reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Liwuś jeszcze nie kupiłam, a Ty? Ale jak będę kupować to na pewno w tym pupus.pl, taniej nie znalazłam. :cool2:

Ja też jeszcze nie , czekam na kasę z ubezpieczalni :-) Tanie( w miarę ) pieluszki są jeszcze na Pieluszki wielorazowe, Praktyczne torby dla mam, Odzież dziecięca, Odzież ciążowa, Urządzenia i drobiazgi - BoboLider ale pod względem wzorów bardziej mi się podobają pupusy więc też tam kupię :happy:

A u nas w ramach nowego roku pękła rura w łazience. Na szczęście na poziomie rury od prawadzającej od zlewu dalej..i właśnie mój M walczy żeby chociaż 1 dzień przetrwać.
A podobno ten rok miał być lepszy ....:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
cześć mamuśki :-)

przede wszystkim wszystkiego najlepszego w nowym roku - by był lepszy od tego który minął
my wczorajszy wieczór spędziliśmy we trójkę w warszawie na placu - oczywiście przed tv :laugh2::-p
wczoraj późnym wieczorem odpadł nam kikut :tak:
a mała właśnie chlusnęła całym mlekiem które wypiła no i teraz dalej cyca szuka, do tego jeszcze czkawki dostała - na szczęście już przeszło
mąż w nowy rok wszedł z choróbskiem-jeszcze wczoraj-w zasadzie dzisiaj tak po 1 jechał na pogotowie-no i skończyło się na antybiotyku:-( oby tylko nas nie pozarażał

wiolka zdrówka życzę
basia poprawy samopoczucia
liwus to niezaciekawie wam się ten rok zaczął

witajcie w nowym roku :)
viv juz raz bylismy u pediatry chyba w 4 tygodniu a teraz idziemy w czwartek na szczepienie to prze tez Mały bedzie badany. dzięki za info o szczepionce ja nie mam nic na ten temat w ksiazeczce, ale juz jestem spokojniejsza :)

mój Miś dzisiaj bardzo przytulasny ledwo udało mi się wykąpać rano... bardzo spiący był usypial na rekach w sekunde a jak tylko go odkladalismy to sie budzil... w efekcie spi na mnie

wiolka wracajcie do zdrowia!!! mnie tez rozklaa ale sie nie daje, lykam rutinoscorbin i jakos funkcjonuje :)
fiolka nie stresuj sie

Ostatnia edycja:
Dzień dobry w Nowym Roku :)
Wieści od Aurelki w odpowiednim wątku, przepraszam że tak póżno ale wcześniej nie miałam jak zajrzeć.

U nas nocka super, Maria obudziła się na fajerwerki, potem przed 6 na dłuższe posiedzenie przy cycu, potem co prawda ok. 7 i 8 chciała pociumkać, ale ostatecznie obudziłyśmy się o 10 :szok:
Przed północą też mocno spała, dała rodzicom czas dla siebie ;-) Fajnie, że koniec celibatu :-D Ale odzwyczailiśmy się od gumek :sorry: Basia szkoda że Wam się nie udało popracować nad wyjściem Małego, dalej trzymam kciuki.

Do nas dziś dla odmiany moi rodzice wpadają, ale tyle co na noc i chwilę jutro i wracają.

Musimy Małą wykąpać zanim dojadą, teraz śpi u taty na brzuchu. Ciekawe czy zechce wejść do wanienki...

Nathani jak nastrój? Pozdrów Fiolkę jakbyś jej pisała, sił życzę i zdrowia dla Wikusia

Hej dziewczyny, lepiej sie czuje, ale mimo ze wzielam paracetamol to znow mnie glowa zaczela bolec.
Rano maz mi sniadanie zrobil to mi przeszlo.
Corka tak mocno meczy sie z tymi dolnymi czworkami, ze dzis caly dzien nie spi i nic nie daje smarowanie dziasel.

Vivienne co sie odwlecze to nie uciecze, dzis sie za to wezmiemy hehe:laugh2:
Musze przyznac ze nawet gdyby nie to ze corka nie spala w nocy to i tak nic by z tego nie bylo bo moj luby zbumbal sie niecala flaszka szampana...:sorry:
Ja wypilam odrobine na 12 tesciowa tez troszke a on reszte, a ze ostatnio mial przymusowa abstynencje bo przeciez porod mogl sie zaczac o kazdej porze to mu uderzylo do glowy. Smialam sie ze jak mnie wezmie to sama na porodowke pojade...:-D
U mnie dalej nic, co mnie drazni strasznie, z jednej strony boje sie tego bolu znow, a zdrugiej juz bym chciala miec z glowy i z brzuszka.

Dzień dobry albo juz dobry wieczór zagladam na chwilke cały dzień praktycznie przespałam bo goraczka mnie trawi wstawałam tylko na karmienie i przewijanie małej starsza sie m zajmował 4Madlen ja tez zazywam rutinoscorbin i zaczełam pić syrop prawoślazowy bo noce sa najgorsze gardło mnie dusi poprostu:eek: Nathani to juz jutro jak sie czujesz,bedzie dobrze wasz dzień nadchodzi duzymi krokami i bedziecie sie tulać:-) Aisha serdecznie gratuluje:tak: Adgama u nas my z Nastka chore a Julita sie trzyma kicha ja i ma katarek ale to juz miała mam nadzieje ze sie nie zarazicie:happy: Basia-trzymaj sie juz niedługo dasz rade;-) Zaraz uciekam do łózka z kolejnym juz nawet nie licze którym kubkiem goracej herbaty:-p

Cześć dziewczyny

Przede wszystkim szczęśliwego nowego roku

Ale jestem zmęczona po tych świętach. Synuś już ochrzczony, całą msze przespał, a jak był polewany wodą to się uśmiechał :-), wrzuce za niedługo jakieś zdjęcia na fb. Sylwestra też przespał. Jest kochany, wtedy kiedy ja potrzebuje snu to on jakby to czuł daje mi odpocząć :tak:.

Clodi super że chrzciny udane i synek grzeczny, my na pewno przed Wielkanocą nie ochrzcimy, bo jak my mamy ferie i będziemy w Radomiu to chrzestny będzie miał sesję i nie dojedzie :confused2:

Wiolka zdrówka dla Was, Nathani kciukasy za jutro :-) Aurelka nic nie pisała, ciekawe jak się sytuacja u niej rozwija.

Maryś dziś się pięknie wykąpała, ale z kąpielą nie zdążyliśmy przed gośćmi i babcia nam towarzyszyła.

reklama
[FONT=&quot][/FONT]
Słyszycie jak wiatr życzenia niesie?
Hula po polach i szumi w lesie,
Jak stuka w okna, wchodzi w kominy
I obserwuje dziecięce miny?
Jeśli słyszycie, zamknijcie oczy,
Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.

Teraz, choć wiosen trochę przybyło,
To wiatr ten sam, szumi nam miło.
Ja razem z wiatrem ślę Wam życzenia,
Niech się spełnią wszelkie marzenia,
A pierwsza gwiazda świecąc o zmroku
Niesie radość w tym Nowym Roku

Mamusie wszystkiego co najlepsze dla Was i Waszych Maluszków

Do góry