reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Iza moja Ania ma właśnie iksy (a nie ma nadwagi) - to koryguje się wkładkami (w skrajnych przypadkach szynami), no i trzeba pilnować żeby dziecko siadało po turecku, a nie z nogami pod pupą. lepiej sprawdzić niż się zastanawiać.

Aguśka w przedszkolu się wyszaleje to może w domu będzie spokojniejszy

reklama
mama Iza witaj w klubie dziś się nasłuchałam jaki to mój Bartek jest niegrzeczny nie słucha nie wykonuje poleceń nie uczestniczy w zajęciach.Ja go dziś podglądałam fakt tylko troche ale nie wszystko to co usłyszałam mi sie zgadza.Bo mały bierze udział w zajęciach nie mówie że w całych ale coś tam robił a inne dzieci w ogóle potrafia olać sprawe i chodza sobie po sali.Mój jak to pani powiedziała chciałby sie ciągle bawić no ja mu sie nie dziwie przecież ma dopiero 3 lata :sorry: teraz siedze i sie tak zastanawiam czy mój nie jest jakiś nadpobudliwy?chociaż ja tam nie widzę niczego niepokojącego dla mnie jest normalnym żywym 3 latkiem oczywiście zbuntowanym z charakterkiem i tyle.Może nie jestem obiektywna i chyba pogadam z paniami w przedszkolu czy one widzą coś niepokojącego bo póki co powiedziały mi że mam z nim poważnie porozmawiać żeby zaczął sie słuchać.
dobrze że sa te kamery jutro dłużej posiedzę i zobaczę czy to moje dziecko aż takie nie dobre jest.Bo moim zdaniem inne dzieci sa jeszcze gorsze....
i czy sie nie skupia na zajęciach bo w domu np rysuje gramy w gry potrafi normalnie sie bawić.

Witam drogie mamy, jestem tu nowa.
Mam synka w wieku 2 latek i spodziewam się kolejnego maleństwa.
Ale widzę że wiele mam zmaga się z problemem nóżek, cieszę się że znalazłam was , bo my zmagamy się z tym samym.
Synek nosi kapcie ortopedyczne, jeszcze czeka nas wizyta u ortopedy.

wiolcia witaj

A u nas nici z dnia babci w przedszkolu dziś idziemy do lekarza bo Bartek strasznie kaszle a wczoraj miał stan podgorączkowy
musi wyzdrowieć do weekendu bo imprezke mu robie urodzinową

Rossa jakie to wkładki i na jakiej zasadzie Ania będzie je nosić? (cały dzień czy tylko kilka godzin)

Aguśka ja zawsze wiedziałam, że Bartuś i Rafał to takie same łobuzy, choć ostatnimi czasy mój młody wiódł prym w tej kwestii.

Wiolcia Witaj :)

mama Iza:-D:-D:-D oj łobuziaki tylko szkoda że nie którzy nie potrafią zrozumieć że sa różne dzieci i nie warto na siłę szufladkować......

My po lekazru mały ok jest przeziębiony mamy siedzieć w domu w cieple leki brać te co zwykle plus syrop z prawoślazu i na kaszel ten co mamy w domu i infekcję powinien pokonać.
mały był grzeczny u lekarza dał sie zbadać i nawet otworzył buzie !!!!!!!!:szok:a potem oczywiście dostał naklejki:-D

Właśnie niedawno wróciłam od psychologa i UWAGA!!! Moje dziecko jest normalne :D Co więcej pani psycholog nie chce go oglądać, bo z tego co jej opowiedziałam wynika, że zachowuje się jak normalny trzylatek, jedyne co zaleca to zmiane grupy na taką w której jest więcej jego rówieśników.

Aguska jaki syrop dajesz? Mój zaczyna sie rozkładać i myślę czym go podleczyć. Zdrówka dla Bartusia!

mama Iza wiedziałam:-) no i super więc i ja też sie nie stresuje bo nasi chłopcy są podobni w zachowaniach ;-)
ja daje mu pecto drill na kaszel jest wyciszający bo on ma mocny kaszel więc flegamina odpada a ogólnie to jeszcze syrop z prawoślazu tani a skuteczny sama doktórka zaleciła:tak:

reklama
Do góry