reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

mama iza, Oliwka w zyciu by nie dala sie zbadac okuliscie, ale moze Twoj maluszek jest mniej ruchliwy, u nas Oliwka jedna noc spi tylko do 1, a zaraz nastepna slicznie przesypia, teraz jeszcze spi :) ale dzisiaj mam okno otwarte w sypialni cala noc, oj gdyby moja Mama to wiedziala to by mi leb urwala, ze Dziecko przeziebie :-D

reklama
martusia my prawie zawsze spimy przy otwartym ;) Ja lubie miec swieze powietrze w nocy, a Mloda tez lubi miec chlodno.

Ja wlasnie wrocilam z weekendu w Londynie - bylam na musicalach (jestem wieeelka fanka) i na zakupach. Troche poszalalam i ogolnie bylo meczaco ale cudownie!!! Nie moge sie doczekac az Sara bedzie na tyle duza zeby ze mna isc do teatru - ona bardzo chce isc na wicked, ale po pierwsze nie wysiedzi tak dlugo, a po drugie musi miec 4 lata...Takze jeszcze troche i bedziemy mogly razem podrozowac i cieszyc sie zyciem :) To mi przypomnialo dlaczego nie chce drugiego dziecka- juz sie nie moge doczekac az Sara i ja bedziemy razem mogly wszystko robic!

W pracy jest fajnie, pomalu przychodza dzieci, Sara sie przyzwyczaila - juz nawet zaczela spac tam bez problemu. Codziennie opowiada o przedszkolu i kto byl i co robili (chociaz ja to i tak wiem ;). Troche jeszcze mamy balagan, ale pomal wszystko idzie w dobra strone.

Martusia1605 Rafał niestety nie jest zbyt spokojny, pięciu minut usiedzieć nie może, dlatego czarno widzę te badanie, ale może nie będzie źle. Kobieta ma już długoletnią praktykę to pewnie znajdzie na niego sposób. Oby tylko niczego mu nie wynalazła.

Co do tego spania to powiem Wam dziewczyny, że my też przy otwartym oknie, bo inaczej ciężko się śpi. Straszna duchota ostatnio. Niby burze miały być a tu tylko chwile pogrzmiało i dalej nic.
Uciekam, bo muszę się przygotować do spania. Rano trzeba wstać eh.. :D
Dobranoc ;)

Przed wizytą u okulisty opowiedziała Stasiowi jak tam będzie, co zrobi pani doktor. Ze pokaze mu rózne obrazki, zajrzy do oczek i bedzie swiecic lampką. Siedział mi na kolanach i byl bardzo grzeczny. Dzieci moga nas zaskoczyć.

Za to ja chciałam rodzeństwa dla Stasia. Co prawda pojawienie się Zosi troche nas zaskoczyło, ale doszłam do wniosku, ze dobrze się stało. Bo gdybyśmy mieli myslec nad drugim dzieckiem prawdopodobnie bysmy go nie "wymyslili". Najbardziej obawiałam sie syndromu "matki synka jedynaka", co to nigdy nie przetnie pępowiny z synkiem. I nawet momentami miałam takie odruchy. A teraz mi przeszło :) I ciesze się, że dzieciaki mają siebie. Mają juz odruchy rodzenstwa, znaczy kłóca się, wg Zosi zabawki Stasia sa fajniejsze, i vice versa, i bawią się ze sobą. I jak trzeba to Staś mi doniesie co akurat Zośka broi. Co ma dwie strony tą złą, że skarży i tą dobrą, że jej pilnuje i woła mnie kiedy mała wchodzi np na okno.

O. Bo sie nie pochwaliłam, Zosia od dwóch tygodni chodzi. I wspina się na meble.
A Staś ma za sobą pierwszy wulgaryzm - "kurna mać".

martusia a Oliwka jeszcze sypia w dzień?

charlene Ty to masz zycie jak w bajce, wekend w Londynie musicale i zakupy- dla mnie nie realne finansowo marzenie heh

magnez gratuluję postępów Dzieciaków :-D Oliwka już nie śpi normalnie w dzień, ale jak wstanie o 1 w nocy i do rana nie chce w dzień zasnąć to muszę ją w dzień położyć ale to się zdarza co parę dni, dzisiaj natomiast mała spałą od 21.30 i rano o 9.30 miałam problem żeby ją dobudzić :-) już w ogólnie nie mogę zrozumieć o co jej chodzi z tym spaniem :-(

Ostatnia edycja:
WITAM
mam na imie Kasia i mam synka 2,5letniego. Ma na imie Kacperek... Tak was co jakiś czas podczytywałam a teraz postanowiłam się przyłączy jeśli pozwolicie :-) ogólnie na bb jestem od dawna, ale ten wątek zauważyłam niedawno... mam nadziej że uda mi się was poznac i że wdroże się w wasze tematy :-)

Witaj Kasiu wśród nas, widzę, że masz Ślub za nie całe dwa tygodnie tak jak mojego Męża Siostra, wszystkiego naj z całego serducha :-)

MARTUSIA a no mam... od jutra wolne z tej okazji bo biegania jeszcze co nie maiara

Widze że temat o spaniu... My też przy otwartym oknie ale roleta jest więc za durzo powietrza nie wpadnie ale zawsze przed spaniem porządnie przewietrze i dopiero okno zasłaniam :-) Myślę że lepiej tak niż kisic się przy zamkniętym...

MAMA IZA widziałam że pytałaś o jedzenie... My naszego uczyliśmy jeś samodzielnie dosyc dawno... Zaczęliśmy od łyżeczki a teraz to już normalnymi sztucami je (pomijając nóż) wzięliśmy go na starszaga, że jak sam będzie jadł to już prawdziwy mężczyzna będzie, że jak chce iś do przedszkola to musi sam ładnie jeś i podziałało... nawet zupe sam zje, oczywiście nie zawsze czysto ale już raczej nie ma dużego problemu

Ostatnia edycja:
Witam koleżanki :)
Jak ja nie lubię poniedziałku :D Dobrze, że już koniec dnia. Maluchy przyszły dziś z nadmiarem energii i dały nam popalić. A Rafał tak jak myślałam po dobroci nie dał się zbadać. Było trochę płaczu i szarpania, ale najważniejszy wynik - oczka w porządku :) Ma lekką nadwzroczność, ale to nic groźnego.

Jeśli chodzi o rodzeństwo to powiem Wam, ze chciałabym mieć jeszcze chociaż jedno dziecko, ale wolałabym poczekać do momentu, aż Rafał będzie samodzielny w sensie, że bez pieluch sam je, mówi, itd. itp. A jak będzie to czas pokaże :)

Magnez1 Gratulacje dla Zosi, teraz to dopiero zacznie łobuzować, nic jej nie powstrzyma :D A co do Stasia hmm.. No cóż :D Najważniejsze, że się nauczył czegoś nowego :D

Witam wśród nas "nową" mamunię. Kasiaf87 mam nadzieje, ze Ci się tu spodoba :)

reklama
Do góry