reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Sarka u nas tną standardowo mnie dwa razy nacięli po tej samej stronie, za drugim razem zszywała mnie Pani dr. b. młoda przyuczająca się do specjalizacji...Może da się to naprawić bo mi tak szwy założyla ze mam buły:no:
Noukie a Ty masz cc ze wskazania?
tak sobie myślałam ostatnio ze teoria i piękne hasła pt. rodzić po ludzku swoje a życie swoje...

reklama
Witam sie i ja:-) Pranie wywieszone, mąż w pracy, córka wydelegowana do szkoły a ja sie biorę za porządki w domu bo przez tydzień nie ruszyłam palcem. Wstyd, że taki syfek mam ale nie miałam siły. teraz trochę spokoju więc nadrobię (mam nadzieję);-)
Lilith 100 lat dla Alanka!!!
sarka życzę siły i wytrwania. Bedzie dobrze i na pewno donosisz do terminu. Trzymam &&&&&&&:tak:
Noukie a masz już termin cc czy dopiero to jest propozycja lekarza?

bulkasia, bedna ta twoja córa :( w sobote do szkoly hehehehe :) Ja wlasnie zjadlam sniadanko, wstawilam pieczen do piekarnika i sie troche obijam, po poludniu bede piekla ciasteczka dla malej, ciekawe jak mi wyjda. Moja mala juz ma katar ponad tydzien, nie chce dac sobie sciagnac katarku,ani gruszka ani frida :nerd: czasem udaje nam sie we dwojke, niestety trzeba ja przytrzymac,a ona wtedy strasznie placze :zawstydzona/y:. ja nie mam serca ja tak meczyc, ale biedna nie moze czaem oddychac i leci jej z nosa.
U nas dzis bura pogoda, ale czego ja sie moglam spodziewac, w koncu juz jesien...w Irlandii.

Nathani będę rodzila w krakowie w szpitalu na Ujastek warunki sa tam dobre do niedawna szpital byl calkowicie prywatny a teraz ma umowe z NFZ i mają tam masy pacjentek sale dwuosobowe z lazienkami standard wysoki i opieka super ale jak wszędzie też sie zdarzają położne hardcory.Ja mialam co prawda cesarke ale szare mydło jest poprostu nieocenione po wszelkiego rodzaju nacięciach do ran idealne i przyspiesza gojenie też sobie rane przemywałam szarym mydlem :tak: U nas zimno dziś wstalam po 9 zaraz trzeba isć na zakupy na takie zimno nie chce mi sie z domu wychodzic ale co zrobić nie mam pojęcia co dziś gotować weny mi brakuje do wymyslania codziennie innego obiadu:baffled: Noukie-fajnie że mąż byl z tobą u nas wpuszczanie m do cesarki dopiero raczkuje:dry: ale cały czas może być za drzwiami i po porodzie pokazują mu pocieche w tym szpitalu co ja będę rodzić to po znieczuleniu zzo odrazu jedzie sie na sale dzienną gdzie czeka mąż i dziecko a po narkozie niestety swoje trzeba w separatce odsiedzieć:sorry2:

dzień dobry :) mąż pojechał na verva street racing a ja leżę sama. mieliśmy jechać razem no ale z wiadomych przyczyn zostałam w domu... a niech sobie odpocznie troszkę. Wczoraj zrobił zupe brokułową i rybę w sosie brzoskwiniowym - debiut ale jaki pyszny <mniam>. zupy zostało mi na dziś więc z głodu nie umrę ;-)
wczoraj dzwoniłam do ginki bo już wybrałam leki na opryszczkę a żadnej poprawy powiedziała że w takim razie to może nie opryszczka, tylko jakieś uczulenie... kazała myć się szarym mydłem -niezastąpionym również w takich sytuacjach :-D i smarować pimafucortem. i nie chcę zapeszać ale już po pierwszej takiej aplikacji i myciu przestałlo swędzieć... :-)

Witamy :)
tylko prosze sie nie smiac o a jak wyglada tp naciecie krocza w praktyce - bolalo? W ogole czytalam ze nacinaja albo kierunku odbytu albo wbok o to jak to jest. Rany tragedia. W moim szpiyalu podpbno tna wszystksie kobiety jak leci:/ co wcale mi sie nie podoba.

no mnie pocieli w strone odbytu w bok, ja tego praktycznie nie czulam, nacinali mnie ze wzgledu na to, ze musieli uzyc vaccum. Przy zszywaniu dostalam znieczulenie miejscowe i lekarka mi mowila ze moze mnie troche ciagnac przy tym i moge czuc dziwny nacisk, ale mnie to nie obchodzilo bo juz mialam dzidzie na brzuchu :-) po tym wszystkim maz powiedzial ze wcale szwu nie widac, tzn ze jakby mnie ogladal ktos obcy to by pewnie nie zauwazyl, a on go widzi bo wie ze tam jest hehehehe;-)

neska mnie nacieli w bok,nie czulam naciecia bo robili to kiedy mialam party..z synem troche czulam,bo nie chciala polozna naciac ale jak zobaczyla ze mlody wychodzi glowka do gory to szybko naciela,abym sama nie popekala..bo lepsze naciecie niz mialoby cie rozerwac .;-)
pozniej ladnie mnie zszyli i jest wsio si :tak:
nie ma sie czego bac..a na rane pozniej cos mialam,ale nie pamietam..nie wiem czy nie rivanol i jeszcze cos,ale to juz tak dawno bylo,ze nie pamietam :sorry2:..no i duzo trzeba wietrzyc,ale o tym wszystkim to sie dowiesz po porodzie ,bo na pewno ci powedza :tak:

reklama
neska nacięcia nie poczujesz . znaczy będziesz świadoma że tną ale nie będzie bolało jak całą reszta;-) u nas też tną jak leci niestety...
oczy mam spuchnięte bo śnieżka uciekła i bałam się o nia i płakałam ale dziewczyny ją znalazły na warsztacie u sąsiada ....

Do góry