reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Ja to jeszcze daleko za wami jestem, moze mi sie cos rozkreci w polowie grudnia:eek: choc namawiam synka na 15.12 :-D Babcia juz bedzie, i na swieta bylibysmy w domku. Moze sie uda, a jak nie to sie bede katulac do sylwestra.

Dzis u mnie dzien sie zaczal, ale jeszcze leze, corka z mezem juz na dole buszuje. Dzis jedziemy do znajomych, Maja ma kolezanke 3 mce mlodsza, niech sie pointegruja :-D:-D

reklama
Majja gratulacje. Wszystkie tutaj spodziewalysmy sie ze ty juz po, bo sie nic nie odzywalas. Czekamy na relacje...
Cirli no to wyglada na to ze sie zaczyna. Byc moze twoj maluszek bedzie pierwszym „prawdziwie” grudniowym
Filoka ja tez mam ostatnio duzo bialego sluzu, troche wkurzajace to jest, ale coz tak malo do konca zostalo ze wytrzymam, zreszata nie ma innego wyjscia:-D
Sarka ja ostatnio tak jakby mniej mam skurczy, jakos rzadziej brzuch mi trawdnieje, albo moze mam tylko takie odczucie bo juz sie do tych twardnien przyzwyczailam.

Bylam wczoraj na tej wizycie w szpitalu w ktorym bede rodzic. Fajna sprawa. Polozna odpowiedziala mi na wszystkie moje pytania, pokazala nam pokoje i porodowke. Ten szpital jest malutki i tam maja ok jeden porod dziennie wiec dzieki temu opieka jest super, bo polozne tak naprawde maja tylko jedna osobe i jednego maluszka do opieki wiec poswiecaja im caly swoj czas. Pokoje troche male, ale najwazniejsze ze indywidualne. No i jesli przybede do szpitala i bedzie wolny pokoj suite czyli sporo wiekszy to go dostane.
Tutaj w ES w szpitalach prywatnych trzeba praktycznie wszystko miec swoje zarowno dla siebie jak i dla maluszka, ale okazalo sie ze w tym szpitalu daja podklady dla mamy i dla maluszka pieluszki tez daja wiec jak dla mnie super, bo te podklady i pieluchy duzo miejsca mi w torbie zajely wiec juz sie ich pozbylam. Wezme najwyzej doslownie kilka sztuk na wszelki wypadek.

cześć mamuśki :-)

nathani gdybym miała rodzić w terminie to faktycznie już niedługo bo na 8 mam termin ;-)
4madlen ciesz się ciesz malutkim :-)
clodi faktycznie duże dziecię, u nas cesarki robią od 4,5kg ;-)
sarka ja skurczy żadnych nie mam - bynajmniej ich nie czuję :eek:
aaa .... majja ogromne gratulację :happy:

kącika oczywiście wczoraj nie skończyliśmy, czego się w zasadzie spodziewałam, może dziś się uda o ile mąż się do czegoś nada, wczoraj sobie wypił no i już w nocy miał "przygody" :laugh2: więc zapewne jak w końcu wstanie będzie z niego zero pożytku...

dobrze, że dziś obiadu robić nie trzeba - na szczęście gołąbki z wczoraj zostały..

Witam,
wczoraj nie miałam czasu zajrzeć to chyba godzinę nadrabiałam, gości miałam od południa i do późna siedzieli, i nie wiem co komu odpisać:rofl2:

Majja gratulacje, czekamy na relacje

Ale bolą mnie nogi, muszę się położyć, jutro wizyta, już nie mogę się doczekać, daleko mam do mojej gin, bo jakieś 40 km, więc do auta wsadzę sobie torbę do szpitala, jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony, najwyżej się przejedzie:-)

Ciril może będziesz miała pierwszego 'grudniowego' dzidziusia:happy:

Trzymajcie się ciepło w ten chłodny grudniowy dzioonek:-D

A u mnie sie pewnie okaze ze bede miala styczniowego bobasa :rofl2:

Dzis mi cos zle, w sensie nogi mi puchna ide sie rozgrzac pod prysznic, moja mala od rana marudzi bo buszuje przy komputerze i tata jej nie pozwala. O juz krzyczy a nie placze....:szok:

Clodi wynocha na IP to może żle wpłynąć na Ciebie i dziecko ... możesz mieć stan przedżucawkowy, i muszą dać Ci Dopegyt na zbicie ciśnienia, no i pewnie cię położą w szpitalu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny raczej na to nie stawiam:-) To nic nie znaczy...W poprzedniej ciąży też myślałam, że to już, a tu puppppaaa... Po 1,5 tyg. się akcja rozkręciła

dziewczyny co robić o 12 w nocy miałam ciśnienie 160/110 teraz mam 150/110, tak strasznie mnie boli głowa że zaraz umre z bólu, czy to normalne pod koniec ciąży??????

To nie jest normalne w ciąży, to już jest wysokie ciśnienie, ja z takim leżałam w pierwszej ciaży w szpitalu i mi zbijali, muszą sprawdzić czy przypadkiem nie masz gestozy ( zatrucia ciążowego) i białkomoczu ... tym bardziej że Ci jeszcze czop odchodzi, to pewnie niedługo urodzisz, im szybciej tym lepiej bo takie wysokie ciśnienie jest bardzo niebezpieczne dla Ciebie i dziecka

Poczytaj sobie, nie bagatelizuj tego cisnienia tylko idz na ip
http://parenting.pl/portal/wysokie-cisnienie-w-ciazy

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry.
Clodi, pakuj torbe i jedz.
Ciril, rychly moze nie ale przynajmniej wiesz ze juz masz malo czasu :-p.
Ech... Czas w koncu wynurzyc sie z lozka... Trzy dni wystarcza :-D. Ide jakies sniadanko ogarnac :-)

Do góry