reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z West Yorkshire

U nas juz po przedstawieniu. Bylo milo, Kubus dostarczyl atrakcji, chociaz mam nadzieje, ze kazdy byl tak zapatrzony we wlasne dziecko, ze nie zauwazyl co moje robilo :-) No ale mozna bylo sie spodziewac, ze cos wymysli, bo 30 min na krzesle to on nigdy nie wysiedzi.

Agus - u nas na szczescie mozna bylo robic zdjecia. My nakrecilismy film z calego przedstawienia. Dyrektor fajnie rozwiazal sprawe z tymi co sie nie zgadzaja na fotografowanie ich dzieci, a mianowicie powiedzial, ze te dzieci poprostu nie wezma udzialu w glownym przedstawieniu. Beda normalnie braly udzial w przygotowaniach i probach, ale w przedstawieniu nie. I poda mi sie to podejscie. Jest to fajny moment w zyciu kazdego dziecka i wiekszosc chce miec pamiatke. A Angole zaczynaja popodac w jakas paranoje na punkcie dzieci. Troche przesadzaja. Przed nami jeszcze tylko w przyszlym tygodniu christmas party.

K&F - to faktycznie smutna wiadomosc przed swietami

reklama
AGUS-Umojego Kubusia za tydzien tez jest przedstawienie,Kuba bedzie gral jednego z 3 kroli,ciekawe ktorego???hm....A ten swiateczny obiad juz mieli w srode,troche szybko.A i jeszcze u niego sie skladali po 1.50 i robia jakies prezenty niespodzianki:baffled::baffled:
K&F-no to smutne wiadomosci przywiezliscie z Polski:-(

Hej dziewczyny
Pare dni bylam nieobecna bo latalam po sklepach a prezentow nadal nie mam :wściekła/y: zawsze mam ten problem. ale chociaz do domu pokupowalam co nieco :-)
Michal znowu przeziebiony :wściekła/y::wściekła/y: zarazil sie od meza i ma masakryczny katar i cale noce sie wscieka bo smoczka nie moze ssac :crazy:
Czytalam o Waszych malych aktorach :-)i juz sie doczekac nie moge jak mojego smyka zobacze na scenie.
Cfc dolecieliscie spokojnie? Marynia dzielnie zniosla lot?
Niunka sorry ze nie odebralam ale ja mam problem z telefonem zawsze go zapominam a jak juz wezme to zawsze mam dzwiek wylaczony. Kazdy mi mowi ze po co mi ten tel skoro i tak sie dodzwonic nie mozna.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ide szperac po necie w poszukiwaniu prezentu dla Micha bo sie zdecydowac nie moge :rofl2: mial byc rowerek ale tak stwierdzialam ze nim pojezdzi tylko na dworzu wiec szukam czegos innego.

Hej dziewczyny:-)
lot minął bez dodatkowych ekscesów:tak: jedyny mankament w tych samolotach to mało miejsca pomiędzy siedzeniami ,no ale cóż narazie nie stać mnie na własny ;-):-D
do kompletu brakuje mi już tylko 2 prezentów więc chcąc nie chcąc trzeba ruszyć w miasto
pozdrawiam wszystkich małych aktorów
i buziaczki dla wszystkich mam :tak:

Kasia bardzo mi przykro z powodu Twojej teściowej mam nadzieję że wszystko dobrze się ułoży

U nas tez Dawid przeziebiony,pol nocy nie spal i plakal ,bo mial nos zapchany.Przed chwila zrobilam mu inhalacje:baffled:ale plakal:-:)-:)-:)-(ale przynjamiej lepiej oddycha:tak::tak:

Witajcie kobietki:-)

Ja tylko na chwilę żebyście nie zapomniały o mnie:tak::-D:-D

Mam zwariowany tydzień, praca do 16-ej, a potem dopilnowuje remontu w domciu co by na święta było przyjemniej:-)
miała być tylko nowa tapeta w salonie, ale jak ją położyliśmy to stwierdziłam że do nowej tepaty stara wykładzina nie pasuje, jak zrobiliśmy salon, to stwierdziłam, że tak głupio z wyremontowanego pokoju wchodzi się do starej kuchni:-D:-D więc zagoniłam landlorda po tapete kuchenną i mojego męża do zdzierania starej tapety, chyba chłopaki mają mnie dosyć:-D:-D ale co tam niech se pogderają byle w domu było przytulniej:-D Mój landlord tłumaczył mojemu mężowi, ze polskiej kobiecie lepiej się nie sprzeciwiać a mnie zapytał co jeszcze potrzebuje bo czwarty raz do sklepu nie chce jechać:-D:-D:-D

To zmykam na kontrol do kuchni.:-D
Pozdrowionka dla Wszyskich:-)

czesc dziewczyny,
ale tu cisza no tak prawie wszystkie w polsce, ale maja super.
Wiedze ze dzieciaczki sie znowu wam pochorowaly:-(, buziaki dla maluszkow.
Moj Szymek tez mial dwa dni katerek , ale jak zaczal kichac jak nakrecony to zaraz podalam mu kropelki i jakos katar po jednym dniu odpuscil. Na szczescie bo juz myslalm ze znowu bedzie sie biedak maczyl.

Dorota- a tu do inhalacji dodajesz jakies lekarstwo?
Kasiek 83 - ty gapo, to kup se taki taka cegle to moze jej nie bedziesz zapominala, bo zawsze bedzie rzucala ci w oczy:-p:-D
Noami- ty chyba jutro lecisz co nie?
Takze zycze spokojnie podrozy bez niespodzianek.No i baw sie dobrze w Poladni.,
Brydzia - jak sie masz Jak Olek? Ty wogole zyjesz?
Marzena ja bede w tym tyg robila pazurki, jesli masz ochote to zapraszam na kawkie, przeciez mozesz wpasc z corcia to sie poznamy.

A my w weekend mielismy gosci, tzn Aska z olka i Piotrkiem, wpadli na male co nieco:-D. Szymek mial kompankie do zabawy, normalnie jestem zdziwoina jak moj synek sie ladnie bawi z dziecmi. No tylko jak czasem np. Fabiankowi puknie czysm co ma pod reka .:zawstydzona/y:No ale jeszcze troszkie to pewnie Fabian mu odda.;-):-)

ale tu rzeczywiscie wieje pustkami :rofl2:
Niunka wez Ty mi zdradz nazwe tych kropli do nosa na katar bo ja normalnie zwariuje, Michalowi leci ze ja nie nadazam wycierac juz ma nos czerwony jak buraczek :-) a wkurzony chodzi ja osa :angry: nie moge go uspic bo placze i placze ze smoka chce, mam krople nasivin z polski ale je moge dac tylko raz dziennie.
Dzis moje dziecko nie wiem czy to z powodu choroby czy co ale wyprowadzilo mnie kompletnie z rownowagi - az wstyd sie przyznac ale mialam ochote wyjsc i plakac. chodzil rozwalal wszytsko bil mnie krzyczal otwieral szafki ktorych nigdy nie rusza ahh szkoda gadac.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Marzena M Ty to masz fajnego landlorda - wszystko kupuje - nasz to tylko patrzy zebysmy mu zrobili chalupe ale zeby cos kupic to o matko trzeba blagac 3 miesiace.
Doris ja probowalam robic tym inhalatorem malemu inhalacje z soli fizj. ale on sie az trzasl ze starchu wiec odpuscilam teraz mu sciagam te gile ta frida do nosa ale tez krzyczy i sie wyrywa:-(

Kasiu- ja uzywam kropli Nasivin, wedlug mnie sa dobre, tak mi sie wydaje bo szybko katarek mija,
Oj bidulek z Michasia , buziaczki dla niego.
A co wyciagania gilkow z noska to chyba kazde dziecko za bardzo nie lubi, :no:

reklama
Czesc dziewczynki
Ja wlasnie pije kawke i nadrabiam zaleglosci.
Moja Abi jest chora:-(,mam nadzieje ze jej przejdzie do swiat.
A ja nie mam pojecia co kupic rodzince na prezenty:wściekła/y: i boje sie ze nie zdaze:-(
Mam do was 2 pytanka
Czy ktoras z was urodzila przed terminem?
Czy w czasie skurczow i porodu czuc jak dziecko sie rusza czy nie ?Ostatnio sie nad tym zastanawialam ..pamietacie jeszcze?

Do góry