reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Masz racje Wiolka, Maya ma w szkole sporo niepelnosprawnych dzieci, I dla
Niej to normalne jednak jesli czegos nie zna czuje sie niespokojna zmartwiona stad pytan tysiac. Bo jej tak z zasady buzia to sie nie zamyka;)

reklama
Joanna-Nastka u mnie też jest gadułą jak miala ponad 2 latka zapytała mnie czy każde dziecko musi ćwiczyć i czy każde rodzi sie chore dlaczego ona jest chora,trzeba dzieciom odpowiadać na pytania żeby wiedzialy wszystko co wiedzieć powinny.Raz jechałyśmy w busie i siadła kolo nas kobieta która zaczęła z Nastką rozmawiać i mówi do niej ty taka duż jesteś i nie chce ci sie chodzić mam cie musi nosić a Nastka jej na to ja nie moge chodzić bo mam chore nóżki i już sie nic nie odezwała ja nie lubie sie obcym w busie tłumaczyć i opowiadać bo po co

nathani ja słucham tego co leci w radiu eska/planeta;-)
mój D. ostatnio do mnie mówi że chciałby już mieć malucha :-p

Wsparcie od rodziców jest najważniejsze, z tym daleko można zajść :)
oj co ja bym za to dała :-(\

Ale się smutno zrobiło, ja czytałam swoją książkę o ciąży jak to wszystko się tam tworzy
i jestem przerażona czy dobrze sie odżywiałam czemu wcześniej kwasu foliowego nie brałam
i czy wszystko bedzie dobrze :zawstydzona/y:

Ja bym nie zabraniała patrzeć, bo to nie jest nic zakazanego, tylko mówić, jak jest naprawdę. Z tego co widzę Twoje dziecko ma 5 lat, ja raz miałam pod opieką 12-latka, który pokazywał palcami na dziecko na wózku i głośno komentował.
Dziecko, które w naturalny sposób chce zaspokoić swoją ciekawość powinno mieć ją zaspokojoną, oczywiście bez tłumaczenia medycznego, tylko ogólnie, na tyle, ile jest w stanie zrozumieć, że tak się dzieje i to też jest normalne. I odpowiadać na te pytania, które ono faktycznie zadaje. Dziecko póki nie wie, że komentując głośno taki widok czyni krzywdę, ma do tego prawo. Ale od razu przy takich sytuacjach reagować i tłumaczyć trzeba.
Warto też poszukać jakichś bajek terapeutycznych, tak na szybko mam jedną, ma tytuł "Potwór", mam ją w opracowaniu programu wychowawczego, a z tego co widzę jest na podstawie B. Ferrero. Polecam czytanie + rozmowa, działa nawet ze zbuntowanymi 13-latkami ;)
A dla starszych czytelniczek: czytałyście "Poczwarkę" Terakowskiej?

Dziewczyny a Wasz ulubiony serial??? ja jestem fanka Chirurgów czekam na 9 sezon!!!!!

bulkasia - a ja muszę być zalogowana???
mam gadzety i teraz co szukac?

bulkasia ustawiłam dziękuje ci ;-)))))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry