reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Hej dziewczyny,
ja codziennie rano budze sie z bolem glowy i suchym gardlem. Ten bol gardla to jest jakis dziwny boli przy przelykaniu mija w ciagu dnia i powraca wieczorem i nie jest taki normalny. Nie wiem od czego to jest i co uzywac. Wilgotnosc w pokoju jest ok. 50-60% wiec w normie. Co rano pijam miodzik na czczo ale to tez nie pomaga.

Nogi jak balerony i w nocy spac nie moge.
Teraz to juz kazda z nas moze w kazdej chwili urodzic.
Basia one ja mam termin na 29 i tez zastanawiam sie czy bede grudniowka czy juz styczniowka.
Milego dnia dziewczyny odpoczywajcie poki mozecie.

Clodi ja bym skontaktowała się z lekarzem.
Moja gin jak miałam 130/70 to już jej się to nie podobało bo ja niskociśnieniowiec ale to było jednorazowe.

Goko szalejesz:tak: u mnie też by trzeba było posprzątać grubo :p

Czyli czop jest raczej jak śluz w dni płodne? :zawstydzona/y:

Sarka ja czesem bóle mam właśnie w nocy najbardziej

cinamona super opis :tak: ja niestety tez wszystko swoje muszę mieć dużo miejsca zajmują niektóre rzeczy no ale cóż :)
Ja wczoraj też dostałam opis szpitala od koleżanki bo była oglądać, najbardziej mi się spodobało na czym mi zależało że dają maluszka na 2h na piersi/brzuch i potem go badają ;-)

adgama a kto Cię zawiezie do porodu ?
mój ma zakaz picia (sam sobie tak ustalił aby nie było) w razie czego:tak:

Buziaki

fiolka z założenia miał mnie zawieść mąż i miał mi towarzyszyć przy porodzie, także mam nadzieję że dziś się u mnie nic nie rozkręci...
a co do zakazu picia to też taki miał, ale jak widać się nie dostosował, czasem po prostu brak mi słów - dorosły facet a zachowuje się jak dziecko :angry:
na szczęście w tygodniu nie pije

edit:
a gdzie się wszystkie podziały? :-p

Ostatnia edycja:
Napisałam do Clodi sms-a i napisała mi że jest na ip pod kroplówką, najprawdopodobniej zostanie na obserwacji, ale możliwe że ją dzisiaj wypuszczą.

A no i mąż wraca we wtorek, jestem na niego wściekła, bo jest mi już bardzo ciężko a Alan wiecznie uwiesza sie na mnie i ciąga mnie, nawet posiedzieć w spokoju mi nie da, teraz też siedzi na kolanach, wrrrrrrrrrrrrrr, a tak to by się ojciec nim zajął, poszli by na spacerek, a tak to h**. męcz sie sama, już go nawet zjeb**** przez telefon, że ja tu mogę urodzić a on sobie siedzi i pije z kumplami

LilthGoth wiem co czujesz, pojechalismy wczoraj do znajomych tylko na chwile a skonczylo sie na kracie piwa i pol litrowce no i jeszcze bylo im malo, ja oczywiscie musialam wracac, zmeczona spac mi sie chcialo a ten spal w najlepsze. Oczywiscie dzis nic nie pamieta a obiecal ze w grudniu nie pije bo jakby mogl.... haha dobre sobie.
A jak tu sie nie stresowac....

Fiolka u mnie w szpitalu jak sie maluszek urodzi to tez od razu go klada na piesi mamy i tak sobie lezy z 10-15 minut. Pozniej go biora do pokoju obok i go tam bada pediatra i przy badnaiu moze byc obecny tatus. I od razu po badanu oddaja go mamie na piersi. I tak bedziemy sobie lezec ze 2 godziny, po 2 godzinach polozne staraja sie aby przykadac maluszka do piersi i pozniej biora juz nas na gore na normalny oddzial. Na noc maluszki zostaja z mama i tata w pokoju. Zabieraja je tylko z rana na chwile aby je wykapac, zbadac itp. Tak wiec jestem bardzo zadowolona z wyboru. Zobaczymy tylko jak to juz w praktyce bedzie.

Dziewczyny a chlopami sie nie przejmujcie oni juz tacy sa, obiecuja a pozniej zapominaja i wogole uwazja ze przeciez nic wielkiego sie nie stalo.

Ja wczoraj też dostałam opis szpitala od koleżanki bo była oglądać, najbardziej mi się spodobało na czym mi zależało że dają maluszka na 2h na piersi/brzuch i potem go badają ;-) i

Fiolka to najpierw kładą dziecko na 2 godziny na pierś a po dopiero 2 godzinach badają ??? dziwne chyba powinno być na odwrót, najpierw badają a potem kładą na pierś czy tam brzuch. Bo przecież muszą oczyścić drogi oddechowe itp itd

Mielismy jechac do znajomych i chyba nie pojedziemy. No coz to wybiore sie na zakupy bo nie ma w domku ani chleba ani owocow...:eek: I dzis chyba kupie sobie piwo...:szok: No tak mi sie chce ze cala chodze...jak troche wypije chyba nie zaszkodzi...:-p Co wy na to?

A tak to zgaga mnie meczy i plecy bola :crazy: Odpoczywam teraz poki mala spi.

reklama
Do góry