reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
.hejka

Dzisiejsza noc Lenki spokojniejsza niż wczorajsza:tak: więc jestem bardzo :happy::-)

miałam wczoraj zajrzec ale sprzątnie przeciągnęło się do około 24:szok: i byłam padnięta;-).

mamo natalki witaj serdecznie:-Dja jestem z katowic a nikogo tu jeszcze z mysłowic nie mamy i fajnie że ktoś sie pojawił:laugh2:

mokkate no to miłego dnia z rodzicami życzę:cool2:,jeszcze raz powiem że nowe fotki w suwaczkach super:yes:,wczoraj ta skiążka trochę przełożyła moje sprzątanie na później(o jakieś ok.pół godz),a chciałam tylko zajrzeć żeby ją przejrzeć:wink:.

kubusiowa postaram się więcej pisać:rofl:hm,pewnie w domku masz teraz super ekstra wypaśnie,pewnie goscie bedą ściągać tłumami do was:blink:

mandarynka
też słyszałam ze robi się posiew moczu jak dziecko dużo ulewa bo mogą być jakieś bakterie w moczu które powodują ulewanie.Pogadaj z pediatrą i na pewno wypisze ci skierowanie!.Lenka dziękuje za komplement:happy2:,ząbków ma 8:tak:

iza tak wspominki są fajne:laugh2:,też lubię to robić:-D.

kaśka76 u nas też mgliście i pochmurno.Nie trzymaj buzi na kłódkę:-p bo to był komplement of course:-p

shinue no no,szybciutko do łóżeczka i lezeć,leżeć! zaraz się okaże ze mamy tu kolejną prezepełnioną energią przyszłą mamuśkę:-D

a właśnie...a propo energicznej ciężarnej to gdzie mariaola:confused:

oliwka no właśnie, miałam pytac czy piesek będzie u was w domku,sama bym chciała pieska dla Lenki bo widzę jak sie cieszy gdy widzi pieski na ulicy,ale na razie warunki nam nie pozwalają:dry:.Co do tego że oglądasz ciuszki itp to patrząc na twój suwaczek owulacji nie dziwię się ze się staracie tak szybko...tylko czy staniecie na dwójce:confused::-D.

.Lecę pomyć podłogi:baffled:;-).

Miłej soboty!.

.

reklama
Witam!
Karolinna skoro tak długo sprzątałaś to chyba w domku błysk masz ;-) Ja też muszę posprzątać bo dziś moja siostra z rodzinką przyjeżdża.

Mokkate tak tak miłego dzionak z Rodzicami, od jakiegoś czasu masz nowe foteczki w suwaczk - bardzo fajne :tak:

Kubusiowa Rysio wczoraj zabrał Karolcie na wieczorny spacerek przed 20 :-D który mała cały przespała, ale dzięki niemu w nocy też ładnie spała, zamiast ok. 23 obudziła się dopiero po 1, później po 4, po 6 tez ale dałam jej tylko smoka, ułożyłam inaczej i spała do.... 9 :-) Więc dziś jesteśmy chyba wszyscy troje wyspani :tak:

Oliwka ja to głównie zdjęcia oglądam, bo ciuszki te malutkie juz spakowałam i są na strychu :tak: (będą dla mojej koleżanki a może dla kolejnej dzidzi ;-) )

Mandarynka idziemy z małą na taki specjalny basen dla niemowląt, nie jest chlorowany i jest naprawdę bezpieczny :happy: Ale niestety nie jest tani, zajęcia trwają 30 min i kosztują 28 zł. w tym jest wejście dla dziecka i opiekuna oraz pieluchomajtki :cool2:, drugi opiekun też może towarzyszyć jeśli nie wchodzi do wody to nic nie płaci. Niestety ja nie mogę wejść z małą do wody :sick: będzie się kąpać z tatusiem gdyż "panie uczestniczące w zajęciach w wodzie muszą posiadać ważny wynik badania bakteriologicznego dróg rodnych (wymaz pobiera lekarz ginekolog)" a ja niestety nie mam.
Myślę że warto z dzidziolkiem chodzić na basen a cicho liczę na moich rodziców że zasponsorują go wnuczce i że będziemy mogli przynajmniej 2 razy w miesiącu z nią iść.

Idę sprzątać. Miłej soboty!

hej !!!

spacerek sie udał byłyśmy na huśtawkach i potem wielki ryk bo nie chciała iść

Karola śpi raz dziennie ok 2 godz a wczoraj rekord 4!!!!!!!!

Izunia ale na pewno bedziecie zadowoleni z basenu i Karolcia dopiero !! My byliśmy dwa sezony i Liwia aż piszczała z radości !! Ja byłam w wodzie z Liwią i nie trzeba było mieć nic od lekarza dla mnie to trochę bez sensu a co faceci to nie moga mieć rzadnego paskudztwa :confused:

Dzis chcialam juz indywidulanie skoczyc na basen ale nie wiem czy wyrobie sie no i jak bedzie królowa spała !! bo chcemy do taty jechać

Witam nową mamusie !!!!!!!!

Mandarynka Liwia tez tak ulewała i nagle zaczeła tak hlustająco i to mnie zaniepokoiło i lekarka kazał zrobić posiew moczu i wyszły bakterie jak wyleczyliśmy je to przeszło choć ulewała tez czasami ! Powieddz ze chcesz skierowanie na posiew a jak nie to to pare złoty kosztuje ja Liwii robiła pózniej tak co miesiąc ateraz tak co kilka miesięcy !! Zauważyłam tez ze ulewała mocniej jak zjadłam coś z serem biały wiec go wykluczyłam z mojej diety !!!

ja jestem z Pszowa to jest dziura dopiero :laugh2:

Hej dziewczyny, postanowiłam się do Was "przykleić" wkrótce zostanę Mamą Milenki :-D termin mam na Sylwka :-D Mieszkam w Katowicach i byłabym bardzo wdzięczna Mamom z Katowic aby podpowiedziały mi który szpital wybrać do porodu mojej córci.

Dziś jestem nawet wyspana w nocy małego karmiłam tylko 2 razy :szok: :szok: :szok: Zasnął o 21 obudził się o 00.54 a potem o 04.18 i dopiero o 07.31 a więc troszkę dal nam się wyspać :-) ;-) :tak: W dzień też śpi ładniej już jakieś 2-3h a nie tak jak na początku co budzil się co 1h. Troszkę jeszcze denerwuje się przy karmieniu i strasznie wrzeszczy że trzeba uszy zatykać :-) ;-) :tak: :-D Chyba mój pokarm za szybko wyplywa i mały nie umie nadążyć i się potrafi nawet zakrztusić.

Iza - mam nadzieję, ze Karolci spodoba się na basenie a te badania to bez sensu że kobieta musi robić a facet nie :no: Malutki już chyba przybral dużo na wadze bo widać robi się coraz cięższy :-) ;-)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, dzieciaczki i brzucholki :-) ;-) :tak: :-D Milego dnia.

Dziś idziemy na imprezkę z naszym kochanym synusiem :-) ;-) :tak: :-D

Dziewczyny ta pogoda mnie wykończy . Wziełam sie za sprzatanie i omało orła nie wywinęłam . Wystarczy że sie troche schyle albo zrobie gwałtowny ruch i mi sie ciemno przed oczami robi :eek:.
Dobrze że udało mi sie zrobić porządek w akwarium i podłogi przetrzeć . Reszta poczeka na leprze czasy . Jak sie komuś nie spodoba niech bierze miotłe i zamiata.
Oliwka mampytani . Żeby mieć dziecko przy sobie w szpitalu to trzeba mieć swoje pieluchy i ciuszki ?

Basiu super ze Kamilek daje pospac :-) nie wiem jak jest u Ciebie ale ja to bede na mojego brzdaca chyba godzinami patrzyla... troche sie obawiam tego niewyspania bo z natury to spioszkiem jestem :-(

kaska76 dokladnie to jestem z piosku my tak mowimy bo nie ktorzy mowia piasek. karolinna ciesze sie ze jestem pierwsza mama z Myslowic:-) kubusiowa wlasnie zauwazylam ze sa tu same sliczne dzieciaczki takie kochaniutkie ze chcialo by sie je schrupac:-) Chcialam podziekowac za tak mile przywitanie.

reklama
Do góry