reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
no Gosia faktycznie wczesnie sie dowiedziałaś.... no ale moze to taka awaryjna sytuacja....
a ja dostałam to tłumaczenie książki :-):-) ciesze sie, bo wreszcie coś w kierunku czego sie kształciłam, bo pracuje raczej nie w zawodzie teraz i zawsze chciałam tłumaczem być:-) no i dodatkowe pieniązki sie trafią - bedzie na przyszłe wakacje:-)
a ja dostałam to tłumaczenie książki :-):-) ciesze sie, bo wreszcie coś w kierunku czego sie kształciłam, bo pracuje raczej nie w zawodzie teraz i zawsze chciałam tłumaczem być:-) no i dodatkowe pieniązki sie trafią - bedzie na przyszłe wakacje:-)
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Rosmerta, to swietnie ze masz to tlumaczenie.
Gosia, udanego dnia w pracy.
Gosia, udanego dnia w pracy.
U nas decyzja podjęta - powrót do pracy odroczony o następny rok. Składałam wcześniej wniosek o urlop na 2 lata - do połowy sierpnia 2009. Od jakiegoś czasu intensywnie myślałam nad tym jaką dezycję podjąć. Serce podpowiadało mi, żeby zostać jeszcze rok z Oliwką w domu, ale trochę się bałam sytuacji w pracy, jak to przyjmą. Sprawa sama się rozwiązała. Nie chce mi się opisywać wszystkiego, bo dużo byłoby pisania, ale w każdym razie z dziewczyną, która jest zatrudniona na moje miejsce na umowę na zastępstwo, przedłużą o kolejny rok tę umowę. Wniosek już przygotowany, wydrukowany, jutro jadę go złożyć do pracy. Na urlopie wychowawczym będę do 13 sierpnia 2010r :-) Bardzo się cieszę, kamień spadł mi z serca
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
no właśnie, skoro chcesz i potrzebujesz zostać w domku jeszcze rok to decyzja słuszna i dobrze sie w sumie złozyło, że tej dziewczynie przedłuzyli umowę a i tobie łatwiej bedzie pójść do pracy jak Oliwka dostanie sie do przedszkola:-)
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
my do przedszkola na wrzesień 2010 możemy składać papiery dopiero w marcu 2010 a wy możecie tak do przodu
Rosmerta, do publicznego przedszkola u nas też składa się papiery w marcu tego roku, w którym się chce dziecko puścić od września, ale ja składałam wniosek do niepublicznego i tam jest zawsze strasznie dużo chętnych, bo przedszkole ma bardzo dobrą opinię. Do tego przedszkola chodziły moje starsze dzieci, więc znam je, poza tym znajduje się parę kroków od mojej pracy. Jeśli się tam Oliwka nie dostanie, to złożę w marcu do publicznego przedszkola, jest kawałek dalej, ale też w miarę blisko (oczywiście również nie mam żadnej gwarancji, że tam się dostanie). U nas do przedszkoli publicznych zapisy są przez Internet, tak samo jak do szkół ponadgimnazjalnych, podaje się 3 przedszkola i numeruje według preferencji. Program przydziela do jakiegoś przedszkola, albo i nie...
reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
teraz rozumiem:-)
W Poznaniu sklada sie papiery w przedszkolu ale oni tez wprowadzają dane do sieci więc nie ma mozliwości by dziecko dostało się do dwóch publicznych przedszkoli. Ja bedę składać u nas w Suchym Lesie, tu mamy tylko jedno państwowe przedszkole niestety, ale całe szczęscie nie łapie sie ono do sieci poznanskich przedszkoli więc asekuracyjnie mogę złozyc też do jakiegoś poznanskiego przedszkola blisko mniechociaż wolałabym tu na miejscu mieć, no ale dzieciaków tyle, że szok pociesza mnie tylko fakt, że nasze dzieciaki urodziły sie na poczatku roku a przyjmując dzieci do przedszkoli kieruja sie też wiekeim dziecka, więc mają wieksze szanse niz np te urodzone w pażdzierniku
W Poznaniu sklada sie papiery w przedszkolu ale oni tez wprowadzają dane do sieci więc nie ma mozliwości by dziecko dostało się do dwóch publicznych przedszkoli. Ja bedę składać u nas w Suchym Lesie, tu mamy tylko jedno państwowe przedszkole niestety, ale całe szczęscie nie łapie sie ono do sieci poznanskich przedszkoli więc asekuracyjnie mogę złozyc też do jakiegoś poznanskiego przedszkola blisko mniechociaż wolałabym tu na miejscu mieć, no ale dzieciaków tyle, że szok pociesza mnie tylko fakt, że nasze dzieciaki urodziły sie na poczatku roku a przyjmując dzieci do przedszkoli kieruja sie też wiekeim dziecka, więc mają wieksze szanse niz np te urodzone w pażdzierniku