reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

co do jedzenia to ja kupilam malej w wekend w tesco takie sztucce udajace dorosle ze stali nierdzewnej / musialam wymyslic jakis sposob na mojego niejadka, \tygrynka chcialabym zeby moja mala chociaz pol z tego jadla co piszesz he he

a w przedszkolu nawet super, udalo mi sie pare razy wyjsc z sali, chociaz za pierwszym razem mala nie miala zbyt wesolej minki, bawila sie ladnie az bylam w szoku tylko bylo mi jej zal ze mala nie umiala nic powiedziec za bardzo zglaszala sie do odpowiedzi i jak \pani ja wywolywala to mowila tylko ja tutus/ tak siebie nazywa, pani jej bedzie fajna no i pocieszyla mnie ze mala moze miec swoj nocnik w przedszkolu i moze robic kupke do pieluchy bez problemu takze jeden problem z glowy nie musze jej na sile odpieluchowywac i odnocnikowywac jak ona nie chce

Ostatnia edycja:
reklama
Martusia to super pierwszy dzień! a Oliwka bardzo odważna że się zgłaszała! znajomych dzieciaczki to albo płakały, albo cicho same siedziały, więc moim zdaniem masz powód do dumy i radości :)))
z tym jedzeniem u Sebastiana to w szoku sama jestem, trochę się obawiam co tak ruszył z kopyta, bo wcześniej ładnie jadł ale małe dziecięce porcje... powoli skończą nam się wypady do restauracji bo trzeba będzie trzy porcje zamawiać :D

Znow ja :)

Zaczerwieniona skora znika- choc jeszcze troszke jest, jest to bardziej plama niz krostki zlewajace sie w plame ale pewnie jest to cos jak egzema, smarujemy kremem rano i wieczorem a w dzien normalnym by nawilzyc. Jeszcze ma straszny katar i niestety maly od niego tez troszke zalapal bo w nocy sie budzi czesto bo przez buzie jeszcze nie umie oddychac.

Tygrynka- zazdroszcze imprezek tez bym tak chciala :) ach....

Wiecie moze jak nauczyc by dziecko by samo jadlo. Wiem ze smieszne pytanie ale u nas Barnim wlasciwie nie jest zainteresowany jedzeniem samemu. Wezmie 3-4 luzeczki sam ale reszta to juz jest karmiony. Czy to chleb czy to obiad- sam wlasciwie nie je. Jak zjada sniadanie to oglada bajke i jak je kolacje. Zadzylo sie kilka razy ze polozylam przed nim obiad ale musialam sie zajac czyms innym a obiad jak stal tak stal az byl zimny. Jakies pomysly :-)

Witam
mama iza super że na stażu ok
Tygrynka masz prawdziwego głodomorka:-D
Martusia bądź dumna ze swojej córci masz powody;-)
Doveinred dobrze że ta egzema już schodzi;-)

co do jedzenia łyżeczka to Bartek zaczął próbować jak miał około roku teraz już potrafi coś z tej łyżeczki zjeść:-):-D bo wcześniej wszytko lądowało na tacke a teraz lepiej już mu to wychodzi.a u nas jest tak że on je z dorosłego talerza głebokiego np. też potrafi zjeść sporo i ja go karmie jedna łyżeczka a on sobie dłubie drugą łyżeczka :-) czasem i ja troszke dostane:-D bo mały uwielbia kogoś karmić:-) no i także kocha jeść rączka:-D
ja nie długo chce widelec małemu kupildo tej pory nie ryzykowałam bo moje dziecko ma czasem dziwne pomysły potrafi całą łyżeczke wsadzić buzi

Dzieki z odpowiec. Z Barnimem taki problem ze on sam umie ( czy to lyzeczka czy to widelcem- nawet normalnym takim jak i my jemy) ale wlasnie problem w tym by on sam jadl wiekszosc obiadu a nie siedzi sobie ksiaze i ma podawane....... wiem mozna postawic i powiedziec by zjadl jak nie zje bedzie glodny ale z nim to my walczymy o wage wiec troche obawiam sie jakby nic nie jadl....

doveinred może daj mu jeszcze troche czasu w sumie to on jest jeszcze mały moich znajomych córka ma 4 lata i nadal ja karmia:sorry: tym bardziej jeśli on jest niejadkiem to może właśnie zabawne sztućce albo jakiś fajny zestaw obiadowy dla maluchów go zachęci?

Moze byc jeszcze maly i nie dojzal do tego , hi hi ale czasami by sie przydalo by troche sam pojadl. Pomysle nad zastawem , ma dwa juz ale moze sie znudzily. Zobaczymy jak z nowym by mu szlo.

a u nas cos tydzien temu sie kompletnie pozmienialo w spaniu mala spi rano do 8.30, kiedys do 6.45, nawet jak ja poloze tak samo szybko jak kiedys, dziwne, ale dla mnie mile bo ja spioch jestem :-)

reklama
a mój bartek zasypia o 19 jak zawsze czasem go przetrzymam do 20 i śpi uwaga dzis wybitnie do 5.15:szok: najdłużej do 6 tragedia!a teraz sobie już zrobił drzemke

Do góry