reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

dokladnie :D j podobnnie jak izka.. kolo 6 miesiaca chyba najpewniej :) zaczac wlasnie od mrchewki przez kilka dni.. pozniej moze squash inne warzywka po kilka dni kazde.. pozniej owocki miesko :D
poki co jak mala przybiera ladnie na wadze i rozwija sie zdrowo nie musisz sie martwic :D

reklama
Moja mala jest na formule. Na wadze przybiera, oj przybiera. Pytam sie, bo moje kolezanki ktore maja swoje dzieci mowia, zebym juz powoli wprowadzila kaszke. Wczoraj wlasnie pierwszy raz dalam jej kaszke. Dzisiaj chce jej znow dac. Na razie daje jej tylko jeden raz, potem bede zwiekszac!!!!

Kasiek-ja w 4-tym miesiacu pojechalam do PL i pamietam ze w sklepach byly kaszki "od 4-go miesiaca" takze chyba najwczesniej mozna wprowadzac w tym czasie. Najlepiej wprowadzac tak jak pisze Domiska po malutku nowy produkt i kilka dni obserwacji czy nie uczuli, nie zatwardzi itd. Pamietam ze nie moglam sie doczekac wprowadzania nowych produktow, moja Alusia lubila warzywka ale owocow wcale, plula na prawo i lewo :-) Oczywiscie to bylo jak miala okolo pol roku, dzis je bardzo chetnie, takze jak cos na poczatku nie podejdzie to nie jest powiedziane ze tak zostanie :-)

Jak na razie (odpukac ) corcia bardzo dobrze przyjmuje nowe produkty w jadlospisie:-D:-). Kaszke daje jej juz 2 razy dziennie i kupka jest w porzadku, tak wiec nie mam o co sie martwic!!!!:-D:tak::-)
Dalam jej juz jabluszko, ale tak sie skrzywila jakby to byla najkwasniejsza rzecz na ziemii:-):-D

halo kobitki!!!! co tam u was slychowac? jak tm przed swietami?

ja dzis podjechalam do sklepu po jakies jeszcze prezenciki dla rodzinki w PL.. jakies pierdolki pokupowalaam.. jeszcze nic dla meza nie mam bu:/ ale zakupie mu jakis zegarek i moze cos z ciuchow czy cus i .. sama nie wiem

malej jeszcze prezentu nie mam ale juz wiemy co wiec prblemu nie powinno byc ;)

a jak tam mamusie i dzieciaczki ??:)))

Hej Domiska-ja mialam duzo planow ale nas totalnie zasypalo i siedzimy w domu...Maz probowal dziarsko pojechac do pracy ale niestety na pierwszym zakrecie zdecydowal ze wraca...totalna sniezyca. Zimny front z Alaski. Najgorsze jest to, ze w niedziele mamy leciec do Pl a tu zapowiadaja ze bedzie gorzej w srode i jeszcze gorzej w niedziele...jedzenia mam na 2 dni, a co dalej to nie wiem, jestem lekko przerazona :szok: Chcialam jeszcze dokupic pare prezentow ale to w ogole nie wchodzi w gre w tym mpomencie. Szkoly, wszystko zamkniete...

a ja jestem dzis chora, nawet dziecka do szkoly nie zawiozlam, nie bylam w biurze i siedzialam w domu. Poza tym ze fatalnie sie czulam to raczej pozyteczny byl ten dzien. Zrobilam juz wszystkie zakupy - wszystko na internecie na duzych znizkach i jestem z siebie dumna. Moj maluszek chodzi juz jak najety. Jutro skonczy 11 miesiecy!!! Alez to zlecialo...

ojaaaaa Izka kurde ale pogoda faktycznie :D a nie odsniezaja ani nic??:/
ijee jak fajnie i juz wkrotce lecicie do polski!!!!!! milusio :) powiedz co pokupowalas.. ja nie wiem co wzic do polski stad.. masz jakeis pomysly???

u nas tez zima i slisko na jezdnich ale odpukac poki co sniezyc brak :)))

zycze wam spokojnego i bezpecznego lotu ! mam nadzieje hihi ze i nasz taki bedzie :))

pawimi na jakis stronkach sie zakupujesz :D poogladalabym w ten mrozny zimowy wieczor :D bez wychodzenia na dwor :D
jeszcze mysle czy by na solrium nie podjechac ale tk mi sie nie chce ruszyc z domciu :D

moze w zamian za to wyprobuje moja nowa Clarosonic szczotke do buzki :D

poza tym mowilam wam!? obcielam sie! malo to pierwszy raz w zyciu mam grzyyyywe :D jeszcze mysle farbnac te moje wlosiska:D

reklama
Domiska-oj kupilam duzo ale niestety jeszcze nie wszystko ale wyglada na to ze nigdzie nie wyjdziemy a planowalam, ze juz nie bede sie w gotowanie bawic tylko mielismy sie karmic na miescie zeby nie generowac smieci itd. a tu koszmarne zimno -10 stopni!!! Jak na Oregon to jest wybitnie zimno, w poprzednich latach chyba nawet sniegu nie bylo, moze przez jeden dzien troche popruszylo i zaraz stopnialo. Ciesze sie na ten wyjazd tylko boje sie czy dojdzie do skutku. Nic nie odsniezaja, przynajmniej nie u nas, zapewne glowne drogi sa rozjezdzone ale my troche na koncu miasta mieszkamy i to jeszcze jakby w gorach. Koniec swiata, he he. A z prezentow to tak: dla mamy, tesciowej i siostry kosmetyki Seacret scruby, zestawy do paznokci, kremy (takie domowe SPA), probowalam na sobie i mi przypasilo :-) Dla taty mialam kupic albumy o lodziach podwodnych ale cos nie moge sie wciaz za to zabrac, w ksiegarniach nie mieli a na necie klopoty z dowozem na czas i chyba bede szukac czegos w PL :-( Dla tescia model do sklejania, jakis taki MEGA wypasiony, ja sie na tym nie znam ale maz zamowil bo wie o co chodzi. Dla szwagra1 plytki DVD z koncertami Jimiego Hendrixa, pear jam i rozna rozniasta muzyka. Dla szwagra 2 ochraniacze na piszczele do hokeja, czapeczki z LA :-) Dla siostrzenicy konik My little Pony, kurteczka, sukieneczka, dwie gierki. DLa siostrzenca LEGO-duplo, koszule w krate i ksiazeczke. Najbardziej jestem wsciekla na te albumy, bo w PL chyba takich nie ma zbytnio ale cos wymysle.

Do góry