reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

witam sie i ja :)
My juz po obiadku, a nawet po dwoch. Od wczoraj mam wyjatkowy apetyt. Zjadlam troszke żurku a pozniej sosik z łopatki z ziemniakami i ogorkiem <mniam> I mam ochote na ciasto drozdzowe- tak za mna chodzilo od kilku dni- ze wlasnie w piekarniku mam buleczki drozdzowe :)

Dziewczyny zdrowka zycze.
Widze kazda z nas jakas obolala. Mnie prawe biodro boli- ale to z takiej mojej przypadklosci (nie wiem skad ja mam) czasami mi cos przeskoczy a pozniej wskoczyc nie chce i tak juz chodze z 2 tygodnie, najgorzej obrocic sie w lozku bo troche boli, no i musze uwazac przy chodzeniu bo czasami zdarzalo mi sie tracic rownowage jak mnie tak nagle bol zlapal.

vivienne- powodzonka z mieszkankiem :)

reklama
Hej Dziewczynki, alez was choroby podopadaly. Zycze zdrowka!!! Ja jak do tej pory bez problemowo:-) Wiki dojechala do pl cala i zdrowa i teraz moge odetchnac. Siedze sobie na laweczce przed domkiem, grill sie robi i jest cudownie bo pogoda jest super, cieplunio!!!!
ankka co to za potrawa ten bogracz?
nathani dalam jej caly zestaw i ma go miec zawsze przy sobie:tak:
Jedzonko gotowe:-)

Widze że nie tylko mi dopisuje apetyt ... kurcze tak sie objadam jak szlona...wszyscy po normalnym obiedzie juz nie maja siły a ja dalej bym coś zjadła ... musze troszke przystopować bo jak tak dalej pójdzie to do następnej wizyty przytyje kolejne 2-3 kg ...

Najgorsze jest to ze znowu słodycze za mną chodza i mogła bym je jesc cały dzień ... musze sie troszke opanować bo za 2 tyg glukoza mnie czeka:wściekła/y: żebym tylko nie miała znowu tej cukrzycy.

A i nigdy nie sądziłam ze przy gościach tak sobie odpocznę ehhehe ... normalnie dziecka nie ma ... czuje sie jak na wczasach hehehe...cisza, spokój, nikt nie krzyczy mamo to mamo tamto. Raj na ziemi :)

No powiem wam,że nie mamy lekko, jak tak poczytam, każdej coś doskwiera :tak: Ale zaciskamy ząbki i nawet jak dzidzia za mocno kopnie i tak z czułością pogłaszczemy się po brzuszku :tak: Wczoraj właśnie dostałam takiego kopniaczka od małego aż zabolało, w ogóle jakiś rozbrykany jest, coś czuję, że będzie niezły ancymon :-D Ale i emocji mi nie brakuje, więc to może dlatego. Wspominałam wam wczoraj, że mój się na meczyk wybrał, ale wrócił po pół godz i oświadczył, że jedzie do szpitala :shocked2: Nawet nie zdążył zagrać jak dostał bólu w karku, tak, że nie mógł skręcić głową na boki i do przodu. Tydzień temu spadł z dużej wysokości z drabiny na plecy i głowę i teraz wylazło. Okazało się po prześwietleniu, że ma uszkodzone kręgi (skręcone, czy zwichnięte, coś tak jakoś), no i przez 2 tyg. ma chodzić z golfikiem otrtoped. Musi sobie kupić taki profesjonalny, bo na razie ma założony taki tymczasowy z bandaży. Oczywiście jedzie na lekach przeciwbólowych :dry: Ale do roboty oczywiście planuje iść, no bo musi :wściekła/y: Tylko, ja mu tłumaczę, czy jak wyląduje na wózku to też tak będzie mówił, że musi. Gorzej jak z dzieckiem :no: I weź się kobieto nie denerwuj no! :confused2:

Goście pojechali było miło;-)
zdrówka dziewczyny Wam życzę.
Ciril
pij dużo, nie gorących rzeczy, przy krtani nawilżanie ważne.
viviene powodzenia w poszukiwaniu, też jutro mam badanie moczu plus morfologia;-)
betiks zdrowia dla męża, uparciuchy z tych facetów naszych

Apetyt u mnie tez taki, ze chyba nie odstawiam wogole jedzenia:sorry2: ciagle glodna jestem:sorry2::sorry2::sorry2:

Betiks faceci w wiekszosci do uparciuchow naleza:sorry2: ale jesli chodzi o prace i zwolnienia to ja tez taka jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: pracuje w mojej obecnje pracy juz trzeci rok i nie bylam jeszcze na zwolnieniu, a papierkow od lekarzy troche sie juz uzbieralo:sorry2::sorry2::sorry2: nie pisze tu o ciazy bo to jest zbyt oczywiste, ze jakby cos sie dzialo nawet bym sie nie zastanawiala;-), ale jesli chodzi o mnie i moje zdrowie to jakos malo asertywna w tych sprawach jestem:no::no:

Dzięki dziewczyny za kciuki o mieszkanie, skłaniamy się ku mieszkaniu, które dziś widzieliśmy, mieszkanie przestronne, duże plus właścicielka wydaje się w porządku i nie nachodzi lokatorów. I też jest w ciąży :) To było jedyne mieszkanie, które oglądaliśmy ponad godzinę :D

Morfologię i tę nieszczęsną glukozę też muszę zrobić, ale to bliżej wizyty u gina, a wizyta 10.08. A więc dobrych wyników nathani :)

Cześć dziewczyny

margot mnie jak złapie skurcz to przez kilka dni po mnie boli łydka, ale jak mnie złapie to prostuje nogę i palce podciągam do góry i od razu puszcza. W piątek do lekarza idę to mi pewnie przypisze jakąś dawkę magnezu na to

Normalnie nie wiem co mam myśleć o tym bo w ciąży jestem po raz pierwszy. Nie wiem czy to ruchy dziecka czy trawienie, czułam dzisiaj takie jakby stuknięcia, sama nie wiem jak to opisać. Ciesze się na myśl że to dzidziuś może tak kopać :-D

reklama
clodi To bardzo prawdopodobne że stukała Wasza dzidzia ;) Ja już od ponad tygodnia odczuwam takie "postukiwania" i "fikołki" i jestem już praktycznie pewna że to dzidzia a nie moje wnętrzności ;) Strasznie się z tego powodu cieszę, choć na razie rzadko się zdarzają, to czekam cierpliwie aż dzidzia będzie częściej dawać o sobie znać ;)

Do góry