reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Antoś śpi w łóżeczku :) pewnie po pierwszym nocnym karmieniu zostanie z nami w łóżku bo przeraża mnie perspektywa godzinnego usypiania go w łóżeczku... ja nie wiem jak On to robi ale czasem jak zaśnie na mnie to mogę sobie go z m po kilka razy podawać z rąk do rąk i się nie obudzi a jak go tylko włożymy do łóżeczka to od razu się pręży, stęka otwiera oczy i mu nie pasuje... :cool:
opowiem Wam coś :) dziś była u mnie moja mama ze swoją koleżanką (bo ta chciała Antosia zobaczyć) i z Lenką -córką mojego brata, która za miesiąc skończy 3 lata. Jak przewijałam Antosia to moja mama mówi: "Lenka idź zobacz jak ciocia zmienia pieluszkę Antosiowi, zobacz chłopcy mają siusiaka", Lenka podeszła do nas ja jej odkryłam pieluszkę bo w tym czasie zdążyłam już założyć, a ona na to: "ma siusiaka! mój tatuś też ma siusiaka taaaakiego welkego!" stwierdziła rozkładając rączki :-D uśmialiśmy się z niej jak nie wiem :)

dobrej nocy dla Was mamuśki i Waszych maluszków. Buźka!

reklama
Dobry wieczór zagladam na chwile padnieta jestem bylismy w tym szpitalu i o dziwo Julite dzis objrzał lekarz ale od 10 wyszlismy dopiero przed 14:szok:no cóz dowiedzielismy sie ze wszystko wporzadku i nic si nie dzieje ta przepuklina powinna sama sie wchłonac a za 6 tyg ustaliłam termin Nastce to pani doktor powiedziała ze podejdzie kuknac na mała bo i tak z nami bedzie potem pojechalismy złozyc dokumenty w koncu o becikowe bo od listopada nie mialam wczesniej czasu i musialam druki u nich przepisywac bo po nowym roku nowe druki im przysłali przepraszam ze nie nadrobir ale cały dzien pozadomem:sorry:

Czesc dziewczyny, kurde nie mam czasu nadrabiac, troche mnie to irytuje.
Dzis bylismy na szczepieniu z Majcia a potem na zakupach, na pepkowe. Troche roboty nas czeka, ale nie zamierzam sie przemeczac gotowaniem, maz robi pempkowe to niech kucharzy:-D ja i tak nie zawiele z tego zjem.
Dzis tesciowa zostala z synkiem w domu, powiedziala ze zrobil nam bardzo wodnista kupe...nie wiem moze za duzo jablek jem. Nie sadze zeby to byla biegunka bo potem juz kupy nie zrobil az do tej pory tylko sobie prykal.
Ja sie tak cieszylam ze znow bede karmic a tu znowu bol, kurde walcze z moim malym bo on lapie za sam sutek zamiast za "calosc" denerwujemy sie przy tym oboje bo mnie boli, a jemu zle mleko leci, tzn na poczatku to jeszcze szybko, a potem jak sie trzeba pomeczyc i possac to zly ze nie idzie.
A dodatkowo od odciagacza zrobilo mi sie odparzenie wokol brodawek, dostalam takiej czerwonej wysypki i swedzi jak cholera, wiec i tak zle i tak niedobrze :sorry:

bulkaasia super to nosidełko, ja też nie miała bym cierpliwości do chusty, takie nosidełko by mi sie przydało

Mój mąż dzisiaj na podłodze śpi, stwierdził że go mięśnie brzucha bolą i biegać przez to mu źle, bo mu ciasno z nami. Nie moge się doczekać przeprowadzki i łoża małżeńskiego. Biedny jutro pewnie wstanie i go kręgosłup będzie boleć :sorry:. No cóż ....

Kasiu to nie jest tak, ze bez PESEL-u nie przyjma :-) czekam na PESEL zeby ja od razu ubezpieczyc. Problemow jako takich nie robia, bo musza przykac nie ubezpieczone dziecko ale krzywo patrza u mnie jak nie ma papierka glupiego...
coś o tym wiem:eek: jak ostatnio byłam z małym u neurologa to okazało się że Wojtuś jeszcze nie ubezpieczony i panie nie wiedziały co dalej:eek: no ale sprawdziły mój pesel i mogłam iśc do lekarza

adgama85 wiem na pewno że tantum verde w aerozolu można ale co do tabletek to nie mam pojęcia:sorry:

Chwaliłam sie niedawno że dałam rade z cyckami i dziecko już coraz mniej mm je ale chyba się przeliczyłam. On chce coraz więcej i więcej, a cycki nie nadążają, w ogóle nie śpie bo on cały czas je, tylko jak mu flaszke dam to wtedy mam czas na sen a tak to ciągle na cycku wisi i zmieniam z jednego na drugi i tak w kółko :no:
my z Wojtkiem jestesmy na tym samym etapie, wczoraj kupiłam sobie herbatkę laktacyjną z herbapolu bo jak młody się denerwuje to zaciska dziąsła i ciągnie mnie za sutki:wściekła/y: herbatka dała efekty, dziś go sama brałam częściej żeby spił to co się produkowało:-D tylko odpisze i zaraz go biorę bo mi cycki eksplodują :-D

kasia mój tez ma mase krostek na buzi od jakis 3 dni, jakby jakas wysypka ale to chyba od banana którego zjadłam (tak mi się wydaje) a co do odciągania skórki to nam połozna powiedziała, że jak syn skoczy m-c to wtedy zacząć tak pare razy dziennie:-)
no własnie on skończył miesiąc i staram się tak delikatnie odciągać, ale mam stresa:eek:

Nasza położna kazała obciągać przy myciu (brzmi to tylko strasznie).
zciągnąć trochę skórę w dół i oblać dookola wodą, bo mogą tam się zbierać jakieś drobinki.
moja koleżanka miała taki problem z synkiem, niechciał nawet siuśkać, ropa mu się zbierała i ból był ogromny, płakali razem z nim:-(

U nas cała nocka nieprzespana :-( Mała się prężyła i płakała tak jest od kilku dni ale dzisiaj w nocy wyjątkowo nasilone. Także chyba ma kolkę. Idę dzisiaj do apteki kupić jakieś krople na jej brzuszek. Może polecicie jakieś?? Stosowałyście może takie coś Windi: kateter rektalny dla niemowląt (przeciwdziała kolce) - Bobomarket.pl
pierwsy raz to widzę nigdy nawet nie słyszałam o tym:eek:

liwus koleżanka polecała Bobotic
my używamy własnie bobotic, teraz podaję Wojtkowi 3xdziennie po 8 kropelek i jest lepiej

Antoś śpi w łóżeczku :) pewnie po pierwszym nocnym karmieniu zostanie z nami w łóżku bo przeraża mnie perspektywa godzinnego usypiania go w łóżeczku... ja nie wiem jak On to robi ale czasem jak zaśnie na mnie to mogę sobie go z m po kilka razy podawać z rąk do rąk i się nie obudzi a jak go tylko włożymy do łóżeczka to od razu się pręży, stęka otwiera oczy i mu nie pasuje... :cool:
ja często kładę blisko głowy moją koszulę, to się sprawdzało z Julką i z Młodym też się sprawdza:tak: może spróbujcie odkłądac go do łóżeczka tak żeby leżał na twojej bluzce lub koszuli/piżamie:-)
opowiem Wam coś :) dziś była u mnie moja mama ze swoją koleżanką (bo ta chciała Antosia zobaczyć) i z Lenką -córką mojego brata, która za miesiąc skończy 3 lata. Jak przewijałam Antosia to moja mama mówi: "Lenka idź zobacz jak ciocia zmienia pieluszkę Antosiowi, zobacz chłopcy mają siusiaka", Lenka podeszła do nas ja jej odkryłam pieluszkę bo w tym czasie zdążyłam już założyć, a ona na to: "ma siusiaka! mój tatuś też ma siusiaka taaaakiego welkego!" stwierdziła rozkładając rączki :-D uśmialiśmy się z niej jak nie wiem :)

dobrej nocy dla Was mamuśki i Waszych maluszków. Buźka!
:-D... Julka jak zobaczyła pierwszy raz gołego Wojtka zapytała "a co to jest" no to powiedziałam że siusiak i że wszyscy chłopcy mają siusiaki, więc ona zaczęła chodzić po domu i spiewać " a Wojtek i tata mają siusiaki, a Wojtek i tata mają siusiaki...", "tata, a ty i Wojtek macie siusiaki...":-D

mnie tez coś gardło boli i JUlkę też, jutro nie idzie do przedszkola bo przed chwilą miała 39,7 :shocked2: więc podała jej Ibum
obysmy się wszyscy nie rozłożyli:no:
uciekam po mój naturalny laktator, niech ulży mamusi:-D

Dzień dobry.
Nawet się wyspałyśmy;-)
4madlen ah te dzieci :-D Lenka śpi z nami i ja się tym nie przejmuje, korzystam z tych pięknych chwil, jeszcze czas na jej łóżeczko . Tak wczoraj z mężem rozmawialiśmy jak trzeba łapać każdą chwilę i cieszyć się z przytulanek, całusków, Julia teraz odkąd poszła do szkoły zmieniła się stała sie poważna już nie jest taka spontaniczna, całusek wtedy kiedy ona chce a była taką mała dzidzia, eh kiedy te dzieci rosną...
wiolka fajnie że wizyta ok
clodi jak tam mąż?

Witam się z rana, nocka fajnie minęła. Dorianek Obudził sie pare minut po północy a potem dopiero 5:10 więc pospalismy. Jak narazie nie ma od wczoraj tego przeraźliwego krzyku i prężenia (odpukać) więc herbatka i Infacol chyba pomogły:tak: Smacznie sobie śpi teraz a ja mam czas na śniadanko i poczytanie was:-)
U nas dzisiaj dzisiaj bardzo mroźno ale na spacerek wyjdziemy później bo trzeba się dotlenić i chartować;-)
wiolka dobrze, że wizyta okey.
kasia zdrówka dla was.
clodi współczucia dla mężą;-)
nathani masz rację, korzystajmy póki czas bo czas leci nieubłaganie. Moja córa za 10 dni bedzie miała 13-te urodziny a przecież tak niedawno byłam z nią w ciąży...:-D

Dzien dobry :-)
Aniu tez slyszalam ze tormentiol dziala cuda. Osobiscie tak jak chyba Liwus pisala polecam make ziemniaczana. Moze to reakcja na chusteczki tylko (czytalam to wczoraj pol przymknietym okiem, wiec jak sie myle to przepraszam) bo chyba pisalas ze ma pupe czerwona? My tylko maki ziemniaczanej uzywamy. Nawet jak gdzies w gosciach jestesmy. Produkt taki, ze praktycznie w kazdym domu jest :-p wiec nawet swojej nie zabieram :-D Nasza jak za dlugo ja przetrzymam w pampersie tez zaraz ma pupe jak u pawiana. Jak widze zmiany to sudokremem smaruje raz a pozniej juz tylko maka.
Wczoraj tak szybko odlecialam, ze nawet nie wiedzialam co i jak:-D. Po 12 A. mnie budzil, ze Mala glodna. Jak zjadla po 12 to sie przebudzila kolo3:30, pozniej kolo 6. Wiec mama sie w miae wyspala.
Kasiu mi polozna mowila, ze jak dostaniemy PESEL to zeby lepiej Mala zglosic do ubezpieczenia. Niby obowiazek maja przyjac nieubezpieczone dziecko do 18rz. Ale jak to w naszym kraju bywa prawo sobie a ludzie sobie...
Asiu super, ze blizna sie goi:-). Ciesz sie teraz w pelni Malym :-)
Ide moze jeszcze sie zdrzemne poki wszyscy spia :-)
Milego dnia zycze :-)

Hej...
Jestem wykończona... Nie mogę się wyspać. Niby Mała w nocy śpi, a ja jestem jak zombi...

Tego katetera rektalnego to jakoś bym się bała użyć:baffled:

O Młoda mi już ryczy...

reklama
Do góry