reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Witam laseczki.
Dawno mnie znow u was nie bylo. Pogoda ladna to wiadomo ze czas spedzamy na spacerach. Poza tym mialam poraz kolejny ogromne bole wiec wkoncu pojechalam do szpitala i jak sie okazalo byly to kamienie wiec mialam wycinany woreczek zolciowy. Takiego mam pecha. Potem musielismy z moim G ustalic elektryke w naszym przyszlym domku. Musialm tez zdecydowac I juz rozplanowac moj przyszly gabinet. Kasy jak narazie malo, mamy na okna a gdzie reszta!!???? Chcemy sprzedac dzialke mojego G no I wtedy bedzie mozna zakladac elektryke. Co do wody to przekichane bo narazie tam nie beda zakladac wiec misimy Jeszcze studnie wykopac
unhappy.gif

Co do Barnima to znow borykamy sie z waga i wzrostem. Obecnie ma 9,5 kg i 81 cm, spadl z centyli znowu. Pewnie bedzie niski bo my nie za wysocy ale zawsze..... Rok temu jak mu wzrost I waga nie podchodzila okazalo sie ze mial anemie. Juz od roku. nie badali wiec nie wiadomo czy cos tam znowu nie jest . jedno wiem od 7mies urosl 2 cm I od 5 mies nic nie przytyl.
unhappy.gif
Mestwinek za to ma sie dobrze, rosnie je i spi. Ma juz z 5,5 kg i jakies 63cm.
Tetaz w czwartek Barnim ma wizyte w szpitalu z pediatra ale nie wiem czy o ta wage czy o zamala skorke na penisie (bo nie schodzi i jest dosc ciasna) Zobaczymy....

CO do zachowania .... och wiele by pisac, wogole nie slucha, broi strasznie. Mowi sie cos do niego to odrazu wylatuje albo specialnie chce rozwalac albo pluc na podloge. Lekko sie zdenerwuje albo sie powie NIE to odrazu rzuca zabawkami bije itp....... U nas niestety taki etap juz od okolo 8 mies. Poprawa w niektorych sprawach jest ale co roz dochodza jakies nowe i ciagle cos. Przykladowo dzis poszlam na grupe zabaw do dzieci i co Barnim ugryzl dziewczynke w reke... dlaczego nie wiem siedzialam dalej i bylam z Mestwinem ale domyslam sie ze pewnie chciala mu wziasc samochod czy cos a ta reakcja czasami u niego wtedy wystepuje choc nigdy nikogo naprawde nie ugryzl ,no az do dzis. Tak mi wstyd bylo za niego. No oczywiscie wytlumaczylam mu i powiedzialam ze za to ze tak zrobil wychodzimy z grupy. Co to dalo to nie wiem bo w domu znow cos tam zaczol kombinowac.

Co do tego jak sie czuje jak sie no udezy czy przewroci to troche mi go szkoda ale jakos nigdy nie chronilam Barnima od tego czy tamtego. Wyznaje zasade jak sie uderzy w kant stolu to bedzie wiedzial. Czasami jak normalnie gdzies tam sie stuknie to mowie ze jest gapa albo ze : mowilam ze zrobisz bam, trzeba sluchac mamay. Raz mi sie tak porzadnie uderzyl no to mialam pietra i obserwowalam czy czasem nie ma zadnych obiawow wstrzasu. Na tle zdrowia jestem tez lekko przewrażliwiona więc tez przegrzewam bo mi to jest zawsze zimno wiec mysle ze mu tez- i wtedy sie myle. Jest ogolnie zdrowy , wiadomo czasami jakies przeziebienie czy katar ale to norma.

U nas Barnim pije z takiego kupka z dziubkem - wazne by nie mogl wylewac. Umie pic z normalnych szklanek ale wlasnie uwielbia wylewac specialnie wiec pije pod nadzorem.

Mama_iza- gratuluje zabkow

reklama
Dzień dobry Koleżanki
I co? I przechwaliłam. Biegunka wróciła. Nie aż taka ale jednak. Może to jakieś robaki? Boże nie wiem już. Tak czy siak idziemy do lekarza, bo to już nie jest zabawa. Oby nic poważnego.

Martusia1605 Rafał od ostatniej biegunki nie robił kupy i w sumie zachowuje się normalnie więc chyba tak ma być i jest ok. Domyślam się, że to jednak przez te nieszczęsne zęby bo ostatnia czwórka na horyzoncie, pewnie lada dzień przebije się. Jak sprzątanie? Oliwka nie przeszkadzała? Też się muszę zabrać, ale to na weekend, bo teraz mi sie zwyczajnie nie chce :-D

jaka pogoda masakra leje to nic sie czlowiekowi nie chce, dobrze, ze juz z Rafalkiem lepiej, a kupki nie robi po pewnie sie na zapas wyproznil przy tej biegunce heh

a co do sprzatania to juz myslalm, ze cudem mala nic nie zbroila, tymczasem pod koniec sprzatania wpadla na pomysl wyciagniecia tasmy ze swojej kasety magnetofonowej z bajkami, pamietacie jeszcze takie kasety? ja za malucha tez kochalam wyciagac ta tasme heh :-D dziedziczne??

Mama iza u nas wczoraj była biegunka ale nie ostra w sumie zrobił 4 razy mało ciekawa kupke rzadsza a cuchnęła tragedia.dziś miał reano napad płaczu i to zęby.nie dał mi jednak zobaczyć czy coś sie tam wykluło ale jutro zajrzę bo wydaje i sie że mamy 3.to może i u was mały miał biegunke na ząbki.

mama iza - dobrze ze juz jest wszystko ok z synkiem.
aguska- moze byc na zabki dzieci roznie reaguja.

A u nas : A ja dzis znowu do GP z Barnimkem...... mam jakies plamy czerwone na buzi i drapie sie czasami po czerwonych kilku krostkach na ciele.
Po wizycie u lekarza :
jak by sie mozna bylo spodziewac stwierdzila ze to egzema
sorry2.gif
( bo tu to oni tak na wszystko) co do malych swedzacych kropeczek to powiedziala ze nie wie
confused.gif
. Jedyne co dobrze zalatwila to mam dokumety na badanie zelaza tylko musze to zrobic sama w Szpitalu.
To zaczerwienienie jest chropowate i cieple- kurcze nie wiem co to moze byc... ni to alergia ni to ta egzema- i byc tu madrym :-(.
A tak to wyglada:

reklama
Do góry