reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Czesc

Aguska,Iza cóż wam powiedziec
w polskich szkołach i przedszkolach nie zawsze co powiedzą nauczyciele sie zgadza.
po prostu nauczyciel chce zaprogramowac dziecko- teraz rysujemy, teraz bawimy sie, teraz siusiu itd
cale szczęście ze wyjechałem z tego chorego kraju, w UK ciche i grzeczne dziecko to rzadkość .
tu dziecko w przedszkolu samo decyduje czy chce rysować czy bawić sie .
jezeli nie chce np razem z grupa czegoś robić to asystentka wychowawcy robi z dzieckiem to na co dziecko ma ochotę.
tu potrafią dziecko zachęcić poprzez zabawę, nic na sile .

Ale w Pl nigdy tak nie będzie a szkoda
dlatego widać różnice miedzy zestresowanem polskim dzieckiem a wyluxowanym angolem.
ja to przerabialam ze starszym synem, wesoło nie miałam.
trzymajcie sie dziewczyny.

reklama
lysa gratulacje dla córci, szybko załapała

aguśka miłej zabawy na urodzinowym przyjęciu, tort i świeczki będą?
My za tydzień będziemy robili urodzinki Ani i dla niej najważniejsze, żeby mogła świeczki dmuchać.

iza tu trzeba dyplomacji, Uważam, że największy problem jest z przedszkolanką a nie z twoim synem.
jeżeli nie jest możliwe zmienienie małemu grupy lub opiekunki, to lepiej rozmawiać metodycznie i nie stawiać sprawy na ostrzu noża. Wszystko odbije się na dziecku. Jeżeli przedszkolanka uważa że mały ma problem to zapytaj ją co ona robi, żeby się to zmieniło? Poproś żeby więcej uwagi mu poświęcała. Niestety jej zachowanie względem Rafała może sprawić że mały przestanie lubić przedszkole.

wioolcia, w jakim wieku jest twój syn? I na czym polega ta rehabilitacja?

Rossa tak sama robię tort i 3 świeczki obowiązkowo:-DMusi dmuchać:-D
Beata co kraj to inne wychowanie wiadomo ale powiem Ci szczerze że takie bardzo wyluzowane dziecko do mnie nie przemawia:-Dtzn takie małe jak my mamy tak ale już takie starsze to raczej nie:rofl2::-D
U nas w przedszkolu jest czas gdy dzieci bawia sie same w co chca i czym chca i jest czas na rytmikę języki obce rysowanie itp.tylko np u nas jest ten nieszczęsny czas na leżakowanie no i mój nie śpi w dzień a jak śpi to na pewno nie tak wcześnie więc to bym na pewno zmieniła:tak:
Mój mały okropnie kaszle katar lepiej bo już przezroczysty dziś nawet z nim wyjde na 15 minut żeby sie dotlenił bo słonko świeci mrozik jest więc może mu lepiej będzie bo w domu mam ciepło i sucho....

Lysa brawa dla córci:):)

Ania wczoraj zapisana do przedszkola, nawet powiedziała do pani: my name is Ania:):):), wstydzi się, ale chętnie chce iść. Zobaczymy, jak to będzie we wrześniu, jak tylko po angielsku trzeba będzie się komunikować. Bardzo podoba mi się przedszkole, program, który realizują przez trzy godziny jest fajny i przydatny. Na pewno nie będzie się nudzić:):):)

Lysa brawa dla córci:):)

Ania wczoraj zapisana do przedszkola, nawet powiedziała do pani: my name is Ania:):):), wstydzi się, ale chętnie chce iść. Zobaczymy, jak to będzie we wrześniu, jak tylko po angielsku trzeba będzie się komunikować. Bardzo podoba mi się przedszkole, program, który realizują przez trzy godziny jest fajny i przydatny. Na pewno nie będzie się nudzić:):):)
A to polskie przedszkole?

Aguśka uczę ją troszkę, ale ona raczej tylko po polsku mówi, w przedszkolu podłapie. Umie powiedzieć kolory, trochę liczy, hi, bye, My name is Ania
Beata moja idzie dopiero od września, bo jest wrześniowa i w tamtym roku się nie załapała. Bo u nas jest tak, że jeśli dziecko kończy do końca czerwca 3 lata i 3 miesiące to idzie we wrześniu, a jak nie to w następnym roku, 5 dni, 3 godzinki za darmo

reklama
Do góry