reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ania to ciesze sie ze nie beda bo ostatnio sie gubilam:):):)
A bilety o ktorych pisalam man jeszcze na mecz brazylia tunezja, nawet nie wiecie jak sie ciesze bo w sumie to taki prezent urodzinowu dla
Meza

reklama
Hej dawno nie pisałam ale mam tragiczny okres.
Ciąglę ryczę, wymiotuje, jest mi niedobrze i chyba przeziębienie się zbliża bo gardło boli ;(
do tego Załamałam się kompletnie dziś badając swoje obrzydliwe ciało
i mam cholera jasna początki rozstepów na łydkach
Oczywiście nie na brzuchu tylko te moje cholerne nogi są do dupy
obcięła bym je i tyle! :no:
O udach to już nie wspomnę bo powitałam celulitis czy jak to się cholerstwo zwie.
Zaczęłam wyć mój nie wie o co chodzi to mu pokazałam jaką ma piekną żonę
A i jeszcze nie dość że miałam problemy z naczynkami pękającymi to teraz
mam całe nogi usiane pajączkami.
Nic tylko ubrać długie spodnie:zawstydzona/y:

Fiolka niestety to są uroki ciazy, ja nigdy nie rozumialam tych co tylko och i ach, bo aż tak słodko nie jest.
ale sie nie przejmuj co do Lydek smaruj nawiązać je i całe ciało zapobiegniesz dalszym peknieciom. Co do cellulitu po ciazy zniknie, tak organizm kumuluje zapasy dla dziecka, może mało urocze ale tak jest... Ciało kobiece sie zmienia, aale pomysl ze jesteś piękna i bardzo wyjątkowa bo nosisz w sobie mały cud waszej miłość. Dbaj o swoje ciało ze zdwojoną siła i bedzie dobrze

Mi rozstępy na udach zostały po pierwszej ciazy...wiec teraz sie juz nimi nie przejmuje...są mało widoczne przy krótkich spodenkach :)
Zresztą ja je zobaczyłam dopiero po ciazy jak zaczełam chudnąć ... to wtedy sie gnojki ukazały :szok:

Kurcze zapomniałam napisaż ze jak leżałam w szpitalu to robili mi dwa razy USG na przyjęciu do szpitala i na wypis takie ładne zdjecia zrobili i mi nie dali wrrrrrrrrrrr:wściekła/y:
Ale za to potwierdziła mi nastepna Pani Dr ze widzi łechtaczkę...wiec jest wielka nadzieja :) jeszcze tylko 6-7tyg i na połówkowe usg

Ostatnia edycja:
nathani, betiks dzięki, że pytacie ale rocznica odbyła się tak jak każdy inny dzień... no może trochę inny bo nie codziennie mój mąż na rower chodzi;p dałam mu prezent, był zdezorientowany później jak się zorientował za co to powiedział, że przecież jeden ślub mięliśmy świetować, a ja odp. że nikt mu nie każe świętować, ale pamiętać to by mógł... i poszedł na rower.. w międzyczasie sobie poryczałam On zauważył i wydusił o co chodzi więc mu powiedziałam i dziś jest milusi :)

Oczywiście przeczytałam wszytskie posty co miałam do nadrobienia ale pozapominałam coście pisały...

nathani, betiks dzięki, że pytacie ale rocznica odbyła się tak jak każdy inny dzień... no może trochę inny bo nie codziennie mój mąż na rower chodzi;p dałam mu prezent, był zdezorientowany później jak się zorientował za co to powiedział, że przecież jeden ślub mięliśmy świetować, a ja odp. że nikt mu nie każe świętować, ale pamiętać to by mógł... i poszedł na rower.. w międzyczasie sobie poryczałam On zauważył i wydusił o co chodzi więc mu powiedziałam i dziś jest milusi :)

Oczywiście przeczytałam wszytskie posty co miałam do nadrobienia ale pozapominałam coście pisały...

Tacy już Ci faceci są , ale nie martw się ..Teraz najważniejsza jesteś Ty...

Mi rozstępy na udach zostały po pierwszej ciazy...wiec teraz sie juz nimi nie przejmuje...są mało widoczne przy krótkich spodenkach :)
Zresztą ja je zobaczyłam dopiero po ciazy jak zaczełam chudnąć ... to wtedy sie gnojki ukazały

Kurcze zapomniałam napisaż ze jak leżałam w szpitalu to robili mi dwa razy USG na przyjęciu do szpitala i na wypis takie ładne zdjecia zrobili i mi nie dali wrrrrrrrrrrr
Ale za to potwierdziła mi nastepna Pani Dr ze widzi łechtaczkę...wiec jest wielka nadzieja :) jeszcze tylko 6-7tyg i na połówkowe usg

Mnie tak samo się zrobiły rozstępy , wkurzyłam się jak nigdy :-D

Ale Ci zazdroszczę tej córy :-) Strasznie bym chciała żeby moja Pani Dr ujrzała łechtaczkę..no ale jak będzie chłopak to też jakoś przeżyje ;-) Oby donosić i zdrowe było to dla mnie najważniejsze :-)

Ostatnia edycja:
fiolka głowa do góry wiesz jaki ja mam celulajt, trudno potem bedziemy spalac, w boki mi poszło ale co zrobić . Pomyśl o maleństwo i byle do grudnia ;-) a za rok latem bedziemy lasencje

Joanna dzięki za wyjaśnienie po po prostu nie wiedziałam skąd to się wzięło
może za mało ruchu mam, ale jem normalnie.
Trudno będę te łydy molestowac masażem może troche zejdzie :zawstydzona/y:

Lilith kiedy Ty w szpitalu byłaś? omineło mnie chyba

Madlen współczuję
Mój to chyba jakiś ideał bo daty pamięta wszystkie nie tylko te główne ale np
pierwszy pocałunek i takie tam :-p

Dobra zbieram się, pozdrawiam:-)

No w końcu odespałam...
Codziennie jeździłam jeszcze 100 kom do szkoły i z powrotem na wesele. Miałam 4 egzaminy, z jednego mam 5. z drugi mam zalliczony, ale jeszcze nie wiem na co, a z dwóch czekam na oceny... I tu mogę mieć kampanię wrześniową...
Z osboty na niedzielę spałam 1,5 h. pojechałam na egzaminy, później na poprawiny i jeszcze wracałam 270 km do domu, ale czułam się świetnie. Tylko poniedziałek i wtorek przespałam:zawstydzona/y:

Wracając do mojego usg... to dzidzia ma dokładnie wymiary książkowe, na dany dzień ciązy. Przezierność karkowa i kość nosowa w normie. Do sprawdzenia jeszcze będzie prawa dłoń, bo przez całe usg bobo miało ją zaciśniętą w piąstkę. Po cichu powiem, że chyba to dziewczynka... znaczy się lekarz powiedział, że nic nie widzi co by wskazywało na chłopaka, ale że jest jeszcze czas na potwierdzenie, bo tonie na 100%....
Teraz mam dylemat... ale to już w grupie...

reklama
Witam sie juz po obiadku. Czuję się taka zmęczona i podbrzusze mnie coś boli...
Co do celulitu i rostępu to nie opuszczają mnie już od ponad 12 lat czyli od pierwszej ciąży. Nie przeszkadza mi a tym bardziej mojemu mężowi.:-)
Ciril gratuluję zdrowego Maluszka:tak:
Lilith lepszego samopoczucia życzę.

Do góry