reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
ale naklikałyście postów przez cały dzień:szok: aZ trudno nadążyć:eek:

baska - supreowa rodzinka z Was widac że bardzo szczęśliwa:happy: , a napewno sie ureguluje małemu spanie to bedziesz z nami codziennie na bb:tak: , całuski dla Kmilka:-D

justyna - faktycznie super zdjecie Liwki z tym kieliszkiem:-) , ach zeby u nas były takie place zabaw:tak:, jak spacerek udany, mamusia oderwała sie od pracy:confused: a co do fotelika to dla nas równiez bezpieczeństwo Kubusia na pierwszym miejscu:tak:

oliwka - dobrze zrobiłas ze poszłas z Oliwką na spacerek szkoda takiej pogody :tak: za niedługo moze pogoda sie popsuc i jeszcze na dodatek godzinke przestawiamy to sie dość nasiedzimy w domach:-(

karolinka - co to za kiepski humorek Cie dopadł:confused: :-( może Lenka coś wyczułą od mamusi;-), mam nadzije ze to jednodniowy wybryczek Lenki i dzisjiaj wrócił wszystko do normy:happy:

mamaboo- to by sie mozna faktycznie wsciec :wściekła/y: a zaręczyny musza koniecznie być nie odpuszczaj, a potem piekny slub :tak: może koleżanki z bb przyjada coooooooooo:szok:

shinue - do jakiego ty fryca chodzisz :szok: masz racje zmiń zakład:tak: i nie przemęczaj się:no:

karlam - życze zdrówka:-) , ja w ciąży miałam bakterie w moczu i brałam Urosept

To narazie spadam bo musze poprawki zrobic co do malowania ale nareszcie konczymy:-)

Spokojnej nocki

MamoNatalki witaj! :-) Fajnie ze do nas zawitałaś, przekonasz się że było warto :tak: Ja jestem z Katowic, ale przez jakiś czas mieszkałam w Mysłowicach a dokładniej na Wesołej :happy:. Napisz coś więcej o sobie i swojej córci :rolleyes: i koniecznie wklej jakieś fotusie.
Oliwka śliczny piesio!:tak: Oliwce też widać że się podobał :cool2:

Justyna bardzo fajowe zdjęcia :happy: Liwia jest przesłodziutka, ale te dzieciaczki szybko rosną prawda ;-)

Basia nie martw się, na pewno już niedługo Kamilek da Wam więcej czasu na odpoczynek i będziesz mogła częściej tu zaglądać. Róbcie Malutkiemu dużo zdjęć :tak: takie dzieciaczki błyskawicznie się zmieniają :tak:.
Mnie dziś wzięło na wspominki i oglądałam sobie pierwsze zdjęcia Karolinki. Jak miała miesiąc to ważyła o 100 gram mniej niż Twój Kamilek przy porodzie :-D

Kubusiowa fajnie że juz kończycie, w każdym remoncie najprzyjemniejszy jest finał :tak: i osiągnięte rezultaty. Na pewno macie teraz w mieszkanku suuuper!

Dobranoc Wszystkim! Do jutra mamuśki! Całuski dla wszystkich dzieciaczków a brzuchatki niech pogłaskają swoje śliczne brzusie :yes: :rofl::cool2:

witam kolejną szcześliwą mamusie ze śląska .Zaglądaj tu czesto i pisz duzo:tak:;-):-) Ja jestem z wodzisławia wiekszej dziury;-)
kubusiowa kurde ale bedziesz mieć pieknie ,i te poprawki prawdziwy majstersztyk z ciebie jest;-)

izuniu niezdażyłam tobie odpisac :sorry2:faktycznie piesio miodzio a Oliwka wniebowźieta jak go widzi;-) a ja takie wspominki mam co chwilke zdiecia ,film a nawet czasami ciuszki malusie ogladam i lubie w nich kopać chyba ze mną jest bardzo źle :szok::rolleyes:ale co zrobic same rece pchają sie do tych ciuchów:-D:-D a ja jestem wtedy:happy::happy::happy: tyz lece do wyrka papapa do juterka Dobrej nocki;-)

Kurcze! Nie było mnie 2 dni a wy 11 stron naprodukowałyście!
Po pierwsze dziękuję w imieniu Ani za swszystkie komplementy!
Ja czuję sie już dobrze.
Na USG brzuszka nic nie wyszło. Wszystko OK. Nie zrobił tylko badania w trakcie picia, bo nie wzięłam butelki. Jak się rejestrowałam to babka kazała, żeby mała była przynajmniej 3 godziny na czczo. W dodatku karmię wyłącznie piersią i nie brałam butelki, choć miałam odciągnięte. Kurcze powinny mówić, żeby wziąć butelkę, no nie? Jestem trochę wkurzona!
I właściwie dalej nie wiem czemu tak ulewa. W czwartek idę do mojej pediatry z tym wynikiem USG. Ostatnio kazała jej dawać Nutriton - zagęszczacz do mleka. Dzisiaj kupiłam. Kiedyś też to jej kazała dawać i miała zatwardzenie, więc teraz się troche boję jej to dać. Mała i tak robi kupki raz na tydzień.
MariaOla - leżaczek bardzo się przydaje. Ania jak jest ze mną w ciągu dnia to naajlepiej jak mnie cały czas widzi. Więc jak robie coś w kuchni, albo idę się kąpać ;-) to biorę ją ze sobą w leżaczku. Nie wiem ile kosztują, bo ten odkupiłam od znajomych za 80 zł. Jest firmy CHicco. Jestem z niego zadowolona - jest regulowany od leżenia zupełnie na płasko, aż do zupełnego siadu. Bożna w nim też bujać - i też zachamować bujanie. i ma dodatkowo (ściągane) ograniaczniki na główkę dla młodszycgh dzieci.
Karolinna - Lenka ślicznie je i ile już ma zębów!!!!
Shinue - ja jestem z Rybnika i rodziłam w Rybniku.
Justyna - nie robiłam badania moczu i posiew. Myślisz, że powinnam? Trzeba mić skierowamie?
Iza1 - byłaś na tym basenie z małą? Chciałam iść z małą, ale trochę się boję tego chloru. Podobno dla maluchów woda w basenie powinna być ozonowana.
Mama Natalki - witaj. Jak pisałam jestem z Rybnika.

No jakoś się udało. Musiałam robić notatki, żeby pamiętać co komu napisać.
O 3.00 znajomym urodził się drugi synek - niedawno napisał SMSa.

Wpadłam tylko przywitać nową mamusię- Mamę Natalki:-)
(i choć raz chcę być pierwsza ;-) ) Ja jestem z Katowic.
Zmykam, bo za chwilę będę miała gości (rodzice przyjeżdżają :happy: :happy: )
Miłej soboty życzę wszystkim!!!! Buziaczki dla dzidziolków :-)

witajcie
mandarynka gratulacje dla znajomych jacy oni muszą być szcześliwi ,:happy:;-)fajnie ze z mlunią wszystko dobrze .
Lece zaparzyć kawunie.narazie
mokate również życze ci miłej soboty:-);-)

czołem śpiochy ;-) :-D

Piotrek rządzi od 4.32. mózg mi się lasuje :confused: :sick: obtłukł mnie swoimi łapiszonami równomiernie

Mama Natalki: witaj. to jesteśmy sąsiadkami zza miedzy. ja jestem z Sosnowca, ale w sumie bliżej mi do Mysłowic aniżeli do centrum S-ca. w której dzielnmicy mieszkasz???????

miłego dnia. u mnie pochmurno i mgliście strasznie.

reklama
witam w mglisty dzionek

Mama Natalki - cześć nowa mamo:-), fajnie że zawitałaś na nasz wątek! Jest tu bardzo fajnie same fajne dzieciaczki i fajne mamusie tu klikaja więc pisz o córci i o sobie jak najwiecej i oczywiście wklejaj fotusie:tak: . Ja jestem z Żor:happy:

Mandarynka - cos musiałam ominąć i nie doczytałam że USG chodziło o wystawienie diagnozy co do ulewania:-p :-( Kubus tez miał mieć robione USG ażeby stwierdzic czy ma refluksa żołądka bo też mu sie ulewało, ale ja tak jak ty nie wziełam butelki bo poprostu nie wiedziałam :baffled: :wściekła/y: ale pani doktor stwierdziła żeby taka 100 % diagnoze wystawic to należałoby dziecko podłączyc do sądy na 24 godz. :szok: to ja wtedy zapytałąm sie czy jak to sie potwierdzi czy jest jakies "lekarstwo" że mały przestanie ulewać a ona mi na to że nie to tylko byłoby potwierdzenie co do ulewania:baffled: , Dlatego wycofałąm sie bo dla potwierdzenia diagnozy nie dam dziecka do szpitala:no:. Kubus jak skończył pół roczku przestał ulewać więc poprostu "zaworek" sie wykrztałcił:happy:. Gratki dla znajmomych!!!!:-)

mokkate - życze miłej i udanej soboty :-)

oliwka - a tego pieska to maż juz na zawsze:confused: , sliczne zdjęcia Oliwki z psiakiem:laugh2:, na mieszkano diametralnie sie zmieniło :happy: mi sie podoba bardzo dobrze sie czujemy :tak:

kaska - no nieżle wam daje Piotruś ranne pobudki brrrrrrrr:baffled: ;-) , odpukac ostatnio Kubus przesypia prawie całą noc tzn jest jedno podejscie z woda dla Kuby i spi a o 5:30 przebudzenie na cycusia i dalej spi do 7:30 :happy: rewelka mozna powiedzieć że jestesmy wyspani:tak: tylko cichoooooooo żeby nie zapeszyć:laugh2:

iza - musisz przyjechac i sprawdzić czy zmiana wystroju wyszła na dobre:confused: :-D , a jak Karolinka dałam rodzicom pospac:confused: po co ja zadaje pytanie pewnie TAK

kawusia juz wypita, Kubus drzemie spadam cosik robic, musze podłożyć zasłony i powiesic :happy: :-)

Do góry