reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Maja powiem Ci że fajnie że macie wcześniejsze terminy wy będziecie juz po a my - te z końcówki grudnia dalej w stresie.
a cc płatne czy jak to załatwiasz? bo jak nie ma wskazań to lekarze nie robią cc. No ja sn bez znieczulenia x2 . Pewnie 3 tez będzie sn chyba że młode by się pośladkami ustawiło.

reklama
Majja lekko nie bylo,ale nie ma co do tego wracac,najwazniejsze ze wszystko skonczylo sie dobrze :tak:
Bulkasia doczekasz sie ruchow,doczekasz :tak:
Asia zadalam pyt,na 'ciaza w uk',mozesz zerknac ?
dziewczyny,a myslalysnie juz o tym,czy chcecie rodzic z M.czy same ?
bo ja oba porody mialam z M.i nie wyobrazam sobie,aby teraz bylo inaczej..ale z racji,ze nie mamy tutaj rodziny..to byc moze bede musiala rodzic sama..:-(

Mój Mąż sam wpadł na to, by być ze mną, i zakładamy, że tak będzie. Chyba, że poród zacznie się z zaskoczenia i nie zdąży, czy coś ;)

Majja, ja wg OM mam 1.12 ;) wg ostatniego usg to już 14.11 :D Także nie wiem, może powinnam przenieść się w inny wątek ;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Goko trzymaj się kobieto, odpoczywaj i staraj się nie myśleć.

My byliśmy na jednym spotkaniu, 2 następne festyny darowaliśmy sobie ze względu na pogodę, za to niedługo przychodzi kolega do starszaka i jego tatuś więc dzieciaki będą szaleć a my pewnie jak zwykle gadać i gadać :)

Co do terminów to ja w pierwszej ciąży miałam termin na 11,09. Dzień wcześniej brat męża się żenił a mąż był swiadkiem. Modliliśmy się żebym urodziła kilka dni wcześniej lub kilka dni później. Mój tato urodził się 10,09 więc chciałam wcelować w ten termin i zrobić mu prezent. A okazało się że urodziłam 25,09 :-D Byłam wielka jak wieloryb i ledwo się już ruszałam :-D
Teraz mam termin z UsG na 26,12 taki sam termin tylko rok temu miała żona owego brata ale urodziła 13,12 :-D
A jeszcze fajny przypadek z terminami rodzenia dzieci ma moja siostra. Pierwsze dziecko urodziła w dniu urodzin naszej babci. Drugie dziecko urodziła w dniu moich urodzin. Oj takie milutkie prezenciki urodzinowe :-D:-D

Nathani cesarka jest za dodatkową opłatą tak jak zzo.

Joasia to idziemy łeb w łeb ... fajnie :-)

Madlen oby do grudnia

Mojego męża nie chcę przy porodzie, nie chce żeby patrzył na to wszystko. To postanowione.
Za dodatkową opłatą u nas jest możliwość wynajęcia sobie dodatkowej opieki położnej na czas rodzenia i takie mam plany. Ona mi pomoże najbardziej. Nie chce się wściekać dodatkowo jak mnie będzie mój facet denerwował.
A tak jak już pisałam ja jestem panikara i histeryczka , więc będzie osto :baffled::baffled::baffled:

Viviene ale duża rozbieżność :szok: ale zostań z nami, jak będziesz pierwsza opowiesz nam ze szczegółami :-)
Zresztą i tak w praniu wszystko się zmienia ... te terminy pewnie ulegną jeszcze nie jednym zmianom .:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Też tak sądzę, chyba po prostu mam duże Dziecię :D Najważniejsze, że zdrowo się rozwija. Myślę, że pod koniec listopada pewnie będę je już miała ;) Po prostu szybko rośnie, pewnie będzie pulpecik po Tatusiu... śmieję się, że będę tydzień rodzić jak w takim tempie będzie przybierać ;)
Z usg 9 maja wychodził termin 24.11, taki mi nawet odpowiada, bo 25.11 mam imieniny :)

Oba porody z M. i teraz sobie nie wyobrażam inaczej.Był niesamowitym wsparciem dla mnie! no i przecinał pępowinę jednej i drugiej:-)

Dziewczyny okropnie mi dzisiaj:-:)-:)-:)-(

Nathani
mialam cc bo maly byl ulozony glowka do gory, do tego maly z problemami, wiec druga tez ma byc cc, gin cos tam wspominal, ze jak tym razem bedzie wszystko ok to moze jednak sn, ale ja zdecydownie na nie:-p

Moj M tez byl przy cc teraz tez bedzie, a Quintusia sprzedamy siostrze i po przyjada;-)

Goko wszystko bedzie dobrze, musi byc, odpoczywaj ile sie da, jutro daj znac co powie gin????

Nathani w przyszlym tyg zaczynamy 12 tydz:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Do góry