reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

reklama
Witam.
KOCHANECZKA fajnie ze wypad do Zakopanego się udał,my z cała rodzinką spedziliśmy ostatniego Sylwestra i Nowy Rok w Zakopanem było fajnie wrzucalam tu nawet fotki z pobytu.
RENA współczuję ospy u małej ,moje dzieci już ją przeszły i to bez większych objawów.
Stalowa się kłania :):-D
Witamy witamy my to do siebie mamy rzut beretem;-) ja jestem z okolic Niska.
A u nas masakra przedwczoraj mała dostała biegunki,wczoraj byliśmy u lekarza przepisał syropek i niby przeszło,okazało się że u nas w wodociągu odkryto bakterię coli:no: no rzesz k....a:szok: poinformowali o tym dopiero dzisiaj.

Kochaneczka chyba nie ma stronki ale jak chcesz to Ci pstrykne fotke moich szafeczek:-D:-D wiesz ja to sie inspirowalam tym co na allegro mozna znalezc no i tym co mozna bylo ewentualnie zmiescic w lazience:-D:-D a ten pan a raczej chlopak bo duzo mlodszy ode mnie mi fajnie doradzil i wyszlo super:tak::tak:

a co do porodu to Milenka urodzila sie we wtorek:-D:-D:-D hahaha mialam sie stawic w szpitalu 9 marca we wtorek bo nic sie nie dzialo a tu w nocy z 8na9 akcja sie zaczela:szok::szok::szok: licze na powtorke z rozrywki:tak::tak: wlasnie spakowalam ciuszki dla malego na wyjscie ze szpitala zeby maz mial juz gotowe... a co do przeziebienia to herbatka z sokiem malinowym i wygrzewanie sie polecam mi to pomagalo w pierwszej ciazy:tak::tak:

Dorotko a co z Toba? moze Ty juz po?:-D:-D

Anek no to Ty nie pij tej wody:szok::szok::szok: masakra:szok::szok: a co do ospy to dosc lagodna jest wiec dajemy rade:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie!!! Ja taka zabiegana ostatnio jestem że nawet nie miałam czasu zajrzeć co tam uwas:tak::tak::tak:
Urządzamy z mężem kącik u nas w pokoju dla malutkiej żeby wszystko było gotowe jak wrucę ze szpitala bo wole sama wszystkiego dopilnować a nie liczyć całkowicie na męża :-D:-D:-D także już prawie wszystko jest gotowe więc jestem spokojniejsza:-):-):-) pozatym jezdzę trochę po sklepach bo już piękne ozdoby są na Święta a jak pojadę to zawsze muszę coś kupić bo nie mogę tak przejść obojętnie:-D:-D:-D ale to chyba my kobiety tak już mamy!!! Uciekam kobietki!!!
Miłych snów;-);-)

Anek, z tą bakterią to naprawde szok... Byc może gdyby poinformowali wczesniej to ominęło by was to... Jak nie bakteria czy ospa to przeziębienie... Nie dajmy się kobiety!:) Mi ból gardła powoli przechodzi, teraz walcze z katarem i mam nadzieję że wygram:)

Dorota, rozumiem Cie doskonale bo ja tez jestem taka że mam wrażenie że sama najlepiej zrobie różne rzeczy i pewnie tez będe chciała przygotować sobie wszytsko wczesniej sama - żeby było "po mojemu". Jak moja bratowa urodziła na początku roku to pamiętam jak jeździłam z bratem i kupowałam rzeczy dla małej, składalismy łóżeczko i prasowali posciel... Ja pewnie będę chciała przygotowac wszystko wcześniej.

Rena, możesz wysłac mi jakies fotki chociaż wiem że jak znajdę cos gotowego w sklepie to pewnie weżmiemy bo nawet czasu na to wszystko nie ma... Schody zamawiamy - na przełom stycznia/lutego dopiero realizacja. Koszt kuchni mnie przeraził bo myślalam że taniej wyjdzie i też nie wiemy czy jeszcze pytać gdzieś o wycenę bo znowu przeciągnie sie to w czasie i nawet w styczniu sie nie wprowadzimy:-(

Aktualnie szukam na allegro i rzeszowiaku łóżeczka dla dzidziusia. Brzuch mi rośnie, tak się cieszę! ;D Chociaż widziałam się wczoraj z kolezanką i ona twierdzi że dla niej ostatni trymestr zakrawał pod niepełnosprawność - nawet buty ciężko ubrać... ;) A ja mimo wszytsko doczekac sie nie mogę! Juz z dumą prezentuję krągłości i codziennie sprawdzam wagę - codziennie wyższa:-D ruszyło, ruszyło... :-)

Ostatnia edycja:
heja mamuski ja tak szybciutko bo trza isc cos robic bo pospalysmy dlugo z Milenka do 9:30:szok::szok::szok::szok: i pol dnia siedze na allegro bo chcialam cos na Mikolaja Milence kupic bo ostatni dzwonek:-D:-D:-D

dzis mam termin a tu dupa nic sie nie dzieje a kolezanka mi napisala ze jej siostra urodzila rano no a termin miala na wtorek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kurde ja zawsze na koncu nooooooooooo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

spadam do roboty bo zaraz mezus wpadnie z pracy a tu balagan:-D:-D:-D:-D
trzymajcie sie laseczki i moze nastepny moj wpis bedzie jak juz bede z malym w domu:-D:-D:-D

hej laski poczytałam ale ja tak jakas nieswoja dzisiaj jestem od trzech dni mecze sie z katarem goraczka i okropnym bólem gardła chyba sie wykoncze firanki stoja mialam miec na dziisaj skonczone a tu dupa blada nie mam siły wstac z łózka :(((((
widze ze nasze kobietki nie rodza heeeeee chyba dzieci wiedza ze u nas zimno sie robi a w brzuszkach maja cieplutko i maja gdzies wychodzenie na swiat heeeeee zycze wam szybkich i lekkich porodow ja spadam spowrotem do łózka

aaaaaaaaa witam Stlowa heee fajnie witamy goraco i wkrecaj sie :)

hej mamuski :-)ja na szybko znowu;/ mama wziela mi laptopa do naprawy i niewiem kiedy go znow dostane... kurcze juz 4 tydzien czekam na meble i dalej nic a mieli dzwonic miedzy 2-3 tyg;/ musze sie wybrac do nichbo chce miec je przed swietami jeszcze :wściekła/y::wściekła/y: teraz sie biore za kolejne malowanie scian:-)tylko tym razem namaluje myszke miki i cala reszte tylko zastanawiam sie czy wszystkich razem w grupie czy pojedynczo hmm... niewiem czy mi sciany wystarczy na to wszystko:-D:-D bede miec 9 dni wolnego to niebede miec co robic to pomaluje troche :-)oczywiscie w trakcie trzeba mikolaja zaliczyc bo z pracy bedzie dla wszystkich dzieci w fantacji bedzie mikolaj i 5h spokoju bede miec :-) a co lepsze akurat wypada mi egzamin tego samego dnia co mikolaj;/ i w tych samych godzinach ale pojde na 2 h znia dostanie prezent i wroce do domu akurat bedzie pora spania wiec mama zostanie z nia a ja pojde na egzamin moze zdam w sumie musze:-) u nas choroba tez zawitala znowu tylko ze tym razem tylko u mnie mecze sie strasznie w nocy to wogule nie spie bo sie dusze i gardlo to masakra;/;/
Iwcik powrotu do zdrowia zycze:-):-)
Rena trzymaj sie tam z ta ospą nas to czeka jeszcze ....;/
Kochaneczka napewno cos znajdziesz :-)
Dorota u mnie w pracy to sie odgonic nie moge od tych swiatecznych ozdobow normalnie takie rzeczy sa super ze nawet niewiem co wziasc hehe :-D:-D
Anek wspojczuje ;/ jak zwykle wszystko po czasie mowia jak by niemogli od razu a wiedza ze sa dzieci to nie maja to gdzies;/;/
oczywiscie perwityna witamy witamy:-):-)pisz do nas jak najczesciej:-)a
ja spadam dalej sie uczyc musze ten polski zaliczyc w koncu bo normalnie mam dosc a pierwszego grudnia ide do sądu po papiery i zmieniam nazwisko Emilce w koncu:-) mysle ze w tym roku to jeszcze zalatwie... jeszcze kwiestia sylwestra zostala... hmmm co by tu robic...

heja mamuski:-D:-D no i u mnie dalej cisza:eek::eek: choc rano juz myslalam ze znajde sie na porodowce bo mnie brzuch w dole zaczal bolec jak na okres i takie klocie w lewym boku do tego doszlo do tego taki ogolny jakis niepokoj wczoraj nie moglam zasnac rano tez sie obudzialam i takie dziwne uczucie mnie ogarnelo ze to juz....ale na razie cisza ogolnie jakos tak sie czuje inaczej troszke pobolewa brzuch w dole wiec miejmy nadzieje ze moze urodze:tak::tak::tak: Milenka juz ladnie cala noc przespala wiec po ospie zostaly tylko strupki:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

aaaaaaa mam laski pytanie nie slyszalyscie o jakims pokoju do wynajecia w rzeszowie oczywiscie? bo moja siostra szuka mieszka z kolezanka u jakiejs babki starszej no i ma juz dosc bo sie jej ciagle czepia i biedna zamiast sie zajac nauka to sie babka stresuje no ale tak to jest ze starymi babkami:-D:-D:wściekła/y::wściekła/y:

ciumki laski trzymajcie kciuki zebym szybko i sprawnie urodzila:-D:-D

reklama
Hejka kobietki!! Dziś mam takie spuchnięte nogi że masakra!!! sama jestem w szoku:szok::szok::szok: pozatym moja koleżanka w sobotę urodziła synka dwa tygodnie przed terminem i strasznie jej zazdroszcze:tak::tak::tak: a mi do terminu zostało cztery tygodnie także już też trochę na szpilkach siedzę:tak::tak::tak: wczoraj zauważyłam że rozstępy mi się robią na brzuchu ale to chyba dlatego że już 11 kilo przytyłam od początku ciąży sama niewiem czy to dużo czy w sam raz ale najważniejsze że z dzidziem jest wszystko ok.:tak:;-);-)
Rena czymam kciuki żeby wszystko było ok. i żebyś jak najprędzej urodziła

Do góry