reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Aguska jak powiedziałam w przedszkolu to co powiedziała psycholożka to się pani oburzyła i stwierdziła, że kobiety w poradni są leniwe. Sama pójdzie i z nią porozmawia, bo to niemożliwe żeby takie zachowania były normalne. Uparła się chyba żeby z robić z niego jakiegoś nienormalnego, bo innego wytłumaczenia już nie mam.

reklama
Aguśka no właśnie te wszystkie zachowania które są normalne w tym wieku - bicie, plucie, zabieranie zabawek, nadmiar energii, nie słuchanie, itd. Ciekawi mnie co pani psycholog jej powie.

No ja też jestem ciekawa
bardziej trzeba byłoby sie zastanawiać gdyby dziecko siedziało ciągle na tyłko i było ciche wtedy są powody do niepokoju.
Wydaje mi się że co po niektóre przedszkolanki po prostu nie nadają sie do tej pracy .... nie maja podejścia i przede wszystkim nie rozumieją dzieci:sorry2:

rossa nosi bo ma krzywe nóżki, tak zwane iksy.
moja ma identycznie, wkładki mamy nosić cały czas i za 4 m-ce na kontrolę
Wczoraj na kontroli Ania cały czas skakała, odbijała się jak piłeczka, buzia jej się niezamykała, a jak już wyszłyśmy z gabinetu to jak ja się ubierałam to wpakowała się do laboratorium, bo bardzo ją te wszystkie rzeczy tam ciekawiły.:-)

Aguśka no właśnie te wszystkie zachowania które są normalne w tym wieku - bicie, plucie, zabieranie zabawek, nadmiar energii, nie słuchanie, itd. Ciekawi mnie co pani psycholog jej powie.
Iza chyba kontroli wymaga przedszkolanka, powinna poczytać o rowoju emocjonalnym małych dzieci.

Też uważam, że te zachowania w tym wieku to norma. Oczywiście są dzieci bardziej i mniej podatne na wpływy.

Mama_iza a ja bym zadala pytanie gdzie dziecko nauczyło sie pluc i bić bo skoro was nie oklada pięściami i nie pluje wam w twarz znaczy ze to rówieśnicy maja taki wpływ. Przedszkolanke bym zmieniła bo widac ze ma jakies problemy ze zrozumieniem dzieci w tym wieku. Pamiętajmy tez ze ok 4 roku dziecko przechodzi kolejny bunt tak jak dwulatka jest bunt 4ro latka. Mam nadzieje ze uporasz sie z niekompetencją przedszkolanki!

Ja melduję ze Zuzia prawie odpieluchowana. Zakładam juz tylko na wyjścia. Dzis na noc nie miała, posadzilam ja o północy na nocnik i spała do rana i nie zsiusiala sie więc mamy sukces! W końcu!! Jestem szczęśliwa :-)

Wogole za miesiąc mamy szczepienie przed szkolne dla Zuzi i juz sie boje. Wogole zapisałam Zulka do przedszkola przy szkole koło naszego domku bo okazało sie ze jest to lepsza ze szkół w promieniu kilku mil a nie spodziewalabym sie bo dzielnica jest kiepska ale ciesze sie bo mamy do niej 3 minuty. Jak dobrze pójdzie to zacznie po Wielkanocy.

Asienka_r gratuluje kolejnej coruniu ;)

Rossa cała Ania:-)
Lysa gratki dla córci:tak:a szczepienie na co macie?aaaa bo wy nie w PL mieszkacie

My siedzimy w domu Bartek zasmarkany kaszle ale wczoraj wyspał się chyba za cały miesiąc:-Dod razu inne dziecko]
dziś babcia przyjeżdża a w sobote urodzinki robimy mam nadzieje że młody do tego czasu już w ogóle będzie sie lepiej czuł:tak:

Cześć dziewczyny. Mój młody też dziś w domu, kiepsko w nocy spał, do tego kaszel go męczy więc dałam mu spokój. Jak się dowiedziałam to bez mojej pisemnej zgody pani psycholog nie ma prawa rozmawiać z kimkolwiek obcym na temat Rafała, taka ochrona danych. Tak też pani ania może pomarzyć. Co więcej chyba wszyscy nauczyciele przedszkola w naszym powiecie mieli właśnie wykłady na temat radzenia sobie z dziećmi nadpobudliwymi i ogólnie energetycznymi. Pani psycholog tłumaczyła jak sie zachowywać, kiedy rozpoznaje się ADHD, itd, mało tego dostali jeszcze materiały pomocnicze. Wniosek z tego taki, ze pani ania nie uważała na zajęciach i nie kwapi się zaglądnąć w notatki. Łatwiej zrobić z dziecka potwora. Paranoja. Zobaczymy jak to się rozwinie.

Lysa
gratulacje dla Zuzi :)

mama Iza wiesz co?ja bym teraz nie odpuściła i powiedziała tej całej pani Ani żeby sama wzieła sie do pracy i bym delikatnie podważyła jej kompetencje:-p;-)Nie wiem czemu uparła się tak na twojego Rafała ale nie pozwól aby twoje dziecko na tym ucerpiało.Czytałam że złe diagnozowanie dziecka traktowanie go w sposób inny od rówieśników itp źle wpływa na rozwój dziecka.
Moje panie na razie nie sugerowały mi że z Bartkiem jest coś nie tak tylko powiedziały że mam z nim poważnie porozmawiać,mam nadzieje że u mnie nie wymyślą mi czegoś dobrze że ja mam kamery to widzę jak inne dzieci się zachowują.

reklama
Do góry