, czy poczuła inne smaki, i nimi chce się najadać....
Aha a soczki Laura pije od 2 miesiąca;)) Mamusia w akcie desperacji podała, bo Niunia pić nie chciała...Ale rozcieńczałam;))
Pozdrawiam serdecznie Mamusie i Dzieciaczki;))

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie, Aniu a powiedz, kiedy dsałaś pierwszy przecier?? Bo mój Kaspi kończy dziś 3 miesiąć i zastanawiam się jak zacząć mu urozmaicać dietę. Czy od pierwszego dnia 4 miecha po łyżeczce warzywek czy odrobinę wcześniej?? Doradź, proszę:)
Buziaki!;*

Do góry