reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Monika każdy wózek ma gondole... A taki fotelik "montuje" się na stelażu wózka :-) Osobiście polecam "zwyklą" gondole zimą a nie fotelik... Zresztą wogóle polecam gondole... Dzidziol tam leży tak jak powinien... A takie maleństwo, które dopiero co się urodzi.... hmm fotelik dobry jest ale "na chwilke" nie ma fotelika, żeby dziecko swobodnie moglo leżeć... Pamiętam jak córke urodzilam, to pomimo fotelika 0-9kg "stala" na nożkach w nim, albo dziwnie wygięta leżala... I chyba nie bardzo to wygodne :-p Kwestia też ciepla... Zimą w foteliku nie okryjesz tak dziecka jak w gondoli... Ale i tak zrobisz jak uważasz

reklama
Nathani jest taki nie za twardy, nie za miękki. Na moje plecy w sam raz, nie mogę narzekać, żeby mnie po przebudzeniu kiedykolwiek bolały
Monika 1984-05 na zimę to oczywiście wózek głęboki, tzw. gondola. Te foteliki to masz nosidełka z auta, dobry bajer jak jedziesz na zakupy z dzieckiem i nie musisz brać całej gondoli tylko stelaż, do którego wepniesz nosidełko potem. Na długie spacery to jednak gondola powinna być, bo tam dziecko leży we właściwej pozycji, a w tym nosidełku to są zdania podzielone. No i gondolę masz z zakryciem, z budką itd. więc ochroni dziecko przed wiatrem i mrozem.
Moje typy to: X-lander XA, Maxi Cosi Mura 4, Tako Warrior lub Laret, a ostatnio Jedo Fyn 4ds.
X-Lander już wyeliminowany, wszystkie koła muszę wyciągnąć, żeby go do bagażnika wsadzić. Maxi Cosi nie podoba mi się spacerówka :crazy:, Tako wiem że mi wchodzi do bagażnika razem z kołami, ale narzekają niektórzy na jego stabilność. No a Jedo Fyn 4ds zajął I miejsce w plebiscycie czytelników DZIECKO, wymiary gdzieś po 1 cm większe niż Tako, więc też mi się powinien mieścić. Dlatego tak mnie ciągnie do hurtowni dziecięcej, chcę go zobaczyć na żywca :-p
Ale wiadomo, ile ludzi tyle typów... Każdy ma inne wymagania. Ja muszę mieć dużą gondolkę, pompowane koła, w tym przednie skrętne, kiedyś mi jeszcze na bujaniu zależało, ale teraz już niekoniecznie.

Lil aż nieprawdopodobne. Tobie sie nie chce? niemożliwe:-D swoja drogą kochana masz do tego prawo by sie tak czuć,co więcej nie walczyć z tym tylko uwalić zmęczony tyłeczek na kanapie. U mnie codzienne odkurzanie jest konieczne czasem i po południu jeszcze raz wyciagam odkurzacz, no niestety mała ciągle coś nosi, dziamdzia i nakruszy a myć tez myłam codziennie ale teraz mi nie można więc wyręczam sie tu M - on niestety nie zawsze ma kiedy ale da się z tym żyć, trudno są sprawy ważne i ważniejsze ;)

Wiolka dziena masz córeczkę:tak: to dobrze bo o ile ciężej by nam na sercu było jakby tak te dzieci sie nad sobą użalaly jak to robia często dorośli, na szczęcie maluchy maja w sobie bardzo dużo siły. Zdrówka!

Co do proszku to ja chyba kupię Dzidziusia, jest delikatny i przyjemnie pachnie. Ale prać planuję na końcówce listopada, no może gdzieś w połowie. Jescze troche czasu jest na szczeście. Na razie nie miałabym nawet tego gdzie składać bo komode dzidzi na razie zajmuje córcia dopiero jak ją wyprowadzimy z sypialni razem z jej rzeczami to sie zwolni miejsce.

Co do fotelika to juz nie będę sie powtarzac za dziewczynami - chyba na chłopski rozum wiadomo co lepsze dla dziecka.

My już obiadek ugotowany i zjedzony, placek upieczony,... Biorę sdię za obieranie orzechów, bo cała skrzynka czeka:no: trochę mi się w głowie kręci... to przez ten deszcz na dworze:wściekła/y:

Nathani ja ostatnio kupowałam dla męża z firmy KOŁO model Palmea, to sprężynowy, twardy, niska cena, słyszałam że JANPOLA też są dobre, ankka ja kupiła lovelle a do płukania białego jelenia, właśnie zaraz mam zamiar wstawić pierwsze ciuszki dzidziulka :-) monika mi się wydaje że na zimę to musi być gondolka, że dziecku było ciepło, żeby chroniło przez zimnem i wiatrem, zimy potrafią być u nas konkretne.

Wiecie co mój mąż strasznie się cieszy że będziemy mięli bobasa ale mimo wszystko mi się wydaje że kobieta przeżywa okres ciąży i wszystko inaczej, bo kobieta czuje te kopniaki, przez 9 miesięcy zmienia się, się przyzwyczaja itd a facet niezależnie od tego czy się cieszy czy się boi to chyba dopiero w momencie gdy weźmie pierwszy raz dzidziulka na ręce to dochodzi do niego co to znaczy i wtedy się zako****e ;-) Pada u mnie, jest szaro, buro i ponuro, muszę się podnieść i czymś się zająć bo zasnę :-p

Jestem posprzatałam prań 4 pralki zrobiłam łazienki umyłam poodkurzałam obiad zrobiony i małej plaster przed lekarzem musialam zmienić bo jej na bluzeczke przeciekl bałam sie że rana będzie jeszcze w połowie otwarta a ładnie sie goi zrasta legancko to co namoklo było od wczoraj widocznie podróż i że tak długo siedziala dały w kość dziś od rana bez przeciwbólowych bo nie chciała teraz robi zadania z książeczki i siedzi chwile zaraz ją położe na łóżko cholernie ciężko mi sie ją dźwiga ale już niedlugo wróci A z pracy i będzie ją nosil obudzil mnie dziś palący ból w prawym boku w miejscu po cięciu czy któraś z was po cesarce też ma takie pieczenie straszne w miejscu ciecia?:eek: u mnie pogoda taka sobie słonko świeci ale gorąca nie ma spać mi sie chce jak cholera oby do wieczora

Sarka a no widzisz nie chciało mi się, czasami tak mam hehehe , ale że nie moge patrzeć na bałagan to wstałam z krzesła i podniosłam ten cholerny klocek, pozamiatałam i umyłam podłogę :-p

Właśnie jestem po 2godzinnym spacerku z synkiem, o ile można to nazwac spacerkiem bo Alan był na rowerze i prawie cały czas za nim biegłam, od dwóch dni nauczył sie pedałować i teraz tak zasuwa że matka nie nadąża, chyba na spacerki rowerkowe wynajmę męża :p To juz nie na moja kondycję :p
A no i Alan mnie dzisiaj zabił tekstem.
A. mama budyn chce
J. ale bedziesz go jadł
A. tak, bulcy w brzuszku
J. ale na pewno, czy tylko oczy by chciały jeść a brzuszek nie ???
A. mamo ocy nie jedzą, buzia je, moja buzia ce budyn !!! ( powiedział to krzycząc :p )

Koniec końców oczy by tylko jadły :-p

Witajcie Dziewczęta :)
U nas dziś niebo pod pierzynką, niedawno zaczęło padać i szaro się zrobiło. Mamuśka moja ma dziś urodziny, kupiliśmy je torcik i szampana i czekamy na ciocię, jaki to peszek ograniczać się nie dość że w szampanie to jeszcze w torcie :-p a jeszcze mamie się zachciało knedli zrobić ze śliwkami, a ja tak uwielbiam knedle...

Kurczę, widzę że sezon chorobowy w pełni. Wam dzieci chorują a mi mąż poległ :confused2:

Lili-dobry jest aparat z Alanka:-D Nastka mnie dziś terroryzuje od rana bo dostała pieniążka od babci i jej tlumaczymy żeby sobie dozbierala pieniążków bo ja jej coś dam i A też to moze sobie wtedy coś kupić a ona mówi ze nie bo przecież będzie miala siostre niedlugo i musi jej coś kupić żeby jej nie brakowało niczego to jej tumacze że wyprawke my robimy może nam pomóc wybierać a swoje pieniążki moze przeznaczyc na swoje potrzeby a ona swoje:-D z tymi dziećmi moja ma taki apetyt że wszystko zje w każdej ilości więc słodycze pochowałam a na wierzchu mam tylko owoce:-p zaraz sobie chyba kisiel fundne:sorry: Jeśli chodzi o proszek dla dzieci to ja kupilam dzidziusia ale później będę prala w zwyklym dziewczyny kiedyś na forum podaly temat żeby sprawdzić czym sie różni proszek zwykly od "dziecięcego" i okazalo sie że sklad ten sam tylko w dziecięcych są platki mydlane więc po to tak dużo przepłacać:eek: ale to już decyzja każdej indywidualnie Ja na zime iwogóle z wózków uważam tylko te z gondolą wózki typu fotelik do auta i później niby wózek z tego powodują że dziecko siedzi pokrzywione a nie jest to dobre dla kręgoslupa

reklama
A mi chlopaki rano sobie poszli i spalam do 15.00:szok: nie wiem co bede w nocy robic:sorry:

Co do materaca to i my musimy sobie kupic, ale narazie nie bardzo wiem do i jak:eek: u nas tak materace tempura polecaja, ale sa strasznie drogie:szok:

Wiola mnie nie piecze rana po cc tylko czasem kluje w tym miejscu:sorry: jak dlugo Nastka bedzie w domku????

Lili ale ten Twoj Alan to jest spryciarz:rofl2: fajne ma pomysly zawsze:-)

Do góry