reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

nathani u mnie przy pierwszym porodzie tak szybko to zrobili,ze nawet nie wiedzialam,ze bylam nacieta :no:,dopiero rano jak szlam pod prysznic zauwazylam..a raczej poczulam :-D

reklama
nathani no chyba tak :-D
a tak serio to ja juz bylam tak obolala i zmeczona,ze tylko marzylam o tym aby juz urodzic,polozna musiala miec wprawe,wiec pewnie dlatego nic nie czulam i nawet nie wiedzialam :tak:
a szyli mnie jak mialam narkoze,wiec dopiero rano poczulam

Witajcie dziewczyny

Ja dzisiaj całą noc nie spałam, miałam taką potworną zgagę że płakałam z bólu, migdały, mleko, woda z sodą nic nie działa, nie zdziwie się jak po porodzie zrobie sobie gastroskopie a tam wrzody albo inne paskudztwo. Jak macie jakiś super cudowny sposób na zgagę to będę wdzięczna jak się podzielicie z cierpiącym :sorry2:.
Mój mąż znowu na 2 dni mnie opuścił, na szczęście w listopadzie konczą się mecze i nie będę sie martwić że na porodzie go nie będzie.

Ledwo żyję ale chata wysprzątana na błysk, obiad zrobiony i teraz idę poleżeć bo kręgosłup mnie boli strasznie.
clodi moja mama na zgage je banany:-)

Poczytałam sobie Was i jestem coraz bardziej przekonana do cc . Mimo że pierwszy poród miałam że tak go nazwę łączony czyli sn + cc i po cc czułam się delikatnie mówiąc nie najlepiej to jednak zdecyduje się na cc. I tak musi boleć i tak. Gdzieś raczej naciąć muszą to niech przynajmniej nacinają tam gdzie mam bliznę.

Dzisiaj byłam w sklepie z Młodym zakupiliśmy buty jesienne oraz kurteczkę także ma chłopina w czym biegać po dworzu. Ponadto zapisałam go na zumbatomic ( dla niewtajemniczonych to coś takiego mniej więcej ZumbAtomic with Judy - YouTube Adaśko jest w grupie 4-7 lat i nie jest najmłodszy :happy2:)

Ostatnia edycja:
Clodi wspolczuje sama mam czasami zgage. Biore rennie owocowe albo gaviscon truskawkowy oba bezpieczne dla kobiet w ciazy. Sa tez mietowe ale mi nie pomagaja.

reklama
Witajcie dziewczęta,
pierwszy dzień kursu za mną, przede mną jeszcze 26... o ile go dokończę. Jednak nie trzeba było płacić dziś, mam na to 2 tyg., a po drodze mam wizytę u gina, więc uzależnię dalsze chodzenie od tego, co mi powie. Póki co już ubolewam nad jutrzejszym dniem :( kurs na 9ą, prosto stamtąd do pracy do 23ej :baffled: chyba tylko zostaje mi stwierdzić że moje dziecko ma głupią matkę :dry:

Poza tym humoru dziś nie mam w ogóle. Trochę się wczoraj pocięlismy z moim i tak jakoś się to szwenda za nami. Ale przynajmniej w końcu pomył okna jak mnie nie było.

Widzę że pod moją nieobecność wypłynął temat nacinania. Położna u nas mówiła, że nie tną za koleją każdej jednej, tylko w momencie kiedy jest to niezbędne. Lepiej zostać naciętą niż pęknąć, pęknięcie może nieść za sobą skutki nawet katastrofalne... No i podobno pytają o zgodę na nacięcie jeszcze na izbie przyjęć.
Samo nacięcie podobno nie boli, większość z kobiet nawet nie jest świadoma kiedy nastąpiło. Podejrzewam że więcej jest tych kobiet które są lub zostaną nacięte, ale krocze można też wzmacniać jeszcze w ciąży i starać się je uelastyczniać, jeśli jednak i to nic nie da, wykonuje się cięcie (w kierunku "tylno-bocznym", ważna jest ochrona mięśni odbytu).
Trzeba pamiętać, że nie zgadzając się na nacięcie możemy też zaszkodzić dzidzi.
Nie wiem, nie rodziłam i przeraża mnie wizja cięć i pęknięć, ale już się oswoiłam z tą myślą i jestem zdecydowana zgodzić się na cięcie.

Do góry