reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamuśki po "30"

A ja bym już chciała termin porodu, czuje się jak wieloryb wyciągnięty na brzeg, moje spostrzeżenia są takie że dużo bardziej sprawna byłam 10 lat temu . Mając 19 lat urodziłam pierwsze dziecko , może zabrzmieć to dziwnie ale było planowane , rok wcześniej wyszłam za mąż , teraz jak oceniam z perspektywy czasu wiem że stanowczo za wcześnie , nie ta dojrzałość. Potem synowie , miałam 21 i 23 lata , już dużo lepiej ale jeszcze nie to .Mając 27 lat urodziłam córkę i uważam że to wspaniały wiek na dziecko, dojrzały , spokojny , doświadczony . Teraz mam 36 , w lutym 37 więc już bliżej do tej daty, spostrzeżenia,,,,, dojrzale, mądrze, aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee dużo ciężej , kręgosłup boli, nogi puchną, już nie te siły:szok:

reklama
Ja myślę, że dla mnie 30 to był odpowiedni czas na dziecko. I właściwie od tamtej pory zaczeliśmy sie starac. Ale Martusia zazdroszcze takiej gromadki :*

martusia fakt im człowiek starszy tym już ciężej znosi, ale masz dużo plusów...przede wszystkim ogromne doświadczenie :) nie to co Ja pierwsza ciąża i zupełnie zielona :-) Fajnie mieć taką gromadkę :) zdrówka i siły kochana;-)

oliwia no to tym bardziej gratulacje :) a jak przechodzisz? Dobrze się czujesz? pzdr

Hej dziewczyny! Ja kilka dni temu skończyłam 34 lata. Jest to moja pierwsza ciąża i wcale nie czuje się jak dinozaur. Dla mnie to tak w sam raz :) Odpukać prawie nic mnie nie boli, objawy książkowe i mam zamiar donosić jak trzeba :) Fakt, że jak zobaczyłam dwie kreski to miewałam jakieś "schizy", że coś będzie nie tak ale mi przeszło. Mam zamiar urodzić zdrowego bobasa i cieszyć się z macierzyństwa :) Pozdrawiam serdecznie!!!

a ja skonczylam w tym roku 35 i tez spodziewam się pierwszego dziecka, wierzę że wszystko będzie dobrze , cieszę się ze nie jestem sama :)

a ja skonczylam w tym roku 35 i tez spodziewam się pierwszego dziecka, wierzę że wszystko będzie dobrze , cieszę się ze nie jestem sama :)

Nieszporek, dopiero tu się dowiedziałam, że masz 35 :)) ja mam 37 i tez 1 ciąża i wcale nie czuję się za stara, wręcz odrwotnie, to jest odpowiedni moment na dzidzi w moim życiu :)
dziś walczę z przeziębieniem, mam nadzieję, że do wtorku przejdzie! Pozdrawiam wszystkie mamy po 30 :)

hello
widzę, że jednak znalazły się mamy 30+. Fajnie, bo tak zaglądałam, zaglądałam i nic.
Zaczarowana jak się Młody chowa?
Marta ładna gromadka. Ja ostatnią ciąże troszkę problemową miałam, ale nie wykluczam, że za kilka lat na 40 nie zaszaleje;-) Do tego czasu wierzę, że zapomnę o "trudach" tej ciąży.
Z wiekiem bardziej chyba na luzie ma się podejście i bardziej celebruje się każdą chwilę. Przynajmniej ja teraz tak mam.

pozdrawiam wszystkie mamy, mam nadzieje, że nam wątek nie "umrze"

reklama
Hejka.Udzielałam się tu kiedyś a potem sluch o mnie zaginął hehe.Przypomnę si troche mam 36 lat i dorobek jak na suwaczkach dla mnie najlepszy czas na dziecko to wtedy jak urodzilam córke czyli 30 lat bo teraz juz zdrowie nie to.
ZACZAROWANA jak synek? i jak przyjeli go starsi bracia?
ANNAOJ KCE witaj! A Twój malutki jak się chowa?

Do góry