reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

lolcia ale u was pazdziernik tloczny..impreza za impreza :-D
u mnie w pazdzierniku sa tylko M.ur
liwus dzieki,tak wlasnie myslalam,ze cc robia tylko jak jest taka koniecznosc..tylko tak tu dziewczyny zaczely pisac o tej cc,ze zakrecilam sie i myslalam,ze teraz mozna robic na zyczenie
ide smyki gonic do kapania,bo jak ja tego nie zrobie,to same nie wpadna na pomysl aby isc sie myc :wściekła/y:

reklama
A ja się zbieram, żeby iść jutro na rozmowę z dyrektorką... Jest to dla mnie trudne, bo po raz pierwszy muszę iść na taką rozmowę i dlatego, że na co dzień z tą kobietą nie mam kontaktu, ostatni raz widziałam ją na rozmowie kwalifikacyjnej...
Ale nie mogę w nieskończoność odkładać poinformowania jej o ciąży. Brrr, wzdryga mnie na samą myśl!

Mnie tez czeka jutro taka rozmowa:no::no::no: panicznie sie jej boje, nie na to co szefowa powie, bo mnie to nie bardzo interesuje, tylko samej siebie jak zaczne i wogole, malo asertywna w takich rozmowach jestem:sorry2:

madlen79 tak dobrze zrozumiałaś
Ce
sarka jest wtedy kiedy życie dziecka jest zagrożone ... albo kiedy nie ma postepu porodu.
gin kieruje na cesarke wtedy kiedy kobieta ma bardzo dużą wade wzroku lub inne powikłania zdrowotne ...nie ma czegos takiego ze kieruje do psychologa.... każda kobieta moze rodzic SN ale nie każda ma tyle zdrowia...żaden psychiatra tu nie pomoże

Dziewczyny nie ma co sie bać rozmowy z szefostwem stres źle wpływa na ciąże i dzidzius to odczuwa ... idziecie mówicie ze spokojem jaka jest sytuacja ... nie ma sie co stresowac szefostwo Was za to nie zabije..ja powiedziałam od razu jak sie dowiedziałam o ciąży zeby miec z glowy ..szefowa bardzo sie ucieszyła i pogratulowała mi...teraz siedze na zwolnieniu lekarskim i mam wszystko w du... ze tak powiem w koncu 100% płatne

Ostatnia edycja:
Hej laski, wróciłam do domu padnięta i z wielkimi bólami podbrzusza. Nałaziłam sie dzisiaj, że szok.
Trzymam kciuki za dziewczyny, które jutro mają wizyty no i za te przed rozmową z szefostwem. Ja taka mam za sobą, było ciężko ale teraz jest ok.
Idę sie położyć bo właśnie zaczyna się ''Prawo Agaty"". Miłej nocki:tak:

Dziewczyny nie ma co sie bać rozmowy z szefostwem stres źle wpływa na ciąże i dzidzius to odczuwa ... idziecie mówicie ze spokojem jaka jest sytuacja ... nie ma sie co stresowac szefostwo Was za to nie zabije..ja powiedziałam od razu jak sie dowiedziałam o ciąży zeby miec z glowy ..szefowa bardzo sie ucieszyła i pogratulowała mi...teraz siedze na zwolnieniu lekarskim i mam wszystko w du... ze tak powiem w koncu 100% płatne

U nas l4 nie ma, a ja tak jak pisalam nie przejmuje sie szefowa, poprostu sama rozmowa mnie bedzie stresowac, ze hej:sorry2:

Mnie jest trochę głupio, bo jestem na zastępstwie za dziewczynę w ciąży... wiecie, taka nieco incepcja się robi :p Boję się, że stchórzę. I chyba w końcu nie pójdę jutro do głównej dyr. tylko do kierowniczki internatu i najpierw z nią pogadam... Boże, jaki tchórz ze mnie :p Ale nie stresuję się tak, żeby Dziecięciu szkodzić. Tak myślę :sorry2:

madlen79 to zależy od szpitala ... w prywatnych szpitalach położniczych masz dodatkowy cennik i wybierasz sobie poród jaki chcesz, natomiast jeśli chodzi o państwowy szpital to cc wykonują tylko wtedy, gdy są do tego wskazania.
Ewentualnie musisz dobrze załatwić sobie ze swoim ginekologiem aby wypisał ci skierowanie na cesarkę:-)

Witam o świcie
Nie mogę spać... przyśnił mi się były pracodawca i tak się zdenerwowałam że już zasnąć nie mogę.
Co do cesarki ja miałam ciążę przenoszoną, 42 tc i brak oznak porodu. KTG miałam non stop przyczepione, w pewnym momencie coś się z dzidzią zaczęło dziać i w końcu zrobili cięcie. Kiedyś myślałam, że po cesarce są kolejne cesarki jednak cięcie nie jest wskazaniem i teraz mogę rodzić SN (chyba że prywatnie za 2 tyś chyba).

Mam też taką małą uwagę związaną z kalendarzem ciąży... a macie świadomość że ciąża nie trwa 9 miesięcy a 10, czasem dłużej? :-D:-D:-D

Życzę miłego dnia, powodzenia na badaniach i lekkich rozmów z pracodawcami.

reklama
Witajcie.
Liwuś trzymam za dziś
Viviene i Naoukie będzie dobrze i dyrektorzy nic tylko pogratulują :-D
Wiem co czujecie bo musiałam tez gadać z szefem ...wyrazy mi się myliły porażka ale suma sumarum wyszło ok.

Nie wiem jak wy to liczycie z tymi tygodniami:cool::confused:

Do góry