reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ruda-Iza ja też nie mogłam ale zasnąć :(
Non stop mi się sikać chciało choć chodziłam co chwile, normalnie jakby
mi coś uciskało pęcherz :zawstydzona/y:

Lolcia dzięki nareszcie zrozumiałam :sorry2:

Sowinka super wieści :D

Życze udanych rozmów :tak:

Ja zjadłam grzanki z dżemem truskawkowym i ciągle mi ciśnienie się podnosi
bo cholera dzwonią jakieś debile na domofon tak że by każdego obudzili a ja tylko podskakuje.
Tak samo listonoszka nie ma do nas poczty a dzwoni jak leci do wszystkich .
Kiedyś muszę ich opierniczyć :wściekła/y:
Poza tym znów mnie swędzi cholera :/ ale to na zewnątrz i ja wiem że to od tej luteiny
bo ciągle przez to mam mokro, kupiłam chyba z 5 opakowań wkładek i ciągle zmieniam

reklama
nathani czyżbys była w ciąży?:-D

Powodzenia dziś wizytujacym u szefostwa! będzie dobrze, nie zbija to na pewno;)

Z tyg. to tak własnie jest że jak jest 10t4d to znczy że leci własnie tydz. 11 w momencie gdy wybije na suwaczku 11 tydz oznacza ze jest właśnie skończony:tak:
A najprościej obliczyć sobie pełne 9 mies. ciązy w ten sposób - osatni dzień okresu plus 7 dni czyl u mnie np jest to 14 marzecz plus 7 dni to 21 czzyli kazego 21 dnia miesiaca zaczynam kolejny mies ciazy, tak najprosciej i tym sposobem 21.XII skonczę pełne 9 mies ciaży czyli 40 tyg:)

Ja juz pytalam ale chyba nikt nie napisał...czy spicie jeszcze na brzuchu? ja starsznie lubię tak spać i jeszcze spie choc juz czuję ze jest mi coraz mniej komfortowo:/
Ja jutro ide pierwszy raz na badania...a za tydz. wizyta, jeny ile to sie trzeba naczekać:/

sowinka gratuluje!!!:-)

Fiolka u mnie było tak samo bo mieszkam pod "1" więc wszyscy trabili do mnie, i dozorczyni i listonoszki i sprzedawcy i z ulokami i wszyscy po prostu...do czasu az zwróciłam uwagę że mam małe dziecko i mi budza je domofonem do tego zbędnym!!!!:wściekła/y: już tak nie dzwonia ale zdarza się bo co rusz ktoś nowy grrr

Ostatnia edycja:
sarka ja na brzuchu nie spie,nigdy nie spalam..najlepiej lubie spac zwinieta w klebek na prawym boku,ale teraz po tej stronie lezy dzidzia,wiec za duzego wyboru nie mam..tylko lewy bok...juz od tej jednej pozycji jestem polamana..ale co zrobic..
ja na razie zegnam sie,zajrze pozniej
milego dnia :-)

Kurczę, napiłam sie soku pomidorowego i mam zgagę, ehhh:baffled:

sarka
ja nadal sypiam na brzuchu, inna pozycja nie wchodzi w grę przy zaśnięciu ale też czuję już mały dyskomfort bo uciskam na brzuch.

A zapomniałam się pochwalić że mdłości coraz mniejsze :-)
ale ja oczywiście świruję czy to zły znak :dry:

z tygodniami zrozumiałam jak napisałyście że leci.
bo ktoś wcześniej pisał że niby się jest w następnym tyg.

Sarka ja śpię czasem prawie na brzuchu, nie całkiem ;)
ja mieszkam na pierwszym piętrze :sorry2: i czasami odłączam domofon:-p

Madlen skąd wiesz ze na prawym leży dzidzia ?

Ja też jeszcze spie na brzuchu chociasz juz czuje lekki dyskomfort ...i staram sie go bardzo nie ugniatać :p jakos mi to wychodzi .... uwielbiam tez spać na prawym boku ...na lewym spac nie moge ...ale w ciąży wskazane jest spać na lewym boku ...nie pamietam juz dlaczego ale tak mi lekarz mówił w pierwszej ciązy :)

Po wczorajszym męczącym dniu dziecka na boisku ... dzisiaj z synkiem obudzilismy sie o 10:38 wow ...ale żeśmy zaszaleli :p

Ostatnia edycja:
Witam
POchwale sie wam powiedzialam moim rodzicom o ciazy i odziwo bardzo sie ucieszyli nie spodziewalam sie tego:-Dale jestem szczesliwa i zauwazylam ze4 chyba coraz bardziej dociera do mojego meza ze bedzie trzeci dzidzius w sobote wydawalo sie jakby sie nawet cieszyl.
Mi tez sie zdarza jeszcze spac na brzuchu

kiss super, że rodzice tak zareagowali a co do męża to tak jak Ci pisałyśmy, musi sie oswoić i tak się z nim dzieje. Już niedługo będzie szalał z radości a jak już weźmie Maluszka na raczki to uhuhuuh:tak:

reklama
kiss martwiłam o ciebie, dobrze ze sie odezwałaś:-)
sarka chyba ciąża;-) z tygodniami zaraz oblicze według tej reguły. nie śpię na brzuchu nie lubię

Do góry