reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2010

Cześć mamusie ;-) Sylwia, Emila i wszystkie inne ;) 14 lipca (100% termin ;)) o 23:52 urodziła się nasza córcia Patrycja, przez cc :-) 3100 i 52 cm. 12 lipca moja lekarka skierowała, mnie do szpitala, bo mała sie nie ruszała, ktg wyszło nie dobre, i chyba z tych nerwów zaczęły się skurcze, tyle że męczyli mnie aż do środy :wściekła/y:ale nie będę teraz o tym pisać bo przyjemne to nie było. Skończyło się na szybkiej drugiej cc, tylko nie wiem po co aż tyle czekali, aż małej serduszko przestawało bić i wody zielone:wściekła/y:
Ale teraz jest już ok, jestem w domku, mała jest taką kruszynką, że nie wiadomo jak ją brać na ręce:tak:. Jak wychodziłam w niedzielę do domu to waga spadła jej do 2930. Je i śpi na zmianę :-D oby jej się nie odmieniło ;-)

Witam również nowe mamusie na naszym forum :-)

pozdrawiam Was wszystkie

reklama
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niech mała zdrowo rośnie, i ty też szybko wracaj do sił po cc.

No i wszystkie ciocie czekają na fotki ;-).

Kruszynko Patrycjo witaj na świecie!!
A Ty megi szybko dochodź do siebie i docierajcie się w powiększonej rodzince. No i mała wagowo średniaczek:) Obawy odnośnie do porodu sn okazały się nie potrzebne, a swoją drogą szybko po cc wypuszczają z Nowej Soli, w Zielonej 6 dób trzymają... najważniejsze, że jesteście już razem całe i zdrowe. A jak synek powitał siostrę?

no to teraz kacperek i fasolka...

A u mnie dzisiaj nerwowo, mama wylądowała w szpitalu, sytuacja już opanowana, ale nerwy były:( Olka też dzisiaj jakaś podminowana. Może odeśpi (jak ekipa budowlana po sąsiedzku pozwoli) i popołudnie będzie lepsze...

Witajcie!!

Meegii wielkie gratulacje!! Dużo zdrówka dla Patrycji, rośnij zdrowo Perełko!! A Ty Meegii szybko wracaj do sił po cesarce!!:)

Sylwia, dziękuję za wiadomość :) dopiero ją przeczytałam :)
Nie denerwuj się Kochana, z Mamusią już dobrze, więc się nie denerwuj!! Dużo zdrówka dla Niej!!
Mam nadzieję, że Oleńka się wyspała i nie marudzi :)
I cieszę się, że dzidzia zdrowo się rozwija :)

Somiracle już w sumie możesz rodzić :) dzidziuś terminowy jest :) Trzymam kciuki, żeby szybko to nastąpiło, żebyś męczyć się nie musiała :)
Co do sygnałów, to ja nie miałam :) pokazał się śluz i w ciągu 24 godzin się zaczęły skurcze :) (tak jak moja księga pisała ;))

Kuna kurcze znów się męczycie :( ojjj... Wielkie uściski dla Kasperka!! Mam nadzieję, że lepiej Mu... :*

Ania Adaś też się w upały meczy...
Kiedy w koncu wspólny spacerek będzie, co?? :)

Oleńka witaj!! :) Cieszymy się, że nowa mamusia do nas dołączyła :)
Ciebie również na spacerek zapraszamy!!:)

Ciężarnym naszym dużo sił życzę!! I trochę deszczu... :)

Kacperk i fasolka w szpitalu na patologii przebywa :) dziś Agatę odwiedzę :) będę w okolicy, więc wpadnę i dam Wam znać co i jak z nią :) albo z nimi ;))

Nad morzem było super, szkoda tylko, że tak krótko :(
Później wstawię zdjęć kilka :)

A ząbek, który był, a później zniknął ;) znów się pojawił ;D;D;D

Miłego dnia Wam życzę!!:)

Megii! Gratulacje!!! Niech śliczna zdrowo się chowa !!!! Tak ostatnio przeglądałam forum i zastanawiałam się czy to już??:)
Wracaj do sił!!! I mam nadzieję że jakoś się spotkamy z dziewczynami na spacerku!
A o swoim porodzie może nam kiedyś opowiesz dokładniej jeśli będziesz chciała właśnie na żywo?:)

Mam nadzieję, że Kacperek i fasolka jakoś się trzymaja... No w każdym bądź razie będę trzymać kciuki!
No i pora na Somiracle:D Sama nie mogę uwierzyć, że jeszcze nie dawno ja czekałam na rozwiązanie!!!

Emilko, przepraszam, że nie odpisałam na wiadomość, znów korzystam z Plusa ... Poza tym brak czasu, Kaspi zapomniał jak sie zasypia i zajmujemu to przeciętnie 1,5h po czym śpi pół godziny:D

Czekam z niecierpliwością aż rozpakuje się reszta dziewczyn :D:D:D:D

Witamy i my.

Oj znowu upały zaczynają się i człowiek ledwo zipie.W domku fajnie ale muszę z Julką na spacery wychodzić.Obiadek zjedzony i nudzimy się same.Może do Tobi przejadę się zobaczyć czy przecena już jest.Chcę kupić Juce kurtkę na jesień w normalnej cenie a nie za 140zł.No i mojemu malcowi coś kupie bo nic a nic na chłopaka ciuchów nie mam.

meegii4-a tak mało terminów jest trafionych.GRATULUJE CÓRECZKI.Niech rośnie zdrowa i silna.

Witam się po przerwie:) Póżniej poczytam co u Was, mam co nadrabiać.U nas nerwowe oczekiwanie na pierwszy ząbek:) Przesiadłyśmy się też do nowej spacerówki, udany zakup:)Póki co wciąż na piersi ciągniemy, raz dziennie kaszka z butli. Wszystko co próbowałam podac łyżeczka pluje.Marchewka i jabłko spróbowane.wszelkie soczki po 4 miesiacu pije jak smok, ale ograniczam.Słodkie to jej smakują, muszę zacząć podawac łyzeczka to może się nauczy?Zaraz wprowadzać trzeba przecież obiadki. Tymczasem pozdrawiam.
url]

Megiiiiiiiii;** Serdeczne gratulacje;))
Emilko spacerek pewnie, że by sie przydał;) Ale od jutra ma ponoć padać....
Frotka oby ząbek wyszedł szybciutko;)
Moja Laura już wcina z łyżeczki;) I muszę powiedzieć, że jabłko jej bardzo smakuje;)
Na początku jak pierwszą łyche dostaje to sie krzywi ale tak to je:D:D Pluje jak zaczyna rozmawiać a najbardziej lubi opluwać mame jak ma w buzi i kicha:D:D
No i od paru dni podajemy herbatke już po 4 miesiacu;)
Mleczka w dzień coś nie chce pić... Nie wiem czy to te gorąco na nią działa czy sie zaczyna przestawiać na łyżeczkę, czy poczuła inne smaki, i nimi chce się najadać....
Aha a soczki Laura pije od 2 miesiąca;)) Mamusia w akcie desperacji podała, bo Niunia pić nie chciała...Ale rozcieńczałam;))
Pozdrawiam serdecznie Mamusie i Dzieciaczki;))

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie, Aniu a powiedz, kiedy dsałaś pierwszy przecier?? Bo mój Kaspi kończy dziś 3 miesiąć i zastanawiam się jak zacząć mu urozmaicać dietę. Czy od pierwszego dnia 4 miecha po łyżeczce warzywek czy odrobinę wcześniej?? Doradź, proszę:)
Buziaki!;*

Do góry