reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie ze Stanów

crazy mama nie czuj sie winna ani antyrodzinna :) kazda z nas czasem ma dosc i potrzebuje spokoju :) a skad z PL jestescie? ja z Olsztyna. Ja siedze w domku, bo Polcia ma ledwo 5 miesiecy, a z Patem siedzialam 18 i jakos wyrzuty sumiania by mnie zjadly ze jednemu poswiecilam tyle czas a drugiemu tak malo, ale powoli zaczynam sie rozgladac, jak cos znajde co podpasuje nam wszystkim, to napewno skorzystam... ale faktycznie kryzys jest i z praca nie za wesolo.

pawimi kurcze ale u was szybko sie szkola zaczyna, u nas chyba dopiero 7 wrzesnia, a u was juz leci, ale wakacje sie pewnie tez szybciej zaczynaja co? Fajnie ze macie to swoje jeziorko, moj pies by chyba kochal z wami mieszkac... a co do wystawy to fotki juz wrzucone tylko zrobilam Kiarze jej wlasnie FB account, bo jak mialam to jako dodatkowa strone do mojego account to nie moglam dodawac znajomych tak jak chcialam. Wiec zapraszam do dodania mnie jako Dogo De La Isla :) tak sa nowe foty z wystawy.

reklama
tak Wama szkola szybko startuje ale to tylko na przedmiesciach bo Chicago zaczyna po Labor Day i koncza prawie pod koniec czerwca a moje dzieci koncowke juz przed Memorial Day maja czyli przed ostatnim weekend maja. Tylko Vincent swoje przedszkole zacznie dopiero 8 wrzesnia, jakos tak calkowicie poza kalendarzem dystryktu tyle ze juz jutro mamy calowieczorne spotkanie i on tez ma byc obecny. Taki pierwszy przedszkolny dzien z rodzicami za pasem :tak: A wiec tak, u mnie dzisiaj ostatni dzien wakacji i humor mam wisielczy bo pogoda jak w srodku lata oczywicie a tu trzeba sie za jakas konkretna robote zabrac niebawem. Wczoraj bylam na tym zebraniu rodzicow mlodocianych wojakow, kurcze mysalalam ze to pierd oly jakies beda a tu powazna sprawa, jakis komitet, wybory, spolka niedochodowa, adwokaci do rejestrowania fundacji w miescie.....normalnie SZOK! bede miec takie spotkanie w kazdy ostatni wtorek miesiaca przez kolejne....cztery lata. Przy okazji poznalam "tesciowa" swojego Jonathana bo ona przygotowala jakies prelekcje i wyklad miala...calkiem fajna babka z niej, ciekawe tylko jak dlugo ONI pozostana para, bo cos mi sie widzie ze jak J. wyjedzie to znajomosc sie zakonczy.

Ostatnia edycja:
nie strasz bo moj idzie we wtorek.....poki co zdrowiem tryska i nigdy chory nie byl chociaz od skupisk dzieciecych nie stronilismy wrecz przeciwnie, zwlaszcza ze starsi bracia do domu znosza wszelkie mozliwe zarazki ;-) a katar moze z tego wiatru? ja dzis na oczy patrzec nie moge mam taka alergie, tez od rana smarkam, kicham, prycham i oczy drapie.

pawimi napewno zarazki, bo mowi ze go jeszcze troche ucho boli, wiec nie wiatr...

Sluchaj a ja do Ciebie z zapytaniem expercie od car seats... w PL uslyszalam o isofix zamiast latch system... Twoja opinia??? i jakie krzeselko rekomendujesz z isofix dla mojej Polci?? chcialabym zeby bylo tez convertible. Nawet jesli jest ono dostepne tylko w PL jest ok. bo tescie leca i wracaja w pazdzierniku wiec przywioza.

Czesc dziewczyny!

U nas tez lato minelo niewiadomo kiedy, az strach pomyslec ze zima coraz blizej.
Chyba jakis wirus panuje bo u nas tez wszyscy bylismy zakatarzeni i gardlo zachrypniete, dobrze ze wszyscy w tym samym czasie. Dzieciaki rosna, Michal mowi juz prawie wszystko i buzia mu sie nie zamyka "mama to to zywa" (czytaj: mama jak to sie nazywa) ;-) I tak w kolko. Tydzien temu wrucilismy z wakacji z south carolina, fajnie bylo tylko sie nic nie opalilam bo dzieci nie daly na plazy polezec.
U nas tez jest lekki kryzys bo maz stracil prace pod koniec czerwca, no i jeszcze nic nie znalazl. Ale mam wielka nadzieje ze przed zima cos znajdzie konkretnego.

Wama- co do isoFix i latch to mi sie wydawalo ze Latch to jest amerykanski isoFix. I te foteliki z isofix robione w Europie chyba nie dasz rady tutaj dobrze wpiac do auta, bo troche inaczej sie je zapina w autach robionych na europe. Przynajmniej tak mi sie wydaje ale moze sie myle.

dusia dzieki kochana, wlasnie podoczytywalam, ze isofix to amerykanski latch. Ale podobno te europejskie foteliki tez pasuja, tylko ze teraz juz mi nie zalezy... wiecie ze ja nie wiedzialam ze mam te cholernee zaczepy w samochodzie?? i tle czasu na ostrych zakretach mi sie car seat przechylal? porazka... ja to jakas zacofana jestem, a teraz na latch nic sie nie przewraca i jest miodzio :)

Dusia i jak Ci sie NC podobala?

witam mamusie z USA, nie wiem czy mnie przyjmiecie bo w stanach jeszcze nie mieszkamy a dopiero sie tam wybieramy, jeśłi wszystko się ułoży tak jak sobie tego życzymy to ja z Mayeczką trafię do Luizjany ok marca przyszłego roku no i tatuś później do nas dołaczy.
Widzę że rozmawiałyście na temat fotelików samochodowych to był mój gorący temat przez ostatnie 2 miesiące, strony z testami, rankingi, mi raczej na pierwszy miejscu chodziło o bezpieczeństwo i funkcjonalność, zdecydowałam się w końcu na britax envolva 1-3 i polecam gorąco

reklama
olivca i Maya witajcie i dzieki za zdanie o foteliku.... oczywiscie ze przyjmiemy :) a czemu akurat Luisiana?

Do góry