reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Witam się dziś ja wczoraj miałam szalony dzień kosiłam trawe potem sprzątałam cały dom a wieczorem wybyliśmy na grilla noce u nas zimne:baffled: wracało się mało przyjemnie nie daleko wiec na nogach ale zimno było okropnie:dry: Dziś od rana obiad potem wymyśliłam sobie piec bounty i zeszło mnie a potem mieliśmy gości poszli po 19 to wykąpałam Juli poszła spać już o 20.30 Nastke też wykąpałam i oglądamy na 2 lato zet dwójki fajnie grają Elak ma buty bo już śmiga za ręce zabawnie strasznie chodzi tymi malutkimi nóżkami tak szybko przebiera jagby biegła:-D No to chyba że tak sytuacja nie fajna ale co zrobić z reguły synowa i teściowa się nie lubią:-D Proszę cie jaka laska:sorry2:Nastula dzielna na diecie naprawdę je owoce mądra dziewczynka po 2 tyg będziemy się mierzyć ciekawe czy coś się zmieni w jej wymiarach:dry:Widocznie kolega Cię lubi:happy2: Coś mało dziewczyn ostatnio:dry:

Hej ja szybciutko dzisiaj, mamy 4 ząbka, w bólach i płaczu przebiła się górna prawa jedynka, ale pewnie nie koniec płaczu bo po lewej stronie się coś dzieje
wiolka23jak ty to wszystko ogarniasz ? koszenie, sprzątanie, pieczenie ? i to z dwójką dzieciaków, ja ledwo dam rade siebie ogarnąć, mały jest tak zajmujący, nie da nic zrobić jak nie śpi
fajnie że Nastka pilnuje diety, tylko na zdrowie może jej to wyjść
elak23 fajnie jak jeszcze ktoś zauważa poza mężem że jesteś kobietą i powie coś miłego

Czesc Dziewczyny. Zagladam na chwile. U nas bez zmian. Mikolajowi wrocil apetyt:) Przebily sie 3 zabki na gorze i jest juz spokojniejszy, ufff:) Ja do pracy wracam za tydzien a maly idzie jutro do zlobka na godzine, we wtorek i srode na 2. Zobaczymy, czy bedzie mu sie podobalo. Caly czas cwiczy podciaganie sie bo za wszelka cene chce juz stac na nozkach. Raczkowania to ja sie chyba nie doczekam.
Paulina gratuluje zabka. Mikolaj tez ma dziasla rozpulchnione i pewnie zaraz nastepny zabek bedzie sie przebijal.
Naty gdzie Ty sie podziewasz? Zajrzyj do nas czasem.
Ela, mnie tez maz wkurza:)
Zmykam. Dobrej nocki!!!

Hej Paulina gratulacje ząbka u nas dalej tylko dwie dolne jedynki normalnie to ogarniam po prostu jakoś sobie to wszytsko organizuje a w sobote Nastke zawieźliśmy na cały dzień do mamy to miałam jedną mniej Julita zawsze "kosi" ze mną siedzi we wózku bawi się zabawkami śmieje się do naszej suni i to mi dużo ułatwia ale kiedyś musiałam co chwile kosiarke wyłanczać bo tak się wściekała we wózku różnie to jest z dziećmi ale musze sobie jakoś radzić a ciasta zawsze pieczemy wszystkie 3:-D Julita w stołeczku siedzi patzry i je chrupki a Nastka mi pomaga albo ją zabawia:-) Andzia mam nadzieje ze się Mikołaj zaaklimatyzuje w żłobku i mu się spodoba:tak: Miłego dnia:-)

Fiolka - widziałam jednego posta wcześniej wiec mam zarys sytuacji:)
Wiolka - jak mówie, że laska to laska .. nogi masz zaje... możesz występować jako reklama chodakowskiej.
Dzielna nastka , kolega nie tyle ze mnie lubi ale docenia, ze odwalam za niego najnudniejszą robotę, a ja się
ciesze ze mam co robić. Ale widzisz nie tylko ja się dziwie jak ty wszystko ograniasz ale ja myślę, ze ty podstępnie wykorzystujesz do pomocy nastkę :)
Paulina -gratulacje ząbka - czyli macie wszystkie 1 już? Ja też jestem pod wrażeniem Wiolki, ale
tłumaczę sobie, że taka organizacja przychodzi przy 2 dziecku Niestety kolega nie docenia tego, ze jestem kobietą tylko tak jak pisałam wiolce docenia, ze odwalam za niego robotę
Andzia, nie napisze ze fajnie ze cię mąż wkurza ale .. cieszę sie ze nei jestem sama. I jak tam wrazenie ze złobka jaka jest procedura zostawiania dziecka , tzn od razu ...czy trochę się z nim bawicie przed zostawieniem
Agama - co tam u cię?
Asia - rozpakuj się szybko i wracaj do nas

Mam pytanei czy nei macie czasami wrażenia , ze pomimo tego ,ze męzowie są mili i pomocni i się staraja i wogóle to i tak to wy jesteście cały czas uwiązane do dzieci i ze jakoś ten podział obowiązków jest nierówny?
I jakoś nie ma szans wyrównać , albo mi się nie udaje . I kolejne pytanko do dziewczyn które odstawiały od cycka - jak wy to robiłyście ... ???? Ja czuje ze już mam mało pokarmu ale cycujemy popołudniu i całą noc . ..
w nocy widać ze się wkurza ze mu nie leci ale ciągnei i ciągnie tak, ze az mnie budzi przy tym ale przy butli płacze

I mam pomysl na ożywienie wątku .. tzn propozycję - jako, że ja mam wrażenie jałowienia tzn.
ze nic nie robię dla własnego samorozwoju chciałabym to zmienić i mam propozycję cobyśmy się
umówiły np na "wspólne czytanie/bądż oglądanie" - wspólne polegałby na tym, że umowiamy się
ze w danym tygodniu/miesiącu czytamy bądz oglądamy dany film i każda z nas potem napisze kilka słów
na temat tego co jej podobało lub niepodobało np w "dziewczynie z tatużem nie podobały mi się
cycki głównej bohaterki" lub o tym samym filmie "głęboka analiza nieprzystosowania społecznego poprzez pokazanie cycyków głównej bohaterki" :) i takie tam ... co do filmów do miałabym propozycję przejścia przez całego woody allena , co wy na to ?

Elak z daleka tak sa śliczne nogi ale z bliska mam pajączki i popękane naczynka wiem co mówie i niestety tak to wygląda z chęcią zamieniałabym się z którąś z was na nogi bez naczynek i pajączków:tak: Jak wpadłaś na mój podstępny pomysł wykorzystywania Nastki do pomocy z zajęciach domowych i przy Julicie?:sorry2::-DTak to prawda pomaga mi bardzo dużo takie dziecko to skarb:tak:sama smaruje sobie kanapki odnosi naczynia do zlewu włancza mi pralke ( uwielbia to robić) i wiele innych rzeczy :-)Jeśli chodzi o filmy to można spróbować tylko że ja rzadko filmy oglądam :dry: A gdzie reszta?:szok:

reklama
HALOOO!!!! DZIEŃ DOBRY, WITAM!! wrocila forumowiczka marnotrawna:p dziweczynki, przepaszam.. ale.. najpierw porzadki przed chrzcinami gotowanie pranie prasowanie, chalupa trzy pietra ponad 30 okien do umycia wszedzie bedacy wojtek malo pomocna siostra i jeszcze okres w miedzyczasie;/potem sprzatanie po chrzcinach a potem to od 15 malz moj do 23 byl na uropie a z weekendem to byl do przedwczoraj w domu wiec sie wzielismy za... porzadki oczywiscie haha, na ogrodzie w piwnicy i na strychu, zamowilismy kontener na stare gruzy, szkla i inne badziewia ktore przez lata zagracaly miejsce, wyrzucilismy co zbedne, maz cial drzewo na zime to ja pote ukladalam troche pojezdzilismy na jednodniowe wycieczki wakacyjne troche sie pooobijalismy w domu, a od piatku mam chorego wojtusia wiec u mnie jak zawsze cos, jak juz mialam chwile bo maly spal to sie bralam za obiad itd, same wiecie, ale fakt, mocno zaniedbalam, ale mam wytlumaczenie:) poczytalam wszystko co mialam do nadrobienia, choc was tez tu za wiele nie bylo:O
Asia Bp-jak tam waga Leny? pewnie od lipca to juz do 8 kg dobilyscie? gratuluje mamamamamamama hehe fajnie jak tak bobas wola co?:) co do szczepien to i ja doszlam do wniosku ze jakas taka nagle wielka afera ado tej pory jakos nikt nic nie mowil.. u nas po zadnym nie bylo nic zlego wiec zostawilam ten temat na razie na boku, uspiony^^
o anginie juz ok?

Wiolka my troche o sobie wiemy:D ale jak tam kolano? dalo rade na weselu?chyba dalo, bo czytalam ze poskakalas kózko troszku:) jak tam odchudzanie Nastki? co do tych czopkow co mi pisalas to one sa u mnie na recepte a jakos mi bylo nie po drodze do lekarza a jak juz mialam po drodze to zeby wyszly i po placzu:D zgadzam sie z toba w 100% co do uswiadamiania dzieci o chorobach innych dzieci o klasach integracyjnych itd, trzeba budowac w malych ludziach swiadomosc i delikatnosc w tych tematach, dziwi mnie ze sa tacy rodzice co to wpajaja swym dzieciom ze takie dzieci sa gorsze;/ szok:szok:
dzieki za komplementy o zdjeciach z chrzcin ale malo wstawilam bo jakos sie nie moge za nie wziasc:p jeszcze plenerowe mamy:)
dobrze ze Ci dziewczyny pozdrowialy, a robilas juli wymaz z ucha po tym zapaleniu?

Andzia fajnie ze Mikolajowi wrocil apetyt:)kupilas spacerowke?

fiolka o co chodzi z tymi postami? ja sie ostatnio wypisalam z grupy na fb bo i tak z tamtymi dziewczynami nie pisalam i nie moglam za nimi nadazyc poza tym chyba nie byly zadowolone z obecnosci innych grudniowek:( tylko nie bardzo zdazylam wylapac o co z Toba chodzilo?:(
jak wam idzie blw? bo po zdjeciach wnioskuje ze sie wikusiowi podoba:)
a no i gratuluje zabkow:)

Zania witaj:) jak maja?urodzilas tyle przed terminem prawie co ja, ja rodzilam w pierwszym dniu 37 tygodnia, wojtek sie urodzil tez duzy bo 56 cm i 3440wagi:) ale my mielismy duzo klopotow wczesniakowych i do tej pory sie za nami niektpre ciagna;/

trollinka witaj, zgadzam sie z tym oplacaniem, mi z tego calego pobieraczka tez kiedys przyslali zebym zaplacila a ja nic stamtad nie sciagalam:O i nie zaplacilam a kolezanka zaplacila a po pol roku znowu jej kazali :wściekła/y::szok:

adgama siedzicie juz?:*

elak jak u ciebie z ta 8? nie boli juz? no mi powiedzieli ze u mnie trza chirurgicznie bo ja mam pol na wierzchu a pol pod dziaslem wrosniete i ze trzeba kosc nawiercic i dziaslo ciac:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: fajnie ze twoj maz dostal prace:)no u was z babcia to fakt slaba sytuacja sie zrobila przez ta ciotke;/ niektorzy ludzie tak maja:( w kazdej rodzinie cos sie znajdzie, nie ma idealnie:( a chrzciny sie udaly, dziekuje:) towarzystwo pojadlo ale duzo jedzenia mi zostalo to pomrozilismy, wojtek zebral troche kasy, robilismy bez alkoholowe i co poniektorzy byli wrecz zadziwieni haha^^ jak dla mnie to to jest uroczystosc dla dziecka a nie dla pijanstwa:)poza tym mam jeszcze zalobe po dziadku wiec nie wiem czemu sie tak"dziwowali" ^^

Andzia-ale macie zębow:)!!

paulina graqtuluje kolejnych zebow:) a co do glutenu to jak je chleb i biszkopta to raczej jak po tym mu nic nie dolega to i po mannej nic sie nie stanie, jak nie chcesz dac takiej zwyklej to kup bobovity mleczna manna:)

a u nas...:
cztery zeby-diwe jedynki na dole i dwie na gorze
obecnie chorujemy na zapalenie jamu ustnej, mamy plasniawki i lykamu nystatyne ale wojtus slabo ja toleruje juz dwa razy po niej wymiotowal tak ze az sie dlawil;/ no i nie wiem co dalej robic bo musze to dawac a on zle znosi;/
jemu juz duzo w sumie po malu wszystko, ostatnio, mniej wiecej tydzien temu wprowadzilam normalne serki i jogurty i juz nie daje tych nestle czy bobovita tylko takie zwykle i jest ok, zajada sie ze hoho:)
bylismy 14 sierpnia na tym usg glowki a propo tych naszych poszerzen-balam sie strasznie zeby sie cos zlego nie okazalo, ale na szczescie jest dobrze, pomniejszyly sie:) lekarz pow ze skoro po pol roku sie pomniejszyly lub gdyby staly w miejscu a nie urosly to juz nie urosna
!:) chwala bogu:)
wojtek zaczyna juz sam stac, znaczy podchodzi do lawy czy innego mebla wstaje z podpieraniem, puszcza obie lapki stoi chwile i bach na pupsko:p
gada daj mama tata baba dzidzi dziadzia na moja siostre wola kla a ma na imie klaudia, robi i mowi papa, nadal bije brawo, wszedzie go pelno, wszystko rozwala, zabawki to malo interesujace sprawy, lepsze sa garnki, kapcie, itd:)
martwie sietylko tym jego serduszkiem no bo jak bylismy w kwietniu u kardiologa to niby ze otwor drozny sie wchlonal ale fizjologiczna niedomykalnosc zastawek zostala, daja niby czas do 5tego roku zycia.. zobaczymy wiec czy sie to samo ureguluje:O
wojtus tanczy i probuje spiewac, znaczy jak spiewaja w tv to wyje haha^^ nie lubi smutnych melodii i wolnych piosenek -jak taka uslyszy to zaczyna szlochac:baffled:
jestesmy na etapie wyboru nowego fotela samochodowego ale nie wiemy czy 9-25 czy 9-36?????????
a no i 80cm i 11,4kg takze maly to on nie jest:D
ubrania to juz na 92:szok: na 86 to tylko te z wiekszych rozmiarowek:p
no i cycol sie z niego zrobil, tylko by sie tulil:p

milego dnia :*

Do góry