reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

Domiska piekny piesek. On ma dopiero 3 m-ce to bedzie z niego spory piesek:-)
Pawini ja sie nie moge nadziwic Twoja obrobka zdjec i animacjii. Super to wszytsko wyglada.:-)
Ide glosowac:-D

reklama
Kasiek hehe dzieki no troche wiekszy bedzie hihi - mam nadzieje ;)))

Wama wczoraj kupowalam Winstonowi nowa torbe Wilderness.. te ktora karmimy cyzli niebieska z chicken. Ale widizalas nowa Wilderness? jest zielona i to jest Duck. tez fajna no tyle ze zupelnie inny podstawowy skladnik, ale tez fajna sie wydaje i troche nizszy proteiny.

Domiska widzialam wlasnie ta z duck na necie, dobra jak chcesz raz na jakis czas psu menu urozmaicic. Ja jednak wroce do wellness large breed i 1lbs surowego miesa na tydzien, po skonczeniu 7mies. na 2 lbs. W ten sposob bedzie miala duzo protein a i przyjemnosc z pozerania surowego ochlapa :-D

Domiska probowalas inne karmy poza pedigree? Ona nie chce podjadac karmy Winstonowi?? wiesz zaden pies z glodu nie zdechnie i jak w koncu poczuje glod to i inna zje,a te pedigree to wyjatkowe smiecie, juz chyba preferuje beneful purina.

Wama niet, ona nie tyka Winstonowej Wilderness kompletnie.. my jej mieszamy te karme z Solid Gold.. wiesz nigdy nie mielismy zadnych problemow z nia wiec pewnie przez to przy takiej zostalismy :)

a na jakiej Kiara teraz jest karmie ze mowisz ze wracaasz do Wellness? jest na Orijen?
ja tez jestem za raw meat! Sam wlasnie tez winstonowi daje.. tu mamy holistyczny sklep i tam sprzedaja raw meat dla psow - dobre tez jest tripe wlasnie ale strasznie cuchnace! :))

no i gdzie sie znowu kobity podziewaja :D

ja powiem Wam sie pobyczylam dzis jak nigdy.. nic nie porobilam no tyle co posprzatalam kuchnie i tyle :)
pojechalismy do parku w gory z rodzinka zjedlismy tam jakies jedzonko i sie zrobilo dosyc chlodno - oj znacznie chlodniej niz w naszym sasiedztwie brr
wiec wrocilismy do domku i teraz jak na zlosc mnie boli glowa.. jestem niskocisnieniowcem i juz czuje ze to o to chodzi:/ musze jakas kofeinke sobie zaaplikowac:/

a co u reszty?

Domiska Kiara jest teraz na Orijen Large Breed Puppy, ale to wychodzi jakies $75 co 3 tygodnie, a ja zbankrutowac nie chce, wellness jest za $54 taki sam rozmiar.Niby $20 ale to zawsze cos, wole jej za te 20 kupowac swieze miesko i kosci. Fajne sa takie wypady, my tez w poniedzialek tak wyskoczylismy, swietnie sie jest oderwac od codziennosci.

A co do Kiary i jazdy autem, to wczesniej nei bylo problemow, tylko ze juz z jakies 2 mc nie byla w aucie i chyba to mialo na to wplyw. Jechala bez sniadania a slina i tak jej potokiem z pyska leciala, wiec nie lubi jazdy. Musze ja znowu powoli przyzwyczajac.

Wama oj rozumiem Cie doskonale.. ja strasznie dlugo rozwazalam orijen.. bo naprawde fajna karma ale no zwyczajnie mnie na nia nie stac, jeszcze jak w poblizu sa tez bardzo dobre karmy za nizsza cene :/

Powiedz myslisz ze mozna Kiare nauczyc jazdy samochodem? czy myslisz ze tak juz zostanie?
powiem Ci Winston sie zachowuje jakby byl w samochodzie urodzony, ja sie smieje ze ma to w genach bo jego rodzice wszedzie jezdzili :d
jedyny problem jaki mamy z samochodem to ten ze maly sie troche obawia wchodzic i wychodzic z auta.. przez to widze ze jest wysoko, i nie bardzo wiem jak oswoic z tym.. myslisz treats? Ogladam tez na necie rozne rampy.. juz sama nie wiem :>

Wama mam jeszcze pytanie do Ciebie odnosnie jedzenia.. macie stale godziny jedzenia dla malej i zabierasz miske po kazdym posilku czy zostawiasz na caly dzien? powiedz no mi jak ta Twoja Kiara je.. je wszystko co jej dasz czy tak podziubie i zostawi i wroci pozniej?

Domiska co do auta to daj mu jeszcze czas bo on jest mlody. Kiara ma 5 mc i dopiero sama sie nauczyla wchodzic do auta, a z wyjsciem jeszcze sa problemy. Od malego z nia jezdzilam i tez nie bylo problemow, jak by w samochodzie rodzona :-p, ale miesiac bez jazdy i dziewczyna normalnie ledwo zyje, slina jej leci ciurkiem i kaciki ust sie naciagaja do tylu to wiesz ze zaraz bedzie paw. Kiara dostaje 2 kubki rano okolo 7am i 1 i 1/4 kubka o 5PM. Zjada wszystko odrazu wiec miska stoi pusta, jesli nie zje wszystkiego w jakies 10 min. to odsypuje spowrotem do worka. Jej strata, bedzie wiecej na pozniej :cool2:. Surowe mieso lub kosc dostaje narazie raz w tygodniu bo jestesmy w fazie przyzwyczajania zoladka. Niekotre mieso jej sparzam, wolowe raczej nie, porka zawsze sparzam bo on ma bakterie ktore moga bardzo zaszkodzic psu. Znaczy sie nie wiem czy tutaj testuja porka na ta bakterie (nazwy teraz nie pamietam) a sparzanie ja zazwyczaj zabija. Kiara uwielbia swinskie nozki hehe :)

reklama
ano lepiej sparzyc bo niewiadomo co na tych kosciach i miesie siedzi! a gdzie kupujesz Kiarze miesko??

no moze powoli sie Kiarka przyzwyczai do jazdy samochodem! wiecej pojezdzi i wszystko sie unormuje!:))

co do wchodzenia i wychodzenia to pwoiedz macie wysokie autko? bo nasz jest dosyc wysokie wiec nie wiem czy to ma znaczenie czy nie.. ale wiem ze dobrym rozwiazaniem na pooooozniej by byla rampa ze wzgledu na mastifowe kosci i stawy itd.. albo schodek taki choany pod samochod.. troche tego poogladalam no ale zobaczymy :D
Jeszcze jest mlody malolat wiec mamy czas ;)

Powiedz ty malej dajesz tylko dwa razy jedzenie? nam mowia ze przynajmniej 3 razy dawac.. wiec dajemy 3 razy moze blizej roku albo kolo 10 mies zaczniemy dawac 2? sama nie weim.. no zobacyzmy jak ten niejadek bedzie jadl :D

Do góry