reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

reklama
Czesc dziewczyny
U nas dzis piekny dzien sie zaczyna, slonko swieci i cieplutko.

Dzis znow zaczyna mi sie szkola, po calych 14 dniach wakacji.. Po za tym dzis sa Pata urodziny w przedszkolu, bo wczesniej chorowal i nie byl, musialam wczoraj w garach, bo zaproponowalam ze zrobie dzieciom chicken paremesan/mozarella. No i stalam nad kuchnia i pieklam 25 ,alych kotlecikow hehe. Ok ide zbierac sie do szkoly a wszytskim milego dnia.

Anetas piszesz ze przeprowadziliscie sie na prowincje... czy moze na long island i jesli tak to gdzie dokladniej?

Pat tez dopiero neidawno od smoczka sie odzwyczail, ale dalej chodzi spac z misiem i dalej pije rano i weczorem formule. Ja dzis po pierwszym dniu w szkole, wcale za nia nie tesknilam :no:

Witam wszytskie mamy:-):-D. Z tymi smoczkami to tragedia, u nas malej dali w szpitalu i tak pierwszy tydzien tylko smoczek i smoczek, a teraz juz koniec.
Wama powodzenia w szkole, mam nadziej, ze nic po Twoim gotowanku nie zostalo, bo dzieciaczki wszytsko zjadly.
Anetas, ktorzy mowia, ze i moj stan to prowicja, o 2 w nocy to tylko policja jezdzi. Ale ja lubie swoje miasteczko, bo jest spokojnie, mozna w nocy o polnocy wyjsc i wiem, ze mi wlos z glowy nie spadnie.
Ja Wy czulyscie sie po Emiduralu, mnie co prawy bok boli, moze to zakwasy, bo mala w sumie caly czas na tym boku nosze:rofl2::-):-D i jakiegos uczulenia na nogach dostalam.:no::crazy::rofl2:

Ja Wy czulyscie sie po Emiduralu, mnie co prawy bok boli, moze to zakwasy, bo mala w sumie caly czas na tym boku nosze:rofl2::-):-D i jakiegos uczulenia na nogach dostalam.:no::crazy::rofl2:

Ja przez bardzo dlugi czas odczuwalam silny bol nogi, na calej jej dlugosci, od kostki do biodra..Był rwący, coś jak rwa kulszowa..Teraz sobie uswiadomilam, ze juz go nie mam ;-) Ale bolalo i to cholernie, szczegolnie w nocy i prochy przeciwbolowe bralam. Ja sadze, ze to wlasnie od Epiduralu..Ale ciesze sie, bo mialam czucie w nogach podczas calego porodu i problemow z parciem nie bylo..Dlatego, jesli zdecyduje sie na kolejnego bejbika to tez z Epiduralem :tak:

Mnie rowniez bolala noga... :tak: lewa... ;-) na szczescie nie bardzo, nie musialam brac zadnych lekow przeciwbolowych... :-) poza tym troszke mialam spuchnieta stope... :tak: ale po kilku dniach przeszlo... :tak: A podczas porodu i kilka godzin po wcale nie mialam w lewej nodze czucia... jakby jej w ogole nie bylo... :-D

o hihi :D i ja mialam epidural :D
u mnie bylo tak.. czulam nogi przez caly czas, problemu z parciem nie bylo, i nic mnie po porodzie tez nie bolalo :D wiec luzik :Dhihi :D

aaa gdy mialam podawany epidural balam sie strasznie ale tez nic nie bolalo :D leciutkie uklucie igly a pozniej juz luz!:D

witam dziewcznyki!!! nie zagladam ostatnio bo jakos tak czasu brak, w pracy sprzatam bo po powrocie tesciowej bede pracowac 2-3 dni z biura razem z Vicki takze musze jej przygotowac pokoj, jutro nawet z D przychodzimy wszystko poprzestawiac i posprzatac, tesciowa za tydzien wraca takze tez ganianie po sklepach; Vicki pchaja sie kolejne zeby takze od wczoraj ma goraczke; nie chce za bardzo jesc, nocka byla do d..y, ehhh, szkoda gadac, przydaloby sie kilka godzin wiecej w dobie :-p
w dlugi weekend bylismy na malej wycieczce rodzinnej; zaraz wkleje kilka fotek
pozdrawiam wszystkich ;-)
493854562112_0_ALB.jpg

878916562112_0_ALB.jpg

485395562112_0_ALB.jpg

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewuszki!
Kurcze nie mam na nic czasu, nawet pare slow naskrobac. Kuplismy drugie auto, toyote sienne, super bo ma dobre wyposazenie ale nie moge sie przestawic, zaparkowac gdziekolwiek to masakra.
Tescie przyjechali, w poniedzialek bylismy caly dzien na plazy w Michigan City, IN. A od wtorku juz mam zapierdziel, w srode o 21 dopiero w domu bylam i dzisiaj i jutro musialam poodwolywac klientki bo mnie grypsko zlapalo. A jak je poprzestawialam na nastepny tydzien to od pn do soboty bede robic. Normalnie az mi sie nie chce wstawac z lozka. Maz z tesciem robia closet i drzwi zeby zrobic jakas namiastke przedpokoju bo przeciez u amerykanow od razu do salonu w buciorach sie pakuja i wszedzie jest syf, ciagle chca znac moje zdanie i moja opienie a ja juz chce zeby tylko to skonczyli.
Chyba jestem w zlym humorze, ide do wyrka sie wygrzac.

reklama
U mnie zamiast lepiej to gorzej, przyczepilo sie do mnie przeziebienie do tego z mega goraczka, wiec kilka dni byla wyjeta z zyciorysu.
Dzisiaj jest troche lepiej, ale dalej boli mnie ten bok i czuje sie troche niekonfortowo, bo ciezko mi wstac i chodze jak kaczka.
Anulka corcia przesliczna:-D:-)
Anetas ja mialam bardzo milego anestezjologa, tez balam sie troche tego zastrzyku, a tu nie bylo czego, bo w porownaniu z bolami porodowymi to nic:-D;-):tak:

Do góry