reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

cześć mamuśki :-)

elak jeśli chodzi o twoje pytania to: krem na rozstępy póki co testuję no-scar, przerwy w karmieniu mieliśmy 5-6 godzinne, nie zauważyłam by w nocy jadała mniej, malutka kicha i ostatnio charcze, oczka zdarza jej się otwierać jedno bardziej jedno mniej a czasem tylko jedno, i język wysuwa - a od wczoraj zauważyłam, że jakoś nagminnie(co przyznam szczerze mi się nie podoba-bo sobie wkręcam różne rzeczy:zawstydzona/y::-()
eni, vivienne kompleciki śliczne,
viv fajnie, że masz w rodzinie teściową która potrafi uszyć to co sobie upatrzysz ;-)
bulkaasia życzę aby rana się w końcu zagoiła
liwus mi też położna kazała nie zaglądać do środka, tylko myć z wierzchu
madlen kciuki za wizytę zaciśnięte

wczoraj wybrałam się do mamy wózkiem, ale te wertepy śnieżne mnie tak denerwują, że odechciewa się gdziekolwiek chodzić :wściekła/y: - moja córa jest wtedy wytrzęsiona jak "diabli"

co do badania moczu to ja już robiłam trzy podejścia i ani razu mi się to nie udało, może macie jakieś sposoby jak to przykleić żeby się udało, bo mocz trzeba zbadać a nic mi nie chce wlecieć do tego woreczka :dry:

no i wczoraj ją pochwaliłam to dała do wiwatu, zasnęła dopiero po 2 a nie spała od 18 jak nie jeszcze dłużej, co prawda jak już udało się jej zasnąć to spała ładnie po aż do 7 :tak:, ale co się namęczyliśmy by ją uspać to nasze

no i dziś strasznie marudna jest i znowu jej się rano mlekiem chlusnęło niesamowicie

reklama
Adgama żebyś wiedziała, taka tesciowa to skarb, obszywa całą rodzinę :-D Jest zawodową krawcową, specjalizuje sie właśnie w ciuszkach do chrztu, sukienkach ślubnych i komunijnych i w kreacjach wizytowych, także oblatana co nieco. Kieckę do slubu tez mi szyła, wszystko wg mojego widzimisię, ubranko do chrztu też zrobi. Ciekawe tylko w co ja się ubiorę, chyba trzeba zacząć myśleć :-D

Teściowie pojechali na pogrzeb i na zakupy, ja smażyłam naleśniki ale jakies dziwne wyszły. Może to nieprzyzwyczajenie do patelni, gruba jakaś i cięzka aż się odcisku dorobiłam :dry:

Maryśka usnęła na tacie i tak spi, wlaśnie zajechali goście więc się zbieram. Miłego!

Dziewczyny a wiecie może czy podczas na przykład napadu kolki jak dziecku się poda pierś to przechodzi ?
Wikuś dziś zaśmiał się do mnie ponownie, całą buzią łącznie z oczkami :sorry2:

Adgama - też mi sie to nie podoba, bo internet jest pelny opisów do czego to prowadzi (NIE CZYTAJ). na szczęcie mężulek ma zdorowe podejście więc na razie próbuje sobie nic nie wkręcać.

Fiolka - ja też wychodzilam z założena, że nie wiadomo czy to kolki itp. ale stwierdzilam, ze wole podać kropelki bo może pomoże jak nie to wtedy bede szukać innych sposobów

Nie pamiętam którym maluszkom nie smakowała herbatka, mój też za nią nie przedpada więc podaje ją mu na głodzie - wtedy zje wszystko łącznie z brodą tatusia i stanikiem mamy.

Mam pytanko pojawiły nam się krostki małe czerowne - na policzka - lekarka orzekła ze to trądzik - teraz mamy podobne na brodzie .. czy tam tez moze być trądzik ?

fiolka- jak to czytam to powiem Ci ze u mnie bylo to samo- maly po odbiciu wrzeszczal znowu i znowu do cyca, i tak wkolko.
zoltaczke tez mial.
ja wiem jedno- podkurczanie nog i ataki wieczorne to nie zawsze kolka. bylismy na oddziale gastroenterologii dla dzieci i takie ataki brzuska to nam powiedziano ze dziecko na bol tak reaguje a to kolka nie musi byc.\
moj najpradopodobniej sie przedadal- zoladek nie pracowal tak jak poienien, nawet malo pierdzial.
teraz odpukac od tygodnia zero boli nawet dzien potrafi pospac. nocka jak zwykle przespana. zacyna spac juz cale noce do 7 rano. ja na toim miejscu bym spobowala mu dawac mniej jesc niech pokrzyczy daj mu smoka, przemecz sie ze 2 dni tak i sprawdzisz czy pomoze, jak bedzie chcial jesc to po prostu daj mu rumianku albo koperku. a kropelki mozesz dawac - ja mam esputicon - 4 razy po 5 kropel- zalecenie szpitalne. baki ida pieknie. w ogole nie to samo dziecko. a pomyslec ze od 7 tygodni byl taki ryk ze szok. zupelnie jak u ciebie jak czytam. ja co prawda teraz podaje butelke maly jadl 120 ml teraz daje mu 90 ml czasami tylko ciut wiecej, npo dzis w nocy jadl 120 bo nie chcial nam usnac. dojadl i spal prawie do 9. teraz wazy 5300 a ma 8 tygodni, czyli w sam raz.

adgama a moze podejdz do przychodni i niech tam ci pomoga ,zeby zalozyc woreczek i zebrac mocz ;)
ja tak zrobilam z corka jak byla malusia,bo sama w domu to sie kaleczylam..
a tak apropo to nasze coreczki maja takie samo imie ;))
moje dziecko dzisiaj caly dzien spi...mam w domu aniola :-Dciekawe jaka bedzie nocka..hmmm

Ja już z powrotem w domu.

Dzisiaj zadzwoniła moja mama i powiedziała, że babcia ma gruźlicę..
A parę dni temu Zuźka była u niej i ja w sumie się z nią "cmokałam" w usta, składając życzenia. Mała niby była szczepiona w szpitalu na gruźlicę, ale sama nie wiem.. Dobrze, że jutro idę z nią na kontrolę to wypytam o jakieś "sprawdzenie" mnie i jej, czy nie załapałyśmy tej choroby.

Dzień dobry własciwie juz dobry wieczór zaczełam was czytac po 17 ale przyjechali niespodziewani goscie zanim nadrobiłam wasze pisanie to mnie zeszło do teraz:sorry2:Jesli chodzi o pielegnacje okolic intymnych u dziewczynek to ja u starszej i u młidszej zawsze jak pampers zmieniam myje jej siurke w środku rozchylajac wargi ,lekarz nam powiedział ze z tego wzgledu ze mamy czesto nie myja swoich corek tam dokładnie biora sie czeste zapalenia dróg moczowych i inne infekcje.Pozatym ja mała profilaktycznie po kazdej zmianie pieluszki kremuje i zbiera sie tam tez krem nie wyobrazam sobie nie myc jej dokladnie:baffled: Adgama z tym naklejeniem woreczka na mocz jest troszku roboty ja zawsze staralam sie go porządnie i równo nakleic na wargach sromowych i muszą być suche żebys małej wczesnie nie posmywała chusteczkami mokrymi bo sie odklei mam nadzieje ze sie uda:tak: Viv super miec taką teściową to Marysia będzie gwiazdą w dniu chrzcin:-) Fiolka cieżko powiedzieć czy on podczas napadu kolki będzie chciał chwycić piers jak dziecko sie wygina to cieżko żeby uchwycilo piers mojej córci pomaga masaż brzuszka jak ma kolke j jak ją na brzusiu klade to sie uspokaja i jej przechodzi:sorry2: Nska to ładny klocuś z twojego synka moja córcia też ma 8tyg a ważyła 4500:happy2:jak ja kiedys wazylismy w przychodni tylko jest dosć długa bo jak kiedys nas odwiedziła kuzynka zpółrocznym synkiem to on klocus tylko nasza Julita wielkosci jego:-D Madlen79 moze bedzie ładnie w nocy spala miejmy nadzieje:tak: &&&&&&&&&&&za wizyte jutrzejszą:happy2: Aurelka mam nadzieje że nic nie złapałyście i jestescie zdrowe;-) Nathani chyb aty pytałaś u nas nie ma usg bioderek na NFZ tylko prywatnie ale co zrobic jak trzeba to trzeba chociaz chyba wszędzie powinno być jednakowo:sorry2:moja gwiazda spi zaraz kapiel i kolacyjka i lóżeczko:-)

Dziewczyny wybaczcie, ale nie nadrobię was i nie będzie mnie jakiś czas.
Z moją mamą jest bardzo ciężko, byłam już dzisiaj po księdza, na chwilę jej się po tym poprawiło. Był też lekarz i powiedział, że może umrzeć nawet dzisiaj :-( Nie mam siły, totalnie niewyspana, kursuję między małą a mamą :-( Ciężko mi, bo ani jednej, ani drugiej nie mogę poświęcić tyle uwagi, ile potrzebują

reklama
viv pozostaje pozazdrościć ;-)
madlen właśnie też o tym myślałam, chyba jutro podjedziemy na przychodnie, dobrze,że te woreczki na mocz to groszowe sprawy :-D
ankka przytulam wirtualnie

Do góry