reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

i ja mówię cześć i bo tego dnia dobrym nazwać nie mogę... Dopadł mnie jakiś niepokój, wszystko mnie boli: plecy, ręce i brzunio:(
dziewczyny jak wy śpicie? Bo ja na lewym boku długo nie wytrzymuje zaraz mnie boli bark i małżowina uszna
:wściekła/y: na prawym niby mi wygodniej bo zawsze zasypiałam na brzuchu z głową zwróconą w tą samą stronę ale i tak bark i ucho bolą więc najczęściej w nocy budzę się obolała i przerażona na plecach... Co podobno nie jest wskazane a u mnie wywołuje ból kręgosłupa i brzunio mi jakoś sie zapada...
dziś mnie tak kłuje brzunio i prawy bok ze nie wiem...mam doła, a do wizyty jeszcze 2 tyg:(
poza tym wczoraj wzięłam sobie kąpiel w wannie a że mam hydromasaż to sobie go uruchomiłam na te obolałe kości... Chodził ze 3 minuty aż zauważyłam że całeciało odtyh bąbelków się trzęsie więc szybko wyłączyłam ze strachu że mogę zaszkodzić dzidzi... I chyba od tamtej pory mam jakieś chore myśli w głowie i sny i niepokój... :(

Liwus ale Ci się Adasiek namęczy, bidulek... Ty przy okazji też. Zdrówka i siły życzę do pokonania choróbska!
Goko też się nacierpialaś biduniu, a wszystko przez złośliwość rzeczy martwych, współczuję.. Trzymaj sie:)

Ostatnia edycja:
reklama
4madlen nie łatwo mi to pisać ale wydaje mi się, że się niepotrzebnie same nakręcamy (mam tu oczywiście też siebie na myśli) .... jak coś boli już myślimy, że coś się dzieje.... jak nie boli lub brak dolegliwości też.... niepotrzebnie się stresujemy bo WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE!!! MUSI BYĆ!!! INNEJ OPCJI NIE MA!!!!!

4madlen - ja tez mam problem w nocy, bo chwile wszystko mi drętwieje, i całą noc kręce się w każda możliwą stronę. Rano wstaje cała obolała.
Chyba pora zaupić tą wielka poduchę do spania - może to pomoże.

Aniu świetne wieści :-)
4madlen ja uwielbiam spać na plecach. Jeszcze mi się zdaży tak zasnąć ale to sporadycznie. Zasypiam za to tak pomiędzy boczkiem a brzuszkiem. Tak jabym się na nodze podpierała, żeby brzuszka nie uciskać :tak: Może zmień poduszkę? Jak bolą cię uszka może potrzebujesz troszkę bardziej miękkiej?

Ania, widzę, że wizyta udana - GRATULACJE :tak:
4madlen Ja zawsze spałam na prawym boku i nadal tak śpię. Na lewym nie mogę, bo albo jak mówisz ucho boli, albo mi łapa drętwieje. Za to staram się uważać, żeby nie zasnąć na plecach, bo wtedy zawsze mam koszmary, budzę się z krzykiem, palpitacją i niepokojem. Lekarz mówi, że to reakcja na niedotlenienie i że może się to tak objawiać. Współczuję ci, bo teraz ze wzgl. na rosnący brzuszek nie możesz spać "po swojemu" i dlatego ci ciężko złapać jakąkolwiek inną pozycję. Może spróbuj pól na bokiem, pól brzuchem, żeby nie całkiem na brzuchu z poduszką między kolanami lub obejmując. To też dobry sposób na bolące plecy w ciąży, ta dodatkowa poduszka między nogami. Życzę znalezienia dogodnej pozycji i jak najwięcej przespanych nocy :tak:

Dzien dobry wszystkim,
Spiaca jestem bo goscie wczoraj pozno poszli i nie spalam za dobrze.
Misia a czemu mialas usg polowkowe w 12 tygodniu ? To nie bylo genetyczne ? Myslalam ze, polowkowe robi sie w polowie ciazy ok. 20 tygodnia a moze zle mysle ?
Ankka wspaniale ci dzidzia rosnie i jaka wiercipieta
Ja rowniez jestem za osobnym watkiem kulinarnym
Goko wspolczuje
4madlen ja zawsze zasypialam na brzuchu, a teraz w ciazy wlasne dobrze mi sie spi a lewym boku chociaz na prawym tez dobrze
Trzymam kciuki za wizyty

reklama
lolcia juz zmieniałam 5 razy... W koncu zostałam przy takim kojcu dla ciężarnych chyba jest najwygodniejszy, ale cięzko sie z niego na siku wygramolić...
a co myslicie o tym hydromasażu? Mógł zaszkodzić tymi wstrząsami? Bo na jacuzzi na basenie bym sie nie odważyła wejść bo woda za ciepła i bakterii mnóstwo...

Do góry