reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

ano pokupowalam troche pierdolek.. ubranek dla malej, nawet sobie sukienke swetrowa kupilam :) dwa ozdobniki na sciane i kosz na zabawki i tyle :D

powiem Wam zmieniam Veta.. ta ktora ostatnio nam dali nie wiem.. mloda chyba jeszcze ze tak ladnie powiem "niebardzo doswiadczona" ;] poradzilam sie innych mastifowych rodzicow z Colo Springs i mi doradzili.. dzis scancellowalam wizyte u tamtej wetki i sie umowilam u nowego na poniedzialek - wydaje sie bardzo spoko, renomowany i super specjalista.. dam wam znac w praniu jak to wyszlo! :)

lece po prysznic :) wroce jakby sie ktoras z was odezwala:p

reklama
Domiska wydaje mi sie ze pod wgledem weta dobra podjelas decyzje :tak:. Super ze zakupy sie udaly, ja powoli rozgladam sie za rzeczami dla malej.

owIrene szkoda ze nie mieszkasz blizej, mam mnostwo rzeczy dla chlopca po moim synku ;-) gratuluje synka, u nas bedzie corcia :-D

Czesc dziewczyny! U nas sie zimno zrobilo ze niechce sie z domu wychodzic ale nie ma innego wyjscia :-) Juz bym chciala wiosne.

Wama, owlrene- na kiedy macie termin?

Ja tez juz zaczynam pomalu kupowac ciuszki dla malej. Ale jakos mi sie za bardzo niechce. Jak bylam w ciazy z synkiem to sprawialo mi to wieksza przyjemnosc. Ostatnio poprzegladalam ciuchy po Michalku i troche dla corki sie nazbieralo.

Dusia ja mam na 25 marzec, a Ty widze juz tuz tuz. Masz juz imie wybrane??? bo ja nadal sie zastanawiam nad chyba 5 roznymi. Terz przebralam ciuszki po Pacie i takie bardziej neutralne odlozylam dla malej, ale mimo to sporo mi brakuje jeszcze.

Wama- ja mam na 10 luty ale cos mi sie wydaje ze predzej urodze, i szczerze muwiac to chciala bym moze z tydzien predzej. Strasznie mnie w tej ciazy brzuch u dolu boli, i na dzisiejszym usg okazalo sie ze mala jest ulozona bardzo nisko wiec dlatego ten bol. Normalnie zchylic sie nie moge. No i musze chodzic teraz co miesiac na usg. Ale pozatym to jest zdrowa i juz kawal baby prawie 2 funty juz wazy.
A co do imienia to mamy juz wybrane. Paulina Liliana :-) Mi sie strasznie podoba Liliana a mezowi nie bardzo, a zato jemu bardzo sie podoba Paulina, mi tez sie podoba i w pierwszej ciazy jak nie znalismy plci to mielismy imie Paulina wybrane dla dziewczynki wiec juz tak zostanie :-)
A ty jakie bierzesz pod uwage?
Ja tez takie neutralne poodkladalam a teraz kupuje rozowe :-D

Dusia u nas kilka imion na liscie, Sara, Pola, Nelly, Kaya. Mnie sie najbardziej podoba Pola, ale moj moaz taki nie do konca przekonany, wszystkim odpowiada Sara i mnie tez sie bardzo podoba ale nie wiem czy to jest TO imie. Mysle ze to jeszcze do mnie przyjdzie, pewnie bede sie upierac prz Poli :) Ja Pata urodzilam 5 dni po terminie i wazyl 9.2 lbs. Tym razem doktor powiedziala ze raczej nie pozwola mi przenosic ze wzgledu na rozmiary dzidzi i trudnosc porodu. Paulina podobnie do Pola :) Paula tez mi sie podoba, tylko ze u nas juz w rodzinie jest.

Mi tez sie bardzo podoba Pola, nawet prubowalam namowic meza ze moze Pola zamiast Paulina bo nawet podobne no ale nie dalo sie :-) A imie Sara jakos nigdy mi sie nie podobalo. Ale w styczniu u meza brata urodzila sie coreczka i dali na imie Sara i jakos teraz sie przyzwyczailam.
Ja Michalka urodzilam 4 dni przed terminem i wazyl 8 funtow, pewnie jak bym go przenosila pare dni to tez by dobil do 9 haha

aj powiem Wam Pola bardzo fajne imie - Paula tez!!!!!

moje natomiast ulubione imie to NEL :) tak.. z W pustyni i w puszczy :D Stas i Nel.. uwielbiam to imie ale ehhh.. tu wlasnie jest ameryk. imie Nell/y i wiecie co.. moj maz stwierdzil ze to strasznie "country name" i sie za nic nie chcial zgodzic bo powiedzial ze dzieci by sie smialy.. pomimo iz ja chcialam nasze calkiem polskie Nel.. no i opuscilam ale imie mi sie nadal bardzo podoba :D

aj ja przygotowuje prezentacje na spotkanie z mlodzieza w niedziele.. trzymajcie kciuki by sie troche tej mlodziezy pojawilo i by sie wszystko fajnie udalo... ;]

a jutro lol chyba mamy pet play date z naszymi znajomymi i ich owczarkiem niemieckiem, ktory jest mniej wiecej w tym samym wieku co nasz Winston :D ciekawe czy sie polubia - chociaz ten nasz gluptas to wszystkie psiaki kocha :d

oh Domiska czemu Ty tak daleko mieszkasz? Moja Kiara potrzebuje play dates, a jedyny w polblizu jest przerosniety rotti gigant o masie jakies 140 lbs. A tak na powazne nie chce Ci sie mnie z rodzinka odwiedzic? pamietam ze chyba cos kiedys o wypadzie do NY pisalas. Byliscie juz czy to moze nie Ty pisalas, bo ja juz nie pamietam.

Dziewczyny w ciazy, jesli lubicie lezaczek papasan fisher-price i macie go zamiar nabyc, to chcialam wam napisac, ze wszsedzie jest po jakies $60 a w walmart tylko innego koloru jest za $36. Jedynie czym sie roznia to kolor. Ja zycia sobie bez tego nie wyobrazam, bo przy psie i kotach zawsze moge postawic to na lozko i wiem ze nie spadnie i jak w gosci idziemy jest lekkie i duzo bardziej wygodne od car seat. Tak pisze tylko bo o malo nie przeplacilam w Toys'ie.

Ostatnia edycja:
reklama
Dusia u nas kilka imion na liscie, Sara, Pola, Nelly, Kaya. Mnie sie najbardziej podoba Pola, ale moj moaz taki nie do konca przekonany, wszystkim odpowiada Sara i mnie tez sie bardzo podoba ale nie wiem czy to jest TO imie. Mysle ze to jeszcze do mnie przyjdzie, pewnie bede sie upierac prz Poli :)

Sara... przesliczne imie... :tak::rofl:

A imie Sara jakos nigdy mi sie nie podobalo.

Obrazilam sie... :dry: moja coreczka ma na imie Sarah :-)

Do góry