reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

łoł Basia ja uwielbiam ten miodowiec z kaszą manną właśnie :-p Kupiłam kiedyś w cukierni kawałeczek, ale to nie było to, bo z jakimś kremem i w ogóle nie takie jak moja mama robiła. Muszę wziąć od niej przepis, bo nie mam. Ciekawe, czy mamy podobne? :sorry2:

reklama
Nathani ale mój drożdżowiec jest tak prosty, że aż głupio :-p

Byłam z M. na spacerze chustowym, usnęła tuż za drzwiami domu i przespała cały, ale się ludzie dziwili :szok:
3 scenki:

Mija mnie babka i za chwilę słyszę "BOOOOŻEEEE!!! PANI MA TAM DZIECKOOOO!!!!" no fajnie, że mi powiedziała, bo nie wiedziałam kogo dźwigam :-D Pogadałyśmy, była na tak ;-)

"Coś pani wisi,,, (i majta mi za ogon z tyłu) a nie, to dziecko pani nosi, ale wzruszające, ale ma fajnie"

Babka lat na oko 35-40 prowadzi babkę starowinkę lat ok. 80.
"Pani Basiu, pani zobaczy jaki maluszek. (starowinka patrzy po wystawach sklepowych - gdzieeee?) No tu, u mamy. (starowinka patrzy - ale gdzieeee?) W końcu im pokazałam Manię a ta "o jaaa, to ile ona ma, już pani z nią wychodzi (tu z kolei szok ja... jak to już? 3 miechy ma w domu siedzieć? 6? Rok??) Za moich czasów to tylko bety..."

Sympatycznie, nie? :-D

Przyszedł mi z bobovity poradnik żywienia małego dziecka, o wprowadzaniu pokarmów i jeden słoiczek z zupką po 4 mies. Fajnie, bo na tym się zupełnie nie znam...

Po szczepieniu, Milus sie wystraszyl:szok::szok: fajnie, ze mamy to juz za soba, tzn kolejne szczepienie za miesiac:sorry2: waga na 2 miesiace 6 kg;-)

Viv ale fajny ten polarek:tak::tak:

Witam,

zastanawiam się nad kupnem chusty tylko to motanie mnie przeraża, więc może nosidełko, ale czy są dla dwumiesięczniaka i czy są bezpieczne, bo mnie by było po prostu łatwiej je zakładać, bo moja Lenka często się uspokaja w pozycji pionowej, ehh, kompletnie się na tym nie znam, poszukam coś w necie, a ma któraś nosidełko i czy używa?

Viv ekstra polarek

Ostatnia edycja:
Witam,

zastanawiam się nad kupnem chusty tylko to motanie mnie przeraża, więc może nosidełko, ale czy są dla dwumiesięczniaka i czy są bezpieczne, bo mnie by było po prostu łatwiej je zakładać, bo moja Lenka często się uspokaja w pozycji pionowej, ehh, kompletnie się na tym nie znam, poszukam coś w necie, a ma któraś nosidełko i czy używa?

Viv ekstra polarek

Eni Ty mieszkasz w okolicach W-wy a tam możesz spokojnie spotkać się z jakąś chustomamą która Ci pokarze jak motać. Betiks gdzieś tam w okolicach mieszka i spotykała się z jakąś chustomamą więc niech da Ci namiary . Wg mnie lepiej chustę niż nosidło ergonomiczne czy też mei tai. A chustę bardzo łatwo zamotać , wystarczy chcieć wystarczy popatrzeć na nasze forumowe samouki jak Nathani czy Madlen

Viv super polarek chyba też zakupię . A na spacerze byłaś w tym polarku? Nie było Ci zimno? Ekstra że udał się spacer ...
Reakcje super ale czasem też są negatywne reakcje :-(

Ostatnia edycja:
Liwus_ ja raczej okolice Wrocławia a nie Warszawy, no nie wiem, myślę

Moja Lenka jak zasnęła po 11 to jeszcze śpi, wszystko porobiłam i .... się nudzę

Ostatnia edycja:
Liwus_ ja raczej okolice Wrocławia a nie Warszawy, no nie wiem, myślę

To jeszcze lepiej bo we Wrocławiu jest Klub Kangura : http://klubkangura.com.pl/wroclaw , zaraz poszperam i może Ci znajdę chustomamę . Ja na Twoim miejscu spotkałabym się z taką chustomamaą , popróbowała motać a jak by Ci to nie podeszło to dopiero wtedy kupiła nosidło...

Wybierz się na takie warsztaty Klubu Kangura , ja własnie na takim spotkaniu nauczyłam się motać...

Liwuś na polarek czekam, wczoraj wieczorem go znalazłam dopiero :sorry2: ale włożyłam Manię pod jakąś starą bluzę na suwak, a na to kurtka, która nas nie obejmowała ani kawalątek...
Na razie neg. opinii nie spotkałam, ale byłam jakas godzinkę tylko.
Eni we Wro na pewno tez są chustomamy :tak: popieram Liw w całej rozciągłości :)

Eni Kochana znalazłam super ekstra ChustoMamę która jest z Wrocławia ale jak się z nią umówisz to pewnie nawet do Ciebie dojedzie . Jej e-mail : marzena@zachustowani.pl ( jej profil : Odwiedź profil: marza - Chusty.info - chusty do noszenia dzieci i pokrewne tematy - Chustoforum ) albo tutaj masz taką dziewczynę : Agnieszka Łyko

A jutro są warsztaty chustowe we Wrocławiu - wybierz się na nie , poznasz inne Mamy i nauczysz sie motać:
http://www.zielonamama.pl/product-pol-1476-Warsztaty-chustowe-we-Wroclawiu.html

Lecę , idę karmić , potem się motam i lecę z Rozalą po Starszaka do przedszkola ...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,

Ja mam dwa, ale nie wiem czy moją małą mogę w to wsadzać, więc na razie się wstrzymuje. Ponoć można dopiero, jak mała będzie sama trzymać główkę. :confused::baffled:

Do góry