reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki wracają do pracy

reklama
no Gosia faktycznie wczesnie sie dowiedziałaś.... no ale moze to taka awaryjna sytuacja....

a ja dostałam to tłumaczenie książki :rofl2::rofl2::-):-) ciesze sie, bo wreszcie coś w kierunku czego sie kształciłam, bo pracuje raczej nie w zawodzie teraz:rofl2: i zawsze chciałam tłumaczem być:-):laugh2::happy: no i dodatkowe pieniązki sie trafią - bedzie na przyszłe wakacje:-)

U nas decyzja podjęta - powrót do pracy odroczony o następny rok. Składałam wcześniej wniosek o urlop na 2 lata - do połowy sierpnia 2009. Od jakiegoś czasu intensywnie myślałam nad tym jaką dezycję podjąć. Serce podpowiadało mi, żeby zostać jeszcze rok z Oliwką w domu, ale trochę się bałam sytuacji w pracy, jak to przyjmą. Sprawa sama się rozwiązała. Nie chce mi się opisywać wszystkiego, bo dużo byłoby pisania, ale w każdym razie z dziewczyną, która jest zatrudniona na moje miejsce na umowę na zastępstwo, przedłużą o kolejny rok tę umowę. Wniosek już przygotowany, wydrukowany, jutro jadę go złożyć do pracy. Na urlopie wychowawczym będę do 13 sierpnia 2010r :-) Bardzo się cieszę, kamień spadł mi z serca :tak:

no właśnie, skoro chcesz i potrzebujesz zostać w domku jeszcze rok to decyzja słuszna i dobrze sie w sumie złozyło, że tej dziewczynie przedłuzyli umowę:tak::tak: a i tobie łatwiej bedzie pójść do pracy jak Oliwka dostanie sie do przedszkola:tak::-)

Oby się dostała :baffled: bo cały czas nie wiem, czy od września 2010 się dostanie :confused: niestety dowiem się dopiero w styczniu :angry:

Rosmerta, do publicznego przedszkola u nas też składa się papiery w marcu tego roku, w którym się chce dziecko puścić od września, ale ja składałam wniosek do niepublicznego i tam jest zawsze strasznie dużo chętnych, bo przedszkole ma bardzo dobrą opinię. Do tego przedszkola chodziły moje starsze dzieci, więc znam je, poza tym znajduje się parę kroków od mojej pracy. Jeśli się tam Oliwka nie dostanie, to złożę w marcu do publicznego przedszkola, jest kawałek dalej, ale też w miarę blisko (oczywiście również nie mam żadnej gwarancji, że tam się dostanie). U nas do przedszkoli publicznych zapisy są przez Internet, tak samo jak do szkół ponadgimnazjalnych, podaje się 3 przedszkola i numeruje według preferencji. Program przydziela do jakiegoś przedszkola, albo i nie...

reklama
teraz rozumiem:-)

W Poznaniu sklada sie papiery w przedszkolu ale oni tez wprowadzają dane do sieci więc nie ma mozliwości by dziecko dostało się do dwóch publicznych przedszkoli. Ja bedę składać u nas w Suchym Lesie, tu mamy tylko jedno państwowe przedszkole niestety, ale całe szczęscie nie łapie sie ono do sieci poznanskich przedszkoli więc asekuracyjnie mogę złozyc też do jakiegoś poznanskiego przedszkola blisko mnie:tak:chociaż wolałabym tu na miejscu mieć, no ale dzieciaków tyle, że szok:szok: pociesza mnie tylko fakt, że nasze dzieciaki urodziły sie na poczatku roku a przyjmując dzieci do przedszkoli kieruja sie też wiekeim dziecka, więc mają wieksze szanse niz np te urodzone w pażdzierniku

Do góry