reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Moja mała miała wysypane policzki po świętach lekarz stwierdził, że mogło to być od konserwantów zawartych w niektórych słodyczach i produktów czekoladopodobnych :(

doveinred być może to właśnie alergia pokarmowa

a u nas ząbek wyszedł:-) przebił sie nareszcie a mały dziś rano kupke znowu rzadsza zrobił i popłakiwał ale jak narazie dobrze sie ma:-) niestety na dole kolejna 3 sie szykuje więc spokoju na długo nie będzie

Doveinred nie znam się, ale kojarzę, że koleżanki córka miała coś takiego i to bodajże był rumień zakaźny. Choroba przebiegiem podobna do różyczki, czyli sama przychodzi i sama odchodzi tylko przeziębić nie można. Albo może to jakaś alergia? Wiosna jest wszystko pyli to może od czegoś takiego. Pojęcia nie mam. Oby mu szybko minęło. Zdrowia!!
P.S. Tu coś o tym piszą Rumień zakaźny u dzieci | Choroby | Dziecko- PoradnikMamy.pl

Aguska2017 Gratuluję ząbka! W sumie dobrze, że kolejny się szykuje, szybciej z głowy będą :-)

A u nas ok, Rafał zdrowy, tylko mam wrażenie, ze po mleku modyfikowanym brzuch go boli. Może od tej biegunki i wymiotów ma podrażniony i tak reaguje na te mleko? Pomysłu mi brak więcprzez jakiś czas nie będę mu dawać a jedynie obserwować.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny a tu co takie pustki???????????
Bartuś śpi a ja sie lenie:-D muszę sie troche ogarnać pogoda taka sobie słoneczko świeci ale jest spory wiatr
a co tam u was?

my idziemy dzisiaj na dzien otwarty do przedszkola, troche sie boje tego naderwania pepowiny bo do tej pory mala byla tylko z babcia mozna bylo w kazdej chwili zadzwonic i spytac co robia a teraz juz tak nie da rady :-(

hej dziewczyny!
dawno mnie nie było, ładna pogoda była to lataliśmy po dworze, potem byłam z mężem na imprezie (ja na panieńskim, on na kawalerskim, a na koniec poszliśmy razem potańczyć :D), której skutki u małego "leczymy" do dzisiaj - od soboty wisi nam na rękach, przytula się, nie chce byśmy go zostawiali :/
a tak to ok, bardzo dużo je od paru dni, normalnie pełna porcja obiadowa taka jaką my jemy! a na kolację dwie zapiekanki (kromka chleba z serem zapieczona w mikrofali), czyli tyle ile ja dam radę zjeść!! kurcze, nie wiem co mu tak ruszyło, zawsze wcinał normalnie a teraz się obżera... no i pije wodę (do tej pory nie lubił, tylko herbatki i soczki), po tych gorących dniach się w końcu nauczył ufff :D no i coraz częściej chce ze zwykłej szklanki, pije ładnie, nie rozlewa, tylko potem zapomina że to nie kubek lovi i wyma****e szklanką :D
Dovenired mi to wygląda na atopowe zapalenie skóry, koleżanki córeczka miała i wyglądało to identycznie! w najcięższym momencie z krostek coś się sączyło, a tak to skóra wyglądała jak polakierowana...
Aguska gratuluję zębolka :D
Martusia i jak po dniu otwartym??

PS. Dziewczyny opiszcie swoje wodne zabawy z maluchami, można dostać niespodziankę od JB
https://www.babyboom.pl/forum/zabaw...any-f411/zabawy-w-wodzie-informacyjnie-50955/

Hej dziewczyny! Ja po pierwszym dniu na stażu. Padam na nos. Na szczęście młody śpi to też mogę się położyć. W ogóle chciałam Was zapytać jak Waszym maluchom idzie samodzielne jedzenie łyżką i widelcem. Któreś już umie?

Martusia1605 jak było na dniu otwartym? Jak wrażenia?

Doveinred jak mały się czuje? Minęło?

reklama
Mama_iza opowiadaj jak było!
Sebastian umie, ale i tak woli ręką :D na początku próbował łyżką, ale ona dziwnie lubiła się odwracać przed samą buzią, no i nie zawsze chciała nabierać, więc polubił widelec ;) tym je 1/2 posiłku, bo się fajnie nabija, ale jak dwa razy nie chce się nabić, to trzeba sobie pomóc łapką :D kupiliśmy takie małe tommy teepe (nigdy nie wiem jak to się pisze:D)

Do góry