reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

dziewczyny a jak to jest z wyjazdami z dzidzią za granicę? poza unią potrzebny paszport - to wiem, a w UE też? Bo przecież żadnego dowodu tożsamości dzidzia nie ma, a w naszych dowodach też info o tym że to nasze dziecko nie ma... tak się zastanawiam bo pomyślałam sobie, że jak ma być taki klimat jak wczoraj na świętach u moich rodziców w domu to chciałabym uciec np na słowację ;-)

reklama
Własnie wciagnęłam słoik litrowy kompotu wisniowego i boli mnie brzuszek:zawstydzona/y: To sie nazywa łapczywość;-)
Ja z kosmetyków to do kąpieli Johnson & Johnson a na odparzenia to sudocrem. d lat go stosuje na wszystko i jest jak dla mnie i mojej rodzinki niezastępiony.
4madlen z tego co się orientuje to dziecko musi mieć dokument tozsamości. Ja jeśli będę chciała jechać z Małym do pl to w ambasadzie muszę załatwic sobie tymczasowy paszport wystawiany na rok i w pl go zrobić.

4Madlen-nawet malemu dziecku mozna wyrobić tymczasowy dowód osobisty także jak będziecie chcieli gdzieś wyjechać to tylko sie zorientować czy paszport czy dowód i tyle;-) Bułkasia -ja też stosowalam u Nastusi od urodzenia johnson bardzo długo do dzisiejszego dnia na zmiane johnson i ziaja ale ziaje odkrysliśmy jak miala 4 lata i też nam sie super sprawdza więc napewno któraś z tych firm kosmetyków:-) katar mi żyć nie daje zmęczona jestem i glowa mnie boli ide sie zaraz kąpać czekam tylko na A bo cos przy samochodzie grzebie jutro przyjedzie moja mama to mi w ciągu dnia pomoże małą dźwigać zawsze to lżej bo sama nie wyrabiam:sorry:

Fiolka ja tez tak mysle jak spojrze na malucha to moze mi sie rozjasni z tym imieniem;-)

Wiola a mala chodzi do zwyklego przedszkola???? Fajnie, ze wszytsko ladnie sie goi;-) ciezko z tym dzwiganiem:-( moj maly w tych ortezach troche chodzi i to dla mnie jest wielke odciazenie bo do toalety chodzi sobie sam, jedynie do wanny musimy go sami wkladac, ale to juz robi M wieczorem;-)

Co do kosmetykow ja kupilam zestaw galenco, bardzo je lubie, a na odparzenia jak wiekszosc kupie sudocrem;-) musze jeszcze vitaminki d i k kupic, cos do pepuszka no i jakies czopki od goraczki;-)

Noukie-tak chodzi do zwyklego przedszkola musze iść w tygodniu po zadania dla niej żeby poźniej zaleglości za dużo nie miala przez tą przerwe a robi w tym roku program dla 6 latków,cieżko ale jutro mama przyjeżdża to mi pomoże a jeszcze troszke i po porodzie będę potrzebowala pomocy a takto z górki pójdzie ja do pępuszka kupie octanisept teraz mam dla Nastki na rane i powiedziała mi babka w aptece że jest super na rany po cc też i do pępuszka więc jak ten skończe to sie zaopatrze w następny:happy:a ty jak sie masz?

Jeżeli chodzi o kosmetyki to Jonsona kupie przy młodym je używałam i do dzisiaj ich używam, nawet dla siebie kupuje żel pod prysznic tej firmy. do pupy standardowo sudokrem, ale jego kupować nie muszę bo jeszcze mi został po Alanku. Wiadomo jeszcze gaziki na pępuszek, zestaw do pielęgnacji itp. No i chyba ręcznik musze nowy małej kupić.

Co do prasowania ciuszków ja prasuję na lewej stronie :) Nie tylko te małe ale woje też, wtedy kolor jest na dłużej.:-p

Nie nadrobię Was choć bym bardzo chciała :)Ale pokaże Wam mojego rowerzystę

Załączniki

• 2012-10-01 18.26.14.jpg
    2012-10-01 18.26.14.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 27
  • 2012-10-01 18.26.27.jpg
    2012-10-01 18.26.27.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 29
Wiola pytam bo moj maly tez chodzi do zwyklego przedszkola i zastanawialam sie jak u Nastki w przedzkolu panie podchodza do tego, ze Nastusia jest na wozku??? U nas niby ok, ale jak jest jakis wyjazd czy wyjscie to prosza o pomoc zebysmy np przyszli;-)

Jak sie czuje? Na leki reaguje juz lepiej dzieki:), piatek, sobota i niedziela w ciagu dnia byly ok, a od wczoraj wieczor znowu cos sie brzuch przypomina:-( w czwartek mam kontrole zobaczymy co gin powie:sorry:

Lili no super rowerzysta:)

No hej dziewczyny jestem nowa i bardzo przerażona heh bo to moja pierwsza ciąża rodzę w grudniu chociaż ostatnio dowiedziałam się od polskiej lekarki że prawdopodobnie może być to 4 tygodnie wcześniej bo moja dzidzia jest duża i łożysko wygląda na dojrzałe tak jakbym pomyliła sie w obliczeniach hehe nie wiem jestem zdenerwowana bo niestety rodzę w Londynie wiem że są zwolenniczki i przeciwniczki porodu w Londynie ale z mojego doświadczenia to olewka totalna chociaż może z drugiej strony to dobrze bo święty spokój tylko to czekanie dajcie znać dziewczęta czy jestescie z Londka i jak tam wam przebiega ciąża ja jestem już 30 tygodniu i będe miała synusia

Lil ale chłopak fajny :-) Ja mam sudocrem, wiem że wszyscy chwalą i że rzeczywiście działa i ja sama używam i dla dzidzi też będę w razie potrzeby aplikować, ale czytałam analize sudocremu przez mame-chemiczkę i pisała że w składzie ma bardzo wysoko tlenek cynku co podobno na pupcie niemowlaka najlepsze nie jest, ale wszyscy używają i wszyscy zadowoleni są :-D Idę się kąpać i będę oglądać Lekarzy na TVN-ie o 21.30 :happy: Kolorowych snów Brzuszkom :-p

reklama
Ja z kosmetykow na poczatek kupilam oriflame tzn.krem do buzki,oliwke oraz zel i szampon..na odparzenia kupie chyba babydream bo przy adasiu nam sie sprawdzil i chyba kupie jeszcze jakis tlusciejszy krem do buzi albo z babydream albo bambino.
Potem calkowicie przejde na babydream,Adas uzywa i zadowolony. Tylko szampon mu inny kupuje.

Witamine D i K oraz gaziki wykupie po porodzie po wyjsciu ze szpitala bo wtedy bede wiedziec co i jak. Bo przy Adasiu lekarz kazal pioktanina pepek a nie gazikami. Zobaczymy jak bedzie tym razem.

Betiks ja bym kupila kosmetyki babydream tylko zwrocilabym uwage na serie. Zapytam sie mojej ciotki mikrobiolozki co sadzi o tym zagrozeniu tymi bakteriami w tym plynie.

Ostatnia edycja:
Do góry