reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
mamuska24 ja nie kapalam 8 dni, bo Oskar mial 144 krosty- wiem bo liczylam....:cool:
lekarz powiedziala ze lepiej nie kapac, tylek przemywac woda, roczki i delikatnie buzke.
ja mlodego nie kapalam 8 dni- niby woda podraznia i wtedy bardziej swedzi.
kazala tego nie przeziebic, nie wychodzic na dwor.
ja poscieli nie zmienialam co 2 dni.
moj mial krosty w uszach, na jezyku, miedzy palcami- kolezanki corka w odbycie- te krosty wychodza prze pierwsze 2-4 dni potem zasuszaja sie, smaruj ta gencjana rano i na wieczor- zacznie sie ladnie zasuszac i jak pierwsza odpadnie to potem juz jedna za druga......:-D
niektorych bardziej wywali a innych mniej.
nie stresuj sie, bedzie miec to za soba.....:tak:

dziękuję Ci Beatko , pierwsze krostki juz zasychają ale inne te świeższe zaczęły się napompowywać. na głowie to właściwie ma juz strupki ale przeraza mnie krostka która robi sie na oku(tzn w rzęsach). dzisiaj zaczęlo sie drapanie ale gorączki nie było i nie ma z czego bardzo sie cieszę. dzieki za wiadomośc o tych 2-4 dniach bo nigdzie nie mogłam znależc jak długo ten wysyp trwa. dzisiaj taka piękna pogoda a my możemy tylko powyglądac za okno, u nas jest dzisiaj 3 dzień ospy i mała ma maksymalnie 100 krost ale z ciekawości jutro je policzę.
buziaki dziewczyny ja juz ide spać bo padam

Mój synek wczoraj od taty wrócił wieczorem, to jeszcze pojechaliśmy na kawkę i się bawił do 22 z kuzynką, nie mogłam go do domu wyciągnąć, mały uparciuch:)

ja normalnie też tak robie, tylko starszy(3)przyjechał dopiero o 20 od taty i jeszcze pojechlismy na goscine to zdarzylo sie ze poszedl spac pozniej a młodszy ma roczek.

Bry
Ania do 22 to szalała jak jeszcze miała jedną drzemkę w dzień, teraz usypia koło 20 i śpi do 8, czasem do 9, a czasem do 6.30, zależy jaki ma dzień. Teraz maluje farbkami:-p, więc mama ma chwilkę czasu dla siebie

czesc u nas dzisiaj pobudka o 3 i tak do 6rano drapanie i wrzask że swdzi bardzo, na szczęście mała zasnęła ok 6 i wstałyśmy o 9. tak więc mimo drzemki ledwo chodze na nogach. policzyłam krostki jest ich 133,czyli nie jest żle a nowe się nie pojawiają. dobrze ze mała ma humor i apetyt bo chyba bym zwariowała.
czasem się dziwię ile dziecko mimo choroby może mieć energii- i skąd ją bierze.
u nas też malowanie farbami, puszczamy tez statki z gazety w misce z woda, mała chciała się nauczyc i całkiem szybko załapała jak to się robi.poza tym tańce i wrzaski ktore sa normą u Julki.

reklama
ja teraz maluszki kłade spać ok 18 obu, mały ma jedna drzemkę w dzień a starszy już w dzień nie ypia, ale wieczorkiem idą spać razem:)

Do góry