reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Ja jeszcze się smaruje zwykłym kremem nawilżającym, ale już niebawem zacznę używać olejku EUCERIN. Długo się wchłania także najlepiej używać na noc ale na prawde godny polecenia :)

Ja właśnie wczoraj zamówiłam chustę, dzisiaj zostanie wysłana :) Mam nadzieję, że będzie w porządku. To mój pierwszy zakup dla Dzieciątka, radość buszowania po ciuszkach została mi na razie odebrana bo rodzina już trzyma całe reklamówki dla nas. Na początek starczy :)
Co do pieluszek to myślę, że pampersy będziemy mieć na wyjścia czy coś, a w domu to wielorazówki.

Vivienne a jaką chustę zamówiłaś ? Ja chcę elastyka ale też nie chcę na nią wydawać koszmarnej kasy. Fajne są podobno Gabi , ale wydawać na nią 150zł :baffled: Na allegro widziałam po 50-70zł i myślalałam o któreś takiej. Tkaną mam Nati także na wiosnę w sam raz będzie :happy: A wielorazówki masz jakieś konkretne wypraktykowane ? Ja poprzednio miałam właśnie babyetta a od zawsze się "kochałam" w Itti bitti ale ich cena mnie sukcesywnie zniechęca:-) Także też chyba wielorazówki kupię na allegro:happy:

Fiolka super wiadomości

Ja na krem na rozstępy nie zamierzam się zaopatrywać, bo w poprzedniej ciąży cudowałam z różnymi i niestety nic to mi nie dało bo rozstępy jak mają być to i tak będą, a smarowałam się 2xdziennie ... Fakt brzuch był bez rozstepów, najgorzej mi się "rozstąpiły " uda..ale z czasem nieco zanikłe , ale są ..wrrr....

Ostatnia edycja:
Hej, ja już po pracy. Dzisiaj krótko bo mam straszny ból w krzyżu. Ledwo chodzę i wygięta jestem. Dysk mi wyskoczył i tak będę miała kilka dni. Zawsze stosowałam leki przeciwbólowe i Voltaren a teraz to nie wiem czy w ciąży mogę tą maść urzyć???
Zrobiłam udane zakupy bo w GAP-ie jest 50% znizki i moje spodnie były za pół ceny a w H&M też przeceny i po 7 funtów kupiłam bojówki czarne ciążowe i sweterko-bluzeczkę, która ma wstawkę na dekolcie i przy karmieniu mozna odsłaniać:-) A wczoraj na Ebayu mąż znalazł mi fajne jeansy ciążowe, które oczywiście mi kupił. Jestem wyposażona w spodnie do końca ciąży - taką mam nadzieję;-)

Madziula28 witam wśród grudnióweczek:-D
Liwus życzę zdrówka dla synka.
nathani mnie zapachy nie drażnią ale czuję je bardziej intensywnie, natomiast odruch wymiotny wywoluje mycie zębów.
Fiolka przynioslaś piękne wieści i gratuluję zdrowego Maluszka:tak:
Joanna szybciutko do brzusia wrzuć jakieś smakołyki bo to Maluszek wysyła sygnały, że cos jest nie tak. Głowa do góry.

Idę cos na obiad zrobić, zero pomysłu.

Dostałam od męża :)
Prawda że śliczne ? ;)
p6110713.jpg

Ja uważam, że nawilżanie ciała w ciąży jest bardzo ważne. Jeżeli ktoś ma mieć to i tak będzie miał rozstępy, ale na pewno dzięki codziennemu nawilżaniu nie będzie miał ich aż tak dużo. Starsze pokolenie mam poleca smarować się zwykłą najzwyklejszą oliwką dla dzieci :) podobno działa tak samo jak inne olejki super firm :)

reklama
liwus, ja jestem świeżonka w temacie macierzyństwa, więc i pieluchy będą moje pierwsze i chusty też i Dzieciątko i cała otoczka :-D
O chustach czytałam i czytałam i po wszelkich porównaniach i wytrząsaniu z pamięci pierwsze "zasłysze" i programy o chustach zdecydowałam się na kółkową, bawełnianą (tkaną... chyba? ;)) Znalazłam na allegro za niecałe 70 zł co przy tego typu chustach wydawało mi się tanie. Pewnie dojdzie na dniach to się więcej o tej konkretnej dowiem, a w praktyce to same wiecie kiedy... nie mogę się doczekać!

Co do pieluszek to z czasem o tym poczytam, popatrzę co, gdzie i za ile mają, co Wy polecacie i wtedy zrobimy zakupy :tak:

Zazdroszczę Wam, tym po pracy, ja jak zwykle o tej porze cierpię na niechcemisizm, bo do pracy na 19. Ale za to jutro wolny dzień, nie mam telewizji, ipla już nie jest darmowa, nie mam seriali, nie wiem co z sobą począć czasem wolnym czasem!

Do góry