reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Basia ile ml Ci Mati zjada na jedno karmienie i ile ich w ciągu doby jest? Mój coś nieiwiele tego bo max 120 ale to rzadko najcześciej 60 co prawda pociąga jeszcze pierś ale nieiwele już tego bo raczej więcej mu odciągam (ze dwie butle po ok 100ml w ciągu doby)

Moj maly je 140 tzn wlewam 120 wody i z 4 miarkami mleka po rozrobieniu wyszlo mi 140 ml i on je 6-8 razy na dobe. Jesli domaga sie szybciej niz po 3 ch godzinach robie mu troche mniej, np z 90 ml wody.
Ogolnie zarty jest straszliwie i czasem nic nie pomaga, ani herbatka, ani woda, ani noszenie. Mam dac jesc i koniec:szok:

Dzis poklocilam sie z moim malzem, ehhh nic mi sie nie chce.....
Poczytalam was troszke, ale nie mam weny na pisanie, wybaczcie.
Nathani podziwiam, ze z trojka dzieci tak swietnie dajesz rade, ze masz czas i zapal do cwiczen.

reklama
I mnie mniej n BB wybaczcie, ale starszak od soboty ma goraczke siedzi w domku i wogole jakos ciezko mu z tego chorobska wyjsc, a na dodatek mega maruda mu sie wlaczyla:sorry2::sorry2:

Basiu ja sie rzadko z M kloce ale malo sie widujemy, pewnie jakbym miala go dzien w dzien to i klotnie by byly:sorry2:

Sarka ja po cc i pomalu zabieram sie za te brzuszki;-)

Nathani a czemu do czerwca???? Co Ci sie szykuje czy poprostu wakacje???????

Basia dzięki, póki nie pracuję jest łatwiej, hardcor zacznie się po powrocie do pracy
Noukie bo planuje jeździć na basen, na którym w zeszłym roku tylko mogłam popatrzeć jak moi szaleją i chce się tam czuć dobrze w stroju:-p
Sarka ja nie wiem jak jest po cc więc nie pomogę

Hej dziewczyny. Probuje was podczytywac ale mam malo czasu. Tak tu piszecie o wit. Ze zle wyplywaja na zachowanie dzieciaczkow ale o co dokladnie chodzi bonie odnalazlam tych postow.

Neska chodzi o to, że jak podajesz witamine D+K to dzieci są bardziej płaczliwe, rozdrażnione. Może też boleć brzuszek, bo to tłuste witaminy. :-)

Witajcie wieczornie,
nie miałam kiedy dziś zajrzeć, bo do południa zakupy a po południu gotowanko i goście. Przyszły do Marysi dwie ciocie, obie zachwycone małą, że taka grzeczna. Z jedną ciocią tak gadała że się śmiała w głos przez kilka minut i gruchała non-stop :-D jak chciała spać to usnęła na mnie i 1,5 godziny przespała.
W ogóle dziś sporawo pospała, najpierw na babci trochę, potem w wózku na spacerze, potem u babci w chuście (babciowy debiut, wiązanie trochę krzywo ale dało radę :cool2:) no a potem na mnie. Teraz po kąpieli śpi w łóżeczku, perła moja najdroższa :rolleyes2:

Ja bym chciała nad morze do Gardnej jechać, mamy tam znajomego księdza i woła na odpoczynek na plebanii :-p stamtąd Rowy niedaleko i jeszcze do jednej przyjaznej, bo pustej plaży, ale bez atrakcji turystycznych. Ale zobaczymy, co się uda. Fiolka a ile za nocleg w takim ośrodku?

Nathani podziw za te killery, ja to tylko wcinam na okrągło :-p a o basenie myślałam z Maluszkiem... niby od 3 miesiąca są zajęcia, ale takie w miarę regularne, chyba co tydzień mają 45 minut. Chodziłyście ze starszakami/wybieracie się? Bo nie wiem czy tak co tydzień będzie mi się chciało :-p

może to głupie, ale boję się, że badanie będzie nieprzyjemne/bolesne :zawstydzona/y::sorry2:
też tak miałam ;) mało wizyty nie odwołałam:sorry2:ale było super jak zawsze u tej ginekolog :)

Ja odstawiłam wit. na tydzień ale niestety to nie to :dry:

Vivienne Marysia tak zawsze śpi? czy łóżeczkiem też nie pogardzi?
a wczasy 2 tyg. z jedzeniem 1400zł :tak:

Sory że ja dalej tylko od siebie ale mąż ma zmianę taką że cały dzień z tą gadziną i nie mam czasu na nic zupełnie :(
Zaraz umrę z powodu bólu gardła.
dziś mały od 15 nie spał aż do 18 i jak zasnął to nie wiedziałam co z nim zrobić bo przecież kąpiel a była 20 wzięłam go zmieniłam pampersa nakarmiłam i miałam nadzieje że zaśnie ale oczywiście histerii dostał
D. chyba go uśpił ... oszaleje :( nawet dziś otulanie nie pomagało nic :(

Fiolka Marysia ma tak, że za dnia ma niespokojny sen, jeśli nie śpi u kogoś z nas lub nie jest to spacer/podróż. Także za dnia jak chcę żeby pospała dłużej to najczęściej chusta, chyba że nie mam nic do roboty i mogę po prostu siedzieć z nią na brzuchu. Jak ją odłożę gdziekolwiek to max. 30-40 minut i się budzi, ma to chyba po mnie, ja za dnia też mam płytki, krótki sen, o ile w ogóle. Ale na noc to po kąpieli odpływa w ramiona Morfeusza, usypia mi na rękach, przeważnie z cyckiem, potem odkładam ją do łóżeczka i ładnie śpi. Ale po zmianie pieluchy biorę ją do siebie, bo jest rozbudzona a mi wygodniej i mniej stresująco mieć ją pod ręką :sorry2: Także od ok. 20 do góra 1-2 śpi w łóżeczku, jak ma karmienie po drodze to znowu do wyrka, a jak się obudzi na konkretne jedzenie i przy okazji zmianę pieluchy to śpi u mnie. Ostatnio tylko do 8, ale jakby nie patrzeć, to 12 godzin z małą przerwą :cool2: Oby tak było dalej...

Najważniejsze że jej ostatnie humorki przeszły, więc to chyba był skok, dzisiaj była tak rozkoszna, że szok, śmiała się do wszystkich, waliła w zabawki, miała zawieszoną książeczkę na macie to tak ją wyściskiwała i machała, że hej :-D

reklama
Fiolka a czy sprawdaliscie czy maly nie iest czasami przelamany? Bo to az nie mozliwe ze on tak placze. Cos mu musi byc. Tonacy brzytwy sie chwyta - ja z malym tez mialak przeboje. A moze go ktos zauroczyl.

Do góry