reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

łoł Basia ja uwielbiam ten miodowiec z kaszą manną właśnie :-p Kupiłam kiedyś w cukierni kawałeczek, ale to nie było to, bo z jakimś kremem i w ogóle nie takie jak moja mama robiła. Muszę wziąć od niej przepis, bo nie mam. Ciekawe, czy mamy podobne? :sorry2:

reklama
Nathani ale mój drożdżowiec jest tak prosty, że aż głupio :-p

Byłam z M. na spacerze chustowym, usnęła tuż za drzwiami domu i przespała cały, ale się ludzie dziwili :szok:
3 scenki:

Mija mnie babka i za chwilę słyszę "BOOOOŻEEEE!!! PANI MA TAM DZIECKOOOO!!!!" no fajnie, że mi powiedziała, bo nie wiedziałam kogo dźwigam :-D Pogadałyśmy, była na tak ;-)

"Coś pani wisi,,, (i majta mi za ogon z tyłu) a nie, to dziecko pani nosi, ale wzruszające, ale ma fajnie"

Babka lat na oko 35-40 prowadzi babkę starowinkę lat ok. 80.
"Pani Basiu, pani zobaczy jaki maluszek. (starowinka patrzy po wystawach sklepowych - gdzieeee?) No tu, u mamy. (starowinka patrzy - ale gdzieeee?) W końcu im pokazałam Manię a ta "o jaaa, to ile ona ma, już pani z nią wychodzi (tu z kolei szok ja... jak to już? 3 miechy ma w domu siedzieć? 6? Rok??) Za moich czasów to tylko bety..."

Sympatycznie, nie? :-D

Przyszedł mi z bobovity poradnik żywienia małego dziecka, o wprowadzaniu pokarmów i jeden słoiczek z zupką po 4 mies. Fajnie, bo na tym się zupełnie nie znam...

Po szczepieniu, Milus sie wystraszyl:szok::szok: fajnie, ze mamy to juz za soba, tzn kolejne szczepienie za miesiac:sorry2: waga na 2 miesiace 6 kg;-)

Viv ale fajny ten polarek:tak::tak:

Witam,

zastanawiam się nad kupnem chusty tylko to motanie mnie przeraża, więc może nosidełko, ale czy są dla dwumiesięczniaka i czy są bezpieczne, bo mnie by było po prostu łatwiej je zakładać, bo moja Lenka często się uspokaja w pozycji pionowej, ehh, kompletnie się na tym nie znam, poszukam coś w necie, a ma któraś nosidełko i czy używa?

Viv ekstra polarek

Ostatnia edycja:
Witam,

zastanawiam się nad kupnem chusty tylko to motanie mnie przeraża, więc może nosidełko, ale czy są dla dwumiesięczniaka i czy są bezpieczne, bo mnie by było po prostu łatwiej je zakładać, bo moja Lenka często się uspokaja w pozycji pionowej, ehh, kompletnie się na tym nie znam, poszukam coś w necie, a ma któraś nosidełko i czy używa?

Viv ekstra polarek

Eni Ty mieszkasz w okolicach W-wy a tam możesz spokojnie spotkać się z jakąś chustomamą która Ci pokarze jak motać. Betiks gdzieś tam w okolicach mieszka i spotykała się z jakąś chustomamą więc niech da Ci namiary . Wg mnie lepiej chustę niż nosidło ergonomiczne czy też mei tai. A chustę bardzo łatwo zamotać , wystarczy chcieć wystarczy popatrzeć na nasze forumowe samouki jak Nathani czy Madlen

Viv super polarek chyba też zakupię . A na spacerze byłaś w tym polarku? Nie było Ci zimno? Ekstra że udał się spacer ...
Reakcje super ale czasem też są negatywne reakcje :-(

Ostatnia edycja:
Liwus_ ja raczej okolice Wrocławia a nie Warszawy, no nie wiem, myślę

Moja Lenka jak zasnęła po 11 to jeszcze śpi, wszystko porobiłam i .... się nudzę

Ostatnia edycja:
Liwus_ ja raczej okolice Wrocławia a nie Warszawy, no nie wiem, myślę

To jeszcze lepiej bo we Wrocławiu jest Klub Kangura : http://klubkangura.com.pl/wroclaw , zaraz poszperam i może Ci znajdę chustomamę . Ja na Twoim miejscu spotkałabym się z taką chustomamaą , popróbowała motać a jak by Ci to nie podeszło to dopiero wtedy kupiła nosidło...

Wybierz się na takie warsztaty Klubu Kangura , ja własnie na takim spotkaniu nauczyłam się motać...

Liwuś na polarek czekam, wczoraj wieczorem go znalazłam dopiero :sorry2: ale włożyłam Manię pod jakąś starą bluzę na suwak, a na to kurtka, która nas nie obejmowała ani kawalątek...
Na razie neg. opinii nie spotkałam, ale byłam jakas godzinkę tylko.
Eni we Wro na pewno tez są chustomamy :tak: popieram Liw w całej rozciągłości :)

Eni Kochana znalazłam super ekstra ChustoMamę która jest z Wrocławia ale jak się z nią umówisz to pewnie nawet do Ciebie dojedzie . Jej e-mail : marzena@zachustowani.pl ( jej profil : Odwiedź profil: marza - Chusty.info - chusty do noszenia dzieci i pokrewne tematy - Chustoforum ) albo tutaj masz taką dziewczynę : Agnieszka Łyko

A jutro są warsztaty chustowe we Wrocławiu - wybierz się na nie , poznasz inne Mamy i nauczysz sie motać:
http://www.zielonamama.pl/product-pol-1476-Warsztaty-chustowe-we-Wroclawiu.html

Lecę , idę karmić , potem się motam i lecę z Rozalą po Starszaka do przedszkola ...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,

Ja mam dwa, ale nie wiem czy moją małą mogę w to wsadzać, więc na razie się wstrzymuje. Ponoć można dopiero, jak mała będzie sama trzymać główkę. :confused::baffled:

Do góry